REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 9 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6816
21.4° Constanța Vineri, 9 August 2024 Anul XX Nr. 6816
 

BEATĂ MOARTĂ și FĂRĂ PERMIS, a provocat un ACCIDENT RUTIER

BEATĂ MOARTĂ și FĂRĂ PERMIS, a provocat un ACCIDENT RUTIER

Replica API 2 octombrie 2021 | 22:31 6991

Ionela U. a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Aceasta este acuzată că a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și în stare de ebrietate. Mai mult decât atât, aceasta a provocat și un accident rutier soldat cu pagube materiale.

Cum s-au petrecut faptele

Lucrătorii de poliție din cadrul Serviciului Rutier Constanța, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost sesizați despre faptul că pe bulevardul Mamaia s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto vinovat de producerea accidentului se află sub influența băuturilor alcoolice și nu posedă permis de conducere. În urma testării, a rezultat că Ionela U. avea o alcoolemie de 0,44 mg/l în aerul expirat, echivalentul a două pahare de whisky, conform spuselor acesteia.

Ce a declarat Ionela U.

Ionela U. a a recunoscut că a condus autoturismu, la data depistării, fără acordul proprietarului, a precizat faptul că nu posedă permis de conducere, a recunoscut consumul de băuturi alcoolice, felul și cantitatea acestora. Inculpata a precizat că a urmat cursurile unei școli de șoferi, a absolvit proba teoretică și urmează să susțină proba practică. A menționat că autoturismul condus este proprietatea prietenului ei, care se afla în Clubul Breeze și nu avea cunoștință că autoturismul a fost luat fără acordul lui, pentru a se deplasa către locul de cazare.

Ce a spus instanța

Ținând cont de pericolul faptelor săvârșite de inculpată, care a condus pe drumurile publice un autovehicul aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, și fără a avea permis de conducere, instanța apreciază că pentru săvârșirea infracțiunii se impune stabilirea pedepsei închisorii. Faptele inculpatei prezintă un grad de pericol social moderat, având în vedere nivelul de îmbibație alcoolică pe care aceasta îl avea în sânge la momentul depistării (0,95 g/l) dar și faptul că la ora 06:10, chiar și într-o lună de vară, traficul auto este relativ redus. Se va avea în vedere și faptul că inculpata, după săvârșirea faptei a obținut permisul de conducere, iar la acel moment urma cursurile unei școli de șoferi.

Instanța va ține cont și de faptul că decizia de a pleca cu autoturismul a fost luată spontan, motivată de intervenția unei conflict între aceasta și prietenul său de la acea vreme. Magistrații au decis condamnarea Ionelei U. la un an și trei luni de închisoare cu suspendare. Sentința nu este definitivă, ea putînd cu atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Legea lui rahat
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118