REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Lun., 29 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6805
21.4° Constanța Luni, 29 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6805
 

Beijingul recunoaște că balonul care zboară deasupra Americii Latine îi aparține

Beijingul recunoaște că balonul care zboară deasupra Americii Latine îi aparține

Victor ROTARU 8 februarie 2023 | 00:00 723

Ministerul chinez de Externe a confirmat luni, 6 februarie, că un balon observat deasupra Americii Latine, desemnat de către Statele Unite drept un dispozitiv de „supraveghere” provine din China şi precizează că este ”de natură civilă”.

Beijingul recunoaste ca balonul care zboara deasupra Americii Latine ii apartine

”Din cauza climei şi a limitării în privinţa manevrabilității, acest balon a deviat serios de la traiectoria prevăzută şi s-a rărăcit pe cer deasupra Americii Latine şi Caraibilor”, anunţă o purtătoare de cuvânt a Ministerului chinez de Externe, Mao Ning.

Departamentul american al Apărării a anunţat duminică reperarea unui al doilea ”balon de supraveghere chinez” deasupra Americii Latine.

Columbia a anunţat în weekend că un balon i-a survolat teritoriul. ”În urma unor verificări s-a dovedit că acest balon fără pilot provine din China. El este de natură civilă şi este folosit în teste de zbor”, a anunţat Mao Ning.

Ea nu precizează cărei entităţi aparţine balonul. Forţele Aeriene columbiene au anunţat că balonul a fost descoperit vineri dimineaţa şi a fost supravegheat până când a părăsit spaţiul aerian columbian.

Autorităţile militare ale acestei ţări din America de Sud au dat asigurări că balonul nu a ”ameninţat” niciun moment securitatea şi apărarea Columbiei. Ele nu au oferit niciun detaliu despre localizarea sau traiectoria balonului.

Armata americană a doborât sâmbătă, în largul coastelor South Carolina (sud-est), primul balon chinez - considerat de Pentagon un dispozitiv spion. China a subliniat că este vorba despre o aeronavă civilă şi a acuzat Statele Unite de faptul că a ”reacţionat exagerat” şi a folosit forţa, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513