REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Beneficiile unui șemineu pe lemne pe care nu trebuie să le ratezi

Beneficiile unui șemineu pe lemne pe care nu trebuie să le ratezi

Andreea CONDURACHE 8 decembrie 2023 | 16:11 1107

Nimic nu depășește căldura și relaxarea care provine de la un șemineu pe lemne în confortul propriei case. În prezent, mulți oameni devin conștienți de beneficiile unui astfel de șemineu. Cu toate acestea, există mai multe lucruri de luat în considerare înainte de a cumpăra unul. Iată o prezentare generală a ceea ce trebuie să știi despre ele și de ce pot aduce o mulțime de satisfacții dacă deții unul.

Beneficiile unui semineu pe lemne pe care nu trebuie sa le ratezi

Care sunt beneficiile de bază ale unui șemineu pe lemne?

Un șemineu care arde bușteni de lemn natural oferă două tipuri cheie de căldură:

  1. căldură radiantă și
  2. căldură convectivă.

Căldura radiantă este ceea ce simți când stai lângă un șemineu, iar căldura convectivă este căldura care provine din aerul încălzit de focul care se mișcă prin casa ta prin coș.

Cantitatea de căldură produsă de șemineul tău este determinată de diferite elemente, inclusiv tipul de lemn pe care îl arzi, dacă utilizezi o inserție și starea coșului de fum. De obicei, vrei lemn uscat care arde mai mult și generează mai multă căldură. De asemenea, poți obține o inserție care va crește puterea de căldură. Din motive de siguranță, este recomandat să ai coșul de fum inspectat și curățat în mod regulat, dar te poate ajuta și să obții mai multă căldură din șemineu.

Este un șemineu pe lemne mai ieftin decât alte surse de căldură?

Nu numai că poți avea un foc cu lemne cald și drăguț în șemineu, dar s-ar putea, de asemenea, să poți economisi la facturile de energie arzând lemne în loc de gaz sau bazându-te pe încălzitoare electrice pentru a te încălzi noaptea. Mulți oameni aleg să-și folosească șemineul pentru altceva decât să le țină cald noaptea. Unii îl folosesc pentru gătit și afumat alimente, cum ar fi slănină, coaste și somon.

De ce ar trebui să cumperi un șemineu pe lemne?

Un șemineu oferă multe beneficii față de alte tipuri de sisteme de încălzire a locuinței, care includ:

  • pot fi considerate elemente decorative și se potrivesc la designul interior al casei tale;
  • șemineele cu lemne nu necesită instalare, deși uneori este necesară o anumită asamblare;
  • șemineele cu lemne pot produce căldură în doar câteva minute;
  • șemineele cu lemne pot ajuta la creșterea valorii casei tale în timpul revânzării;
  • șemineele cu lemne sunt o sursa excelentă de căldură pentru zonele în care încălzirea centrală nu este disponibilă sau este pur și simplu prea scumpă.

Sunt greu de operat?

Șemineele cu lemne sunt extrem de ușor de utilizat. În cele mai multe cazuri, trebuie doar să deschizi amortizorul și să introduci un buștean înăuntru, să-l aprinzi și să te bucuri de căldură în timp ce te așezi comod pe canapea și te relaxezi la filmul preferat.

Majoritatea modelelor noi, au caracteristici de siguranță încorporate, inclusiv încuietori pentru copii, pentru a menține toți consumatorii în siguranță.

Dacă nu ești sigur cum să utilizezi șemineul, consultă manualul de utilizare care a venit împreună cu acesta. Dacă nu ai unul sau ai nevoie de mai multe sfaturi, sună la o firmă care se ocupă cu astfel de echipamente de încălzire sau caută online tutoriale despre modelul tău specific.

Șemineele nu sunt dificil de exploatat, dar există mai multe lucruri de luat în considerare înainte de a cumpăra un șemineu cu lemne pentru casa ta. Este esențial să ai un coș de fum  suficient de mare pentru o ventilație adecvată. Mulți nu realizează cât de multă căldură iese dintr-un șemineu cu lemne, ceea ce poate cauza probleme cu creșterea mucegaiului în casă. De asemenea, este esențial să ai o izolație adecvată în pod și ferestre și tocuri de uși bine sigilate pentru a preveni intrarea curentului de aer rece în casa ta.

Avantajele arderii lemnului curat

Arderea lemnului are multe avantaje în locul altor tipuri de combustibil, cum ar fi gazul sau buștenii fabricați din deșeuri de lemn. Arderea buștenilor de lemn natural curat într-un șemineu cu lemne poate reduce emisiile anuale de gaze cu efect de seră cu aproape 30%.

Poți arde lemne și într-o sobă de teracotă. Doar gândește-te la binele pe care-l faci planetei, dar și gospodăriei tale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166