REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Beat mort, un timonier a distrus patru camere de supraveghere de pe nava unde lucra

Beat mort, un timonier a distrus patru camere de supraveghere de pe nava unde lucra

Virgil STOIAN 24 iunie 2023 | 00:00 2012

Din ce în ce mai mulți conducători de ambarcațiuni sunt prinși sub influența alcoolului, riscându-și viața lor dar și a altor persoane. Este și cazul lui Adrian C., care, timonier fiind, a fost prins, în timp ce își exercita atribuțiile de serviciu, având o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult decât atât, bărbatul a distrus și câteva camere de supraveghere de pe navă, pe care le-a aruncat în acvatoriul portuar.

Beat mort, un timonier a distrus patru camere de supraveghere de pe nava unde lucra
Potrivit rechizitoriului, În data de 01.07.2019, orele 19:55, organele de cercetare penală au fost sesizate de către operatorul de serviciu cu privire la faptul că un membru al echipajului aflat la bordul unei nave, acostată la cheu în dana 90 a Portului Constanța, a distrus mai multe camere de supraveghere aflate la bordul navei. Deplasându-se la fața locului au identificat respectiva persoană ca fiind Adrian C., angajat în funcția de căpitan pilot. Întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul Drager, rezultând valoarea de 0,88 mg/l alcool pur în aerul respirat. În aceste condiții inculpatul a fost condus la Spitalul Clinic Constanța unde i-a fost recoltată o probă biologică de sânge stabilindu-se faptul că avea o alcoolemie de 2,18 g/l alcool pur în sânge. Fiind audiat inculpatul a recunoscut și regretat săvârșirea faptei, menționând că se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Beat mort, un timonier a distrus patru camere de supraveghere de pe nava unde lucra
Instanța a reținut că motivele ce au stat la baza adoptării conduitei infracționale nu sunt justificate de nemulțumirile inculpatului cu privire la problemele din cadrul companiei pe care acesta le-a invocat.

Adrian C. avea obligația unei conduite conformă normelor legale și atribuțiilor postului, inculpatul considerând în mod nefondat la acel moment că se află în pauză sau în așteptarea schimbului și a consumat băuturi alcoolice la bordul navei, în contextul în care în acea zi s-a aflat în concret în exercitarea atribuțiilor de serviciu, aspect recunoscut și asumat de inculpat, sens în care a participat la efectuarea unor manevre.

Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea lui Adrian C. la un an de închisoare cu suspendare. Sentința a fost dată pe 16 iunie 2023 și nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Faceți-l director la ANR... Boii draqu.. Luați șpăgi jegurilor.... Însă tot pământul vă astupă.... Scarbelor ordinare de la ANR
0
0
Cum de nu înebunește când bagă cardul in bancomat? Nu-ți convine, depui demisia și pleci.
3
0
A innebunit la bord..Ce sa faca daca stau cate 15-20 sau chiar 30 de zile la bord? Sclavie pe fata. Nimeni nu controleaza nimic. Muncesti 760 de ore pe luna si te platesc 168 sau 170 de ore. Un capitan nu are voie sa lucreze mai mult de 12 ore pe zi, Astia lucreaza non stop. Tot echipajul nu numai capitanul.
6
4
Cel mai vechi partid din Delta Dunării vă oferă lichior de viorele adică sport medicinal Mona la preturi fara concurenta.Indrazniti și nu mai cugetați !
4
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016