REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

„Regele etnobotanicelor” a fost adus în România. Alin Rotaru era căutat pentru trafic de droguri și viol

„Regele etnobotanicelor” a fost adus în România. Alin Rotaru era căutat pentru trafic de droguri și viol

Mariana MURAT 1 martie 2024 | 12:05 736

Ministra Justiţiei Alina Gorghiu a anunţat că „Regele etnobotanicelor” Alin Rotaru, condamnat la 5 ani şi 4 luni de închisoare pentru viol, a fost adus din Spania şi se află într-un penitenciar din România, pentru a îşi executa pedeapsa în ţara noastră. „El este una din cele aproximativ 70.000 de persoane înscrise în Registrul agresorilor sexuali”, a mai spus ea.

„Regele etnobotanicelor” a fost adus in Romania. Alin Rotaru era cautat pentru trafic de droguri si viol

«Regele etnobotanicelor» a fost adus în ţară din Spania. Rotaru Alin e numele lui. A fost condamnat la 5 ani şi 4 luni de închisoare pentru viol. În acest moment se află în penitenciarul din România. El este una din cele aproximativ 70.000 de persoane înscrise în Registrul agresorilor sexuali şi e bine că execută pedeapsa în sistemul penitenciar din România”, a anunţat Alina Gorghiu, într-un mesaj video transmis de către Ministerul Justiţiei. Potrivit poliției spaniole, Rotaru este cunoscut în România drept "Regele etnobotanicelor" pentru că a deschis primul "magazin de vise" din țara noastră. Faptele pentru care a fost condamnat s-au petrecut în 2013. Totodată, în 2009 el a distribuit peste 4 kilograme dintr-un sortiment de canabis, faptă pentru care a fost condamnat în 2021 la 5 ani și 4 luni de închisoare.

Folosea o identitate falsă în Spania


Conform Poliției spaniole, pe numele bărbatului fugar - Alin Rotaru, în vârstă de 37 de ani - fusese emis de către autoritățile române un mandat european de arestare, pentru răpire și trafic de droguri. „Bărbatul este cunoscut în țara sa drept „regele etnobotanicelor” pentru că ar fi înființat primul „magazin de vise” din România”, arăta Poliția spaniolă.

Instituția mai preciza că la momentul reținerii sale la Barcelona bărbatului i-au fost reținute toate documentele, care dovedeau că acesta a folosit în Spania o identitate falsă încă din anul 2021.

„Cercetările au făcut posibilă aflarea locului fugarului și, după numeroase eforturi și ample dispozitive de urmărire, acesta a putut fi arestat în provincia Barcelona”, a arătat Poliția Națională din Spania.

Publicația El Caso a scris că românul era căutat atât pentru abuzarea sexuală a două fete minore, pe care le-a răpit și sechestrat timp de șapte ore într-un apartament din București, în 2013, cât și pentru o condamnare din 2009 pentru trafic de droguri. Publicația spaniolă mai nota că din banii obținuți din traficul de droguri românul și-ar fi deschis o platformă de televiziune online și ar fi piratat emisiuni sportive, provocând pierderi televiziunilor din România și din alte țări.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016