REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Bela Tănase a câștigat procesul și își poate relua activitatea silozurilor din Lumina

Bela Tănase a câștigat procesul și își poate relua activitatea silozurilor din Lumina

Ana Maria LIPAN 29 iulie 2023 | 00:00 6711

Cunoscutul afacerist tulcean, Bela Tănase, reprezentantul societății Cambela Prod SRL este cunoscut pentru numeroasele procese, pe care locuitorii din apropierea terenurilor unde acesta a investit, i le-au intentat de-a lungul timpului. Dacă vecinii au reușit să îi blocheze mai multe proiecte în trecut, de data aceasta Cambela a obținut o victorie în instanță. Este vorba despre dosarul în chemare în judecată intentat de cetățenii din Lumina, care încearcă să stopeze activitatea silozurilor construite de acesta în comună. Cererea le-a fost respinsă însă recent de Tribunalul Constanța. 

Bela Tanase a castigat procesul si isi poate relua activitatea silozurilor din Lumina

Locuitorii din Lumina au ajuns la capătul răbdării din cauza prafului și a plevei de la porumb din zona silozurilor societății Cambela Prod. Problemele locuitorilor au pornit în luna noiembrie a anului 2021, atunci când, disperați fiind de situația în care sunt nevoiți să trăiască, s-au adresat instituțiilor abilitate ale statului pentru oprirea masacrului din zona industrială. Deși s-au adresat instituțiilor abilitate, până la acest moment, nimeni nu le-a sărit în ajutor. În acest sens, locuitorii au elaborat petiții și reclamații către Garda de Mediu Constanța, Instituția Prefecturii Constanța, Agenția pentru Protecția Mediului și chiar la Avocatul Poporului.

Bela Tanase a castigat procesul si isi poate relua activitatea silozurilor din Lumina

În timpul încărcării și descărcării cerealelor de către Cambela Prod, în atmosferă sunt eliberate cantității uriașe de praf, pulbere și pleavă ce intră în incinta proprietăților private. Cetățenii au chemat în judecată societatea, dar și Unitatea Administrativ Teritorială pentru anularea actelor în baza cărora s-a efectuat investiția, anume certificatele de urbanism nr. 321/29.12.2021 şi nr. 6/14.01.2022, precum şi planul urbanistic zonal elaborat de către Cambela Prod pentru reglementarea unui teren în suprafață de 33.900 de metri.

Bela Tanase a castigat procesul si isi poate relua activitatea silozurilor din Lumina

Terenul este proprietatea societății, conform contractului de vânzare autentificat cu nr .2068/18.10.2021. Terenul ce face obiectul documentației se află în nordul comunei Lumina și are următoarele vecinătăți: SUD – terenuri proprietate particular, NORD - teren proprietată particular, VEST – zona cale ferată, iar în est – șoseaua Tulcei.

Bela Tanase a castigat procesul si isi poate relua activitatea silozurilor din Lumina

Dosarul a fost înregistrat pe data de 4 mai 2022, pe rolul Tribunalului Constanța. Recent, pe 15 iunie a.c., instanța a respins cererea formulate de locuitorii din Lumina, principalul motiv care a stat în spatele acestei decizii fiind lipsa actelor de proprietate ale reclamanților, care ar fi dovedit că, la data adoptării actelor administrative atacate, aceștia nu dețineau imobilele din apropierea silozurilor. Decizia a fost pe fond, putând fi atacată prin apel.

Cifra de afaceri de peste 1 miliard de lei

SC Cambela Prod SRL este o firmă înființată în anul 2000, administrată de către Constantin Camburi și Bela Tănase. Revista Capital l-a inclus în top 300 milionari pentru anul 2017 şi pe Bela Tănase - locul 241, cu o avere estimată la 25-27 milioane de euro. Cambela Prod este unul dintre marii investitori care se ocupă cu imobiliare în Constanţa. În portofoliul firmei sunt blocuri în Mamaia, pe strada Caşin, în Faleză Nord, pe strada Biruinţei, în cartierul Coiciu, și nu numai. În anul fiscal 2022, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 1.117.195.836 de lei, profit în valoare de 29.949.344 de lei și datorii ce se ridică la suma de 342.185.048 de lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Na belea. In vagauna aia de Lumina toata Primăria de analfabeți tre sa fie la Pușcărie și DNA-ul doarme ! Hoții aia au fraierit oamenii dând loturi de teren pt construcția de imobile și nu au schimbat puz-ul, l-au lasat industrial ! Unde sunt casele este prevazuta liziera forestieră (padure) pt. izolare fonica. Omul si-a extins afacerea, vinovatii sunt cei din primărie în frunte cu hoitul ala de toata lumea il stie CHIRU PUȘCARIE ! Au dat degeaba Cambela in judecata.
0
0
Realitatea trista este urmatoarea: astia sunt niste zdrente de m*******i care au prins cheag si isi permit sa faca orice, sa sfideze cetatenii, legea, adica justitia (poolii). Nici o institutie nu le perturba afacerea, pentru ca avem institutii si functionari corupti pana in maduva oaselor. Aceeasi golanie se intampla si in ,,case closed" Avicola, unde nu s-a luat si nu se va putea lua nici o masura in detrimentul scursurilor. Vai viata cetatenilor !
0
1
Trebuia sa nu fie lasat de la inceput … nu acum dupa ce sa dezvoltat !
0
0
Bela are peste 30 de ani la lumina !
2
1
BELA A TAU ACUM 30 ERA LA Beidaud cu oile daca le avea si pe alea . TU zici ca satul ala sa mutat ieri acolo . Mars
3
1
Bela e acolo de 30 ani. Idiotii aia au venit acum 5 ani , si se mira de praf ca si au facut casa in pl cu satelitul E ca si cum eu mi as face o casa langa o spalatorie pe varianta langa vivo in constanta si dupa incep sa le fac plangere ca fac galagie Pai asumati ma fmm de ghertoi ca ti ai facut in pl cu satelitul casa .
6
3
Justitia constanteana, un soi de alba neagra.
5
1
Mai ziaristilor . Acesta este articol ? Veniti voi la poarta 4 sa vedeti voi praf de la silozurile care s-au construit in port . Cat praf si mizerie induram din port mai ales de cand cu cerealele ucrainenilor .
5
1
Nu Bela, ci "Belea" PNDL-ista!!!
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510