REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.9° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
18.9° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Beneficiază de programul RESPECT doar persoanele care au achitat sumele datorate bugetului local la termenul scadent

Beneficiază de programul RESPECT doar persoanele care au achitat sumele datorate bugetului local la termenul scadent

Mirela PASCAL 5 septembrie 2024 | 10:06 1015

Primăria Constanța anunță că, potrivit Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal cu modificările și completările ulterioare, în data de 30.09.2024 se încheie al doilea trimestru de plată a taxelor și impozitelor către bugetul local, iar plata acestor taxe și impozite este o condiție esențială pentru acordarea tichetelor valorice pe suport electronic (card) aferente Programului „RESPECT”.

Beneficiaza de programul RESPECT doar persoanele care au achitat sumele datorate bugetului local la termenul scadent

Pentru a beneficia de acordarea acestor tichete, rugăm persoanele interesate să respecte termenele prevăzute de lege și să-și achite impozitul datorat pe clădiri, teren, mijloace de transport, precum și taxele locale, cimitir etc., pentru a nu fi în imposibilitatea de a mai beneficia de acest program social.

Cererile-declarație pe propria răspundere pentru înscrierea în Programul „RESPECT” pentru anul 2024 se depun în perioada 01 – 20 ale fiecărei luni, în conformitate cu prevederile H.C.L. nr.24/2016 privind aprobarea Programului „RESPECT” cu modificările și completările ulterioare.

Reamintim că, pot beneficia de Programul „RESPECT” persoanele care se încadrează într-una din următoarele categorii:
a) persoanele care au calitatea de pensionar sau sunt indemnizate în baza legilor speciale și ale căror venituri lunare cumulate în sumă netă sunt mai mici sau cel mult egale cu suma de 2.024 lei;
b) persoanele fără niciun venit care împlinesc în anul de referință cel puțin vârsta de 60 de ani;
c) persoanele cu handicap grav sau accentuat;
d) persoane care beneficiază de venit minim de incluziune stabilit în baza Legii                                 nr. 196/2016, cu modificările și completările ulterioare;
e) alte persoane vulnerabile sau aflate în situații de dificultate, care nu se încadrează la lit. a) -d) și care au împlinit cel puțin vârsta de 18 ani în anul de referință (în baza unei anchete sociale).

Înscrierea în cadrul Programului „RESPECT” se realizează pe baza următoarelor documente:
- cerere tip;
- actul de identitate valabil (CI/BI/CIP/CN);
- documentele prevăzute în cerere la codul de venit corespunzător, după caz.
Modificările intervenite cu privire la domiciliu, reședință, venituri sau orice alte schimbări ale datelor completate în cerere se comunică în scris, în termen de 10 zile, Direcției Generale de Asistență Socială Constanța, Serviciul sprijin comunitar și evenimente sociale, situat în strada Duiliu Zamfirescu nr.4.

Cererile și documentele necesare se pot depune prin următoarele modalități:
- fizic la Punctul de lucru D.G.A.S. Constanța din strada Duiliu Zamfirescu, nr.4, în intervalul de lucru Luni - Joi  orele : 08:00 – 16:30, Vineri 08:00 – 14:00
- online pe platforma D.G.A.S. Constanța la adresa cereri.dgas-ct.ro

Ghidul de utilizare a platformei de creare a contului și de adăugare online a cererilor-declarații pentru înscrierea în Programul „RESPECT” îl puteți accesa pe site-ul D.G.A.S. Constanța.

Informații suplimentare se pot obține la următoarele date de contact:
Serviciul sprijin comunitar și evenimente sociale
Telefon: 0341.448.530 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru persoana care mi-a pus o întrebare, 35 ani de muncă, 20 de ani grupa a doua, o pensie decentă . Eu nu m-am referit doar la cei care nu au muncit o singură zi în viața, din articol reiese că nu vor să să plătească nici o obligație față de bugetul local ,vor doar sa beneficieze de avantaje , ei nu au nici o datorie față de societate . Unii au mai multe case , teren arabil moșteniri pe numele lor insa ei apar in scripte apar fara venituri . Eu când primesc pensia primii bani sunt pentru plata utilităților,a serviciilor . Statul democrat trăiește din colectarea taxelor și impozitelor. Fiecare cetățean trebuie prima dată să-și plătească obligațiile către stat și apoi are dreptul să ceară autorităților anumite drepturi . Oamenii nevoiași trebuie ajutați dar profitorii trebuie depistați. Va răspund tot cu o întrebare. Câți constănțeni nu au plătit niciodată taxa de habitat ?
2
1
Acei trantori cum le zici tu, sunt si bunici care au muncit o viata la camp sau la patronii care nu le-au platit cartea de munca, iar acum sunt umiliti. Tu, cati ani de munca ai ?
2
2
Dacă aduni toate avantajele de care beneficiază acești trantori- pensii fara munca,tichete pt alimente,energie electrica,tichete alimente primărie,transport gratuit autobuze,pachete UE, medicamente compensate 90%, mai merită să muncești în ROMania.
5
2
Deci primaria e in faliment daca face asa ceva inainte de alegeri
5
2

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166