REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.5° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
28.5° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

BEC, despre anunţul REPER: CAB a obligat la soluţionarea cererilor de renumărare a voturilor, nu la renumărare

BEC, despre anunţul REPER: CAB a obligat la soluţionarea cererilor de renumărare a voturilor, nu la renumărare

Victor ROTARU 1 iulie 2024 | 00:00 91

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central, Anamaria Revnic Călugăriţa, precizează, în urma anunţului REPER potrivit căruia magistraţii ar fi decis renumărarea voturilor pentru alegerile europarlamentare în mai multe secţii de vot, că instanţa a obligat, de fapt, BEC la soluţionarea cererilor de renumărare a voturilor.

BEC, despre anuntul REPER: CAB a obligat la solutionarea cererilor de renumarare a voturilor, nu la renumarare

"Curtea de Apel Bucureşti a obligat Biroul Electoral Central la soluţionarea cererilor de renumărare şi nu să dispună renumărarea. Hotărârea nu este definitivă, prin urmare nu este executorie. Biroul Electoral Central va face recurs luni", a declarat Anamaria Revnic Călugăriţa pentru AGERPRES.

Partidul REPER a anunţat, vineri, că deputaţii Oana Cambera şi Andrei Lupu ar fi câştigat în instanţă, la Curtea de Apel Bucureşti, anularea mai multor decizii ale Biroului Electoral Central şi renumărarea voturilor pentru alegerile europarlamentare în mai multe judeţe şi secţii de vot, inclusiv în secţia nr. 282 din Tunari din Ilfov.

"Decizie fără precedent: Curtea de Apel Bucureşti obligă BEC să dispună renumărarea buletinelor de vot din mai multe secţii de votare pentru alegerile europarlamentare. Deputaţii Oana Cambera şi Andrei Lupu au câştigat în instanţă, la Curtea de Apel Bucureşti, în numele Partidului REPER anularea mai multor decizii ale Biroului Electoral Central şi renumărarea voturilor pentru alegerile europarlamentare, în mai multe judeţe şi secţii de vot, inclusiv în controversata secţie nr. 282 din Tunari din Ilfov, unde a votat deputata de Ilfov", se arată într-un comunicat de presă remis vineri AGERPRES de REPER.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016