REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.8° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
21.8° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Beat mort la volan, a fugit de poliție și a ratat sensul giratoriu

Beat mort la volan, a fugit de poliție și a ratat sensul giratoriu

Replica API 26 martie 2022 | 22:26 1552

Vali Asan a fost condamnat la 1 an și șase luni de închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Sentința a fost dată de Judecătoria Constanța, pe 8 septembrie 2021, și a rămas definitivă prin decizia Curții de Apel din 28n februarie 2022. Bărbatul este acuzat că a condus, sub influența alcoolului, autoturismul personal, cu care a intrat în sensul giratoriu, iar apoi a încercat să fugă de la fața locului, fiind prins de organele de poliție.

Cum s-a petrecut accidentul

Organele de poliție din cadrul Postului de Poliție Lumina l-au depistat în trafic pe Vali Asan, care conducea autoturismul marca Volkswagen pe drumurile publice, fiind sub influența alcoolului, sens în care s-au sesizat din oficiu pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Organele de poliție au efectuat semnal regulamentar pentru oprirea și controlul autovehiculului, însă conducătorul auto nu s-a conformat, impunându-se urmărirea sa în trafic. Astfel, inculpatul a condus autovehiculul menționat până la intersecția cu DN22, apoi a virat stânga pe contrasens, către Ovidiu, iar după circa 1 km a virat dreapta pe DN2A și a circulat încă 1 km în direcția comunei Mihail Kogălniceanu, după care a întors și a condus către Ovidiu, iar la giratoriul situat la intersecția DN2A cu A4 a intrat în sensul giratoriu prin partea stângă, pe contrasens și a lovit două borduri, oprindu-se pe DN2A în Ovidiu, la circa 100 m de sensul giratoriu. Ulterior, a coborât din autoturism și a încercat să fugă de la fața locului, fiind însă prins și imobilizat de organele de poliție. Testat cu aparatul etilotest, acesta a indicat o concentrație de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Inculpatul a încercat să dea vina pe altcineva

Inițial, inculpatul a susținut că o altă persoană ar fi condus autoturismul, însă ulterior și-a recunoscut fapta. Magistrații Curții de Apel Constanța au constatat că că prima instanță a respectat toate regulile ce caracterizează stabilirea pedepsei, atât în ceea ce privește cuantumul, cât și modalitatea de executare, în sensul unei evaluări concrete a criteriilor statuate de legiuitor, evidențiind gravitatea faptelor comise, prin prisma circumstanțelor reale, dar și a circumstanțelor personale ale inculpatului, atât a celor legate de comportamentul procesual, cât și a celor ce vizează strict persoana acestuia, aprecierea fiind făcută fără o preeminență a vreunuia din criteriile arătate, precum și consecințele pedepsei și a modalității de executare neprivative de libertate, prin prisma funcțiilor unei asemenea sancțiuni.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768