REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

BEC va afișa prezența la vot în timp real, pe 9 iunie

BEC va afișa prezența la vot în timp real, pe 9 iunie

Andreea VLAICU 29 mai 2024 | 08:53 463

Biroul Electoral Central a decis marţi că datele despre prezenţa la vot vor fi prezentate în timp real în ziua alegerilor, pentru fiecare scrutin în parte. Va fi comunicat numărul alegătorilor care au votat pe liste permanente sau suplimentare, defalcat pe sexe, vârste şi mediul de provenienţă. De asemenea, după închiderea urnelor, datele din procesele verbale încheiate în secţiile de vot vor fi publicate pe site-ul BEC.

BEC va afisa prezenta la vot in timp real, pe 9 iunie

„În şedinţa din data de 28 mai 2024, Biroul Electoral Central pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024 (BEC) a adoptat o Hotărâre referitoare la asigurarea informării opiniei publice privind prezenţa la vot şi rezultatele alegerilor din data de 9 iunie 2024”, a anunţat BEC într-un comunicat de presă citat de News.ro.

Decizie BEC pivind prezența la vot

Potrivit sursei citate, colectarea datelor privind prezenţa populaţiei la vot se va face în timp real, prin intermediul Sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal (SIMPV).

„În ziua votării, informarea opiniei publice privind prezenţa populaţiei la vot se va face în timp real, prin afişarea pe pagina de internet a Autorităţii Electorale Permanente - prezenta.roaep.ro pentru fiecare secţie de votare, a numărului de alegători care figurează în SIMPV că s-au prezentat la vot, pe fiecare scrutin în parte”, a mai transmis sursa citată.

Potrivit BEC, în ziua votării, în fiecare oră, pe pagina de internet https://prezenta.roaep.ro/ vor fi afişate următoarele informaţii sintetice, pe fiecare tip de scrutin:

comuna/oraşul/municipiul/sectorul şi judeţul/municipiul Bucureşti; numărul alegătorilor care s-au prezentat la vot, defalcat pe tip de scrutin, vârste, gen, rural şi urban; numărul alegătorilor care au votat pe liste electorale permanente; numărul alegătorilor care au votat pe liste electorale suplimentare; numărul alegătorilor care au votat pe copiile de pe listele electorale complementare şi speciale; numărul alegătorilor care au votat cu urna specială.

În ziua alegerilor, BEC va asigura aducerea la cunoştinţă publică a informaţiilor sintetice privind prezenţa la vot la următoarele ore: 10:30, 13:30, 16:30, 19:30 şi 22:30.

De asemenea, BEC va publica pe site-ul propriu datele înscrise în procesele verbale completate în secţia de votare pentru fiecare scrutin în parte, potrivit digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe 9 iunie în calendarul ortodox este ziua orbului.Atentie pe cine votati?
1
0
Plebea tot voteaza de 34 de ani si nici acum nu intelege ca voteaza degeaba doar ca sa legifereze diatrugerea Romaniei. Strainii controleaza tot pana si voturile
4
0
chilotii pe mafia psdnl ptr ca poate pierde controlul total pe care il are acum toate sondajele reale sau false depind si vor fi corectate de prezenta intr-un sens sau in celalalt
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510