REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.4° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
29.4° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Beat mort, a făcut circ în fața secției de poliție și a aruncat cu pietre în mașini

Beat mort, a făcut circ în fața secției de poliție și a aruncat cu pietre în mașini

Replica API 26 august 2022 | 00:00 3040

Constantin Cocoș a fost condamnat la 1 an de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice. În urma contopirii cu alte pedepse neexecutate, inculpatul urmează a executa 5 ani de închisoare. Sentința a fost dată pe 23 martie 2022, iar în urma apelului, judecat pe 22 august 2022, sentința a fost desființată, iar Constantin Cocoș a primit 5 ani și trei luni de închisoare. Sentința este definitivă. Bărbatul este acuzat că aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, a adus amenințări cu moartea mai multor persoane, inclusiv unui agent de poliție locală, a aruncat cu pietre în mașini și a adus injurii persoanelor prezente, creând o stare de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Potrivit probatoriului, în intervalul orar 18:30–20:30, aflându-se pe raza localității Tortoman, inculpatul a încercat să lovească o persoană şi i-a adus ameninţări cu moartea, a avut o altercaţie fizică o altă personă, şi, ulterior, i-a adus şi acestuia ameninţări cu moartea. De asemenea, a aruncat cu pietre spre casa sa, a ameninţat-o cu moartea şi cu bătaia pe o altă femeie, încercând să îi lovească autovehiculul cu pietre, a aruncat cu pietre spre autovehiculele cate circulau pe stradă, aducând ameninţări şi injurii atât conducătorilor auto, cât şi martorilor prezenţi, a adus injurii şi a ameninţat cu moartea şi cu violenţe un lucrător locală, aflat în exercitarea atribuţiilor, provocând o stare de temere celor prezenți şi creând o stare de tulburare a ordinii şi liniştii publice. Faptele s-au petrecut în dreptul postului de poliție din Tortoman.

Din coroborarea probelor administrate în prezenta cauză, instanța a apreciat că nu rezultă dincolo de orice dubiu că amenințările aduse de către inculpat la adresa agentului de poliție locală erau susceptibile a produce o astfel de stare de temere pentru aceasta, ci că acestea au avut caracterul unor simple proferări ale unei persoane aflate în stare de ebrietate şi puse pe ceartă. Pentru aceste considerente, instanța a decis achitarea inculpatului pentru săvârșirea faptei de ultraj. În privința infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice, văzând că urmările faptei săvârșite nu au constat în pagube deosebit de însemnate, dar și că inculpatul a cooperat cu organele judiciare, instanţa îi va aplica inculpatului pentru fapta săvârşită o pedeapsă îndreptată către minimul special. Constantin Cocoș urmează a executa 5 ani și trei luni de închisoare.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513