REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 20 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6796
30.2° Constanța Sâmbătă, 20 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6796
 

Bercea Mondial și 17 membri ai familiei sale scapă de condamnare pentru evaziune și spălare de bani

Bercea Mondial și 17 membri ai familiei sale scapă de condamnare pentru evaziune și spălare de bani

Valentina CAMARA 21 aprilie 2023 | 10:27 852

Sandu Anghel, cunoscut drept „Bercea Mondial”, a scăpat de un proces în care era judecat de către Tribunalul Olt pentru mai multe fapte penale, printre care evaziune fiscală și constituire a unui grup infracțional organizat.

Bercea Mondial si 17 membri ai familiei sale scapa de condamnare pentru evaziune si spalare de bani

Tribunalul Olt a decis încetarea procesului penal pentru că faptele s-au prescris, în cauza în care Sandu Anghel era judecat pentru constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani. Alături de el sunt  inculpaţi alți 17  membri ai familiei sale şi apropiaţi, printre ei soţia, un fiu, o fiică, un ginere. Hotărârea, care poate fi atacată cu apel, a fost luată miercuri, 19 aprilie 2023.

Tribunalul Olt s-a pronunţat în cauză miercuri, 19 aprilie, iar hotărârea poate fi atacată cu apel. Printre inculpaţi sunt mai mulţi membri ai familiei lui Sandu Anghel, printre care şi soţia, un fiu, o fiică, un ginere. Instanța a încetat procesul și față de celelalte persoane inculpate alături de Sandu Anghel.

Sandu Anghel şi soţia sa au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, în anul 2014, împreună cu alţi doi inculpaţi - Marian Chitea şi Sergiu Dănişor -pentru că în perioada 2007 - 2011, cei patru ar fi constituit un grup infracţional organizat în scop de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani, scrie Agerpres.

Conform rechizitoriului, Bercea Mondial şi apropiaţii săi ar fi derulat, prin intermediul firmei SC Topcad Construct SRL Slatina, administrată în perioada respectivă de Marian Chitea şi Sergiu Dănişor, mai multe tranzacţii ilegale cu autoturisme, şi tranzacţii de bunuri mobile şi imobile la preţuri supraevaluate.

Bercea nu a scăpat de plata prejudiciului

Deși Sandu Anghel scapă de proces, Tribunalul Olt nu l-a iertat și de plata prejudiciului calculat de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Olt. Sunt peste 1,6 milioane lei de plată în sarcina firmei prin care s-ar fi derulat tranzacţii cu autoturisme şi imobile, în solidar cu administratorii din perioada în care ar fi fost săvârşite infracţiunile de evaziune fiscală şi cu alţi inculpaţi din cauză.

Instanța a dispus și confiscarea altor sume de bani de la inculpați, cea mai mare sumă revenindu-i tot lui Sandu Anghel, de la care ar trebui să se confiște aproape 1 milion lei.

Bercea Mondial a devenit cunoscut la nivelul întregii țări odată cu apropierea de familia fostului președinte Traian Băsescu. Fratele fostului președinte al României, Mircea Băsescu, a fost implicat și condamnat într-un dosar  în care a fost acuzat că primit din partea familiei lui Sandu Anghel importante sume de bani pentru a-l scăpa pe așa-zisul om de afaceri de arest, potrivit adevărul.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
banii baragladinelor nu e buni ??? Judecatorii spagari si mwisti nu fac diferenta. Boratura sau politician tot aia !!! Mwie cu kkt justitiei !!!
1
0
Aici este vorba de civilizatie si respect fata de tara in care traiesti si oameni ei,dar se pare ca pentru, politicieni,justitzie,politie,armata si in general totzi astia care beneficiaza de legi speciale date de uni dintre ai lor"parlamentari"pentru totzi speciali,deci pentru astia care se cred stapani Romaniei si ai romanilor civilizatie si respect nu exista,ei traiesc ca boierimea din 1907 care doar cand au pus tarani mainile pe furci si topoare nu mai stiau aia care pana atunci faceau legea in Romania pe unde sa fuga sau sa se ascunda,asta vreti mai nenorocitilor care ati ramas la civilizatia europeana care a fost cu peste 100 de ani in urma sa numai tina nimeni cont de nici o lege cum faceti voi acum si sa se uneasca poporul sa readuca legea in tara cu furci si topoare cum a fost in Romania cu 116 ani in urma ?.
2
0
Ce tara de 2 bani. Judecatori mizerabili cand va uitati in oglinda si vedeti ca luati pensie speciala iar infractorii au scapat prin prescrierea faptelor va simtiti bine?
1
0
Reamintesc ca singurii vinovati pentru toate prescrierile sunt conducerile celor 2 mari partide care au refuzat timp de vreo 2 ani sa faca in parlament o mica modificare la codul penal ceruta de ccr exact pentru se ajunge aici in mod automat conform legislatiei - prescriptii la tot poporul; desigur in cazul asta si judecatorii care stau pe ganduri din 2014 au o mica parte de vina; pe scurt mafia politica si mafia judecatorilor isi bat joc de o intreaga tara si un intreg popor de 30 de ani; de ce ? pentru ca se poate si nu ii opreste nimeni
2
0
Deci ce avem noi aici ?,tzigani grupati in jurul unuia dintre ei,formand o banda de interlopi,politicieni care fac afaceri cu interlopi si justitia care tot amana"pentru ca judecatori fac ce vreau in Romania pentru judecatori abuzul in serviciu nu exista"pronuntarea hotarari finale in dosarul in care sunt politicieni si interlopi pana cand faptele se prescriu si toata lumea este multzumita,scuzatzima va rog am vrut sa spun totzi infractori din dosarul penal si prieteni lor judecatori sunt multzumiti,nu toata lumea.
7
0
Ancheta a inceput in 2014, in 2023 s-au prescris faptele. Oare doar in Romania dureaza ani de zile procesele, pana se prescriu?
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712