REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Beijingul declară că imaginea UE ''este în joc'' după noile măsuri de protecţie

Beijingul declară că imaginea UE ''este în joc'' după noile măsuri de protecţie

A.F. 27 ianuarie 2024 | 00:00 207

Imaginea Uniunii Europene "este în joc", a declarat Beijingul după ce Bruxellesul a făcut publice în ajun o serie de iniţiative pentru a-şi proteja interesele economice şi în special tehnologiile sensibile, relatează France Presse.

Beijingul declara ca imaginea UE ''este in joc'' dupa noile masuri de protectie

"Imaginea UE în sectoarele economiei şi comerţului internaţional este în joc", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Wang Wenbin, îndemnând Bruxellesul să nu adopte măsuri "antiglobalizare".

Comisarii europeni au prezentat miercuri un pachet de cinci iniţiative, între care consolidarea mecanismului de control al investiţiilor străine în Europa care a intrat în vigoare la sfârşitul anului 2020, a cărui acţiune trebuie să fie mai coordonată.

UE doreşte să contracareze riscurile la adresa securităţii economice europene şi să prevină ca tehnologiile şi infrastructurile sale sensibile să cadă în mâinile unor rivali precum China.

"Comunitatea internaţională este foarte îngrijorată de unilateralismul protecţionist al UE în sectoarele economic şi comercial", a reacţionat reprezentantul diplomaţiei chineze, întrebat despre aceste noi reguli.

"Tendinţele actuale nu vor face decât să intensifice aceste preocupări", a avertizat el.

"Sperăm că UE va respecta liberul schimb, libera concurenţă şi cooperarea deschisă, norme fundamentale ale economiei de piaţă", a spus purtătorul de cuvânt al MAE chinez, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166