REPLICA ONLINE CONSTANTA

26° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
26° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Beat mort, a vrut să își ducă copilul la meditație și a intrat cu mașina în pubela de gunoi

Beat mort, a vrut să își ducă copilul la meditație și a intrat cu mașina în pubela de gunoi

Replica API 22 iulie 2022 | 00:00 1181

Vasile Mihai a fost condamnat la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Sentința a fost dată de Judecătoria din Măcin, pe 11 iulie 2022 și nu este definitivă. Bărbatul este acuzat că, aflat sub influența băuturilor alcoolice, în timp ce se afla la volan, a pierdut controlul direcţiei de deplasare, intrând în coliziune frontală cu o pubelă de gunoi aflată pe trotuar şi cu gardul împrejmuitor al acesteia.

Conform declarațiilor inculpatului, în seara de dinaintea incidentului a consumat un litru și jumătate de vin, până în jurul orei 3 dimineața. La ora 7 s-a îndreptat spre locul de muncă la volanul mașinii, însă mai târziu şi-a amintit că trebuie să-şi ducă băiatul la ora de meditaţie de matematică, sens în care s-a deplasat la volanul aceluiaşi autoturism către locuinţa de domiciliu. În timp ce conducea pe strada I.H. Rădulescu, în apropiere de intersecţia cu o altă stradă, pe fondul consumului de alcool, a condiţiilor meteo nefavorabile (ploaie însemnată cantitativ) şi a carosabilului alunecos, a pierdut controlul direcţiei de deplasare, intrând în coliziune frontală cu o pubelă de gunoi aflată pe trotuar şi cu gardul împrejmuitor al acesteia. Întrucât acesta emana miros de alcool a fost testat alcoolscopic, valoarea afişată de aparatul etilotest fiind de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Măcin au reținut că inculpatul a urmărit producerea rezultatului socialmente periculos, respectiv conducerea autovehiculului în condițiile în care era conștient de faptul că anterior consumase băuturi alcoolice având astfel reprezentarea pericolului pe care îl reprezintă conduita sa de a conduce autovehiculul pe drum public având o îmbibaţie alcoolică în sânge cu mult peste limita legală. Pericolul social concret al faptei inculpatului rezidă în valoarea concentrației de alcool din corpul inculpatului, aspect ce conduce la crearea unui pericolul social concret pentru alte eventuale persoane aflate în zonă, aceasta fiind de natură a aduce atingere gravă relațiilor sociale ce ocrotesc dreptul participanților la trafic de a fi protejați de conducători auto aflați într-o stare de nelegalitate. Pentru aceste considerente, inculpatul a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513