REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.7° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
19.7° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Bea apă cu această legumă pentru a preveni diabetul

Bea apă cu această legumă pentru a preveni diabetul

A.F. 10 octombrie 2023 | 00:00 241

De regulă, atunci când este diagnosticat diabetul , se prescrie o dietă. Potrivit nutriționistului rus Dr. Igor Pușkov, băuturile joacă un rol special în această dietă. Dar ele sunt importante și pentru reducerea riscului de apariție a bolii menționate.

Bea apa cu aceasta leguma pentru a preveni diabetul

În special, nutriționistul recomandă, în absența unor contraindicații individuale, să se bea apă în care s-a adăugat suc de castraveți sau câteva felii de legume.

Castraveții previn diabetul

„Această legumă conține multe vitamine K și C, precum și potasiu”, explică medicul. „În urmă cu câțiva ani, oamenii de știință de la Școala de Sănătate Publică din Harvard au efectuat un mic studiu în care participanții au înlocuit o porție de 350 ml de apă minerală cu un pahar de apă de castravete. La finalul studiului, s-a dovedit că în acest fel cantitatea de calorii consumate a scăzut cu 125 de calorii. Pe parcursul unui an, acest obicei le-a permis pacienților să piardă până la 7 kilograme de greutate în exces”, spune nutriționistul.

El recomandă adăugarea de lămâie în apă (lămâie proaspătă, nu acid citric sub formă de pudră). Acest fruct conține substanțe care descompun grăsimile; sucul său, diluat cu apă caldă, poate crea un mediu mai acid în stomac, facilitând o digestie mai activă a alimentelor și activarea metabolismului.

Alte două ingrediente benefice care sunt utile de adăugat în apă sunt menta și ghimbirul. „Celebrul nutriționist american Cynthia Sass recomandă o băutură formată din apă și suc de lămâie, castravete și mentă, precum și ghimbir. Astfel de suplimente naturale îmbunătățesc drenajul limfatic, ajută la eliminarea excesului de lichid din organism și stimulează funcționarea intestinelor și a stomacului”, spune doctorul Pușkov.

Nutriționistul amintește că, potrivit statisticilor, principala cauză a bolii de tip 2 menționate este obezitatea.

În plus, alți posibili factori declanșatori sunt:

  • deteriorarea imunității;
  • perturbarea proceselor metabolice;
  • predispoziția genetică;
  • bolile cardiovasculare;
  • utilizarea corticosteroizilor;
  • perturbarea funcției glandelor suprarenale;
  • bolile pancreasului;

Netratată, această boală poate duce la consecințe grave. În primul rând, sistemul imunitar se deteriorează foarte mult, potrivit actualno.com. Prin urmare, în diferite boli, recuperarea durează mult mai mult și apar patologii cronice.

Rănile se vindecă mult mai greu. Sunt afectate și vasele de sânge și țesuturile nervoase. Ateroscleroza se dezvoltă treptat. Posibile leziuni renale și oculare.

O altă complicație este sindromul piciorului diabetic. Această zonă a membrului este considerată locul cel mai vulnerabil pentru diabetici. Modificările patologice pot duce la inflamații, ulcere și necroze. În cazurile avansate, piciorul poate fi amputat, citează exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513