REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
26.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Biciclete VANDALIZATE la Constanța! A fost depusă plângere PENALĂ!

Biciclete VANDALIZATE la Constanța! A fost depusă plângere PENALĂ!

Replica API 15 octombrie 2019 | 02:09 516

După vandalizarea a patru stații de biciclete la scurt timp după ce sistemul bike-sharing a fost dat în folosință, zilele trecute patru biciclete au fost sustrase din stații prin forțarea/tăierea sistemului de andocare. 3 dintre acestea au fost sustrase din stația de biciclete de pe strada Dispensarului și o alta din stația situată în parcul Tăbăcărie. 2 dintre ele au fost abandonate în parcul de la Gară și găsite de agenții de pază.

Reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța au depus plângere penală pentru distrugere și fac un apel către constănțeni să nu asiste impasibili la actele de vandalism, ci să apeleze imediat numărul unic de urgențe 112 sau dispeceratul Poliției Locale Constanța, la numărul de telefon 0241.484.205. Pentru utilizatorii aplicației WhatsApp numărul de contact este 0799606142. De asemenea, utilizatorii au la dispoziție numărul de telefon cu tarif normal 0371.787.778, disponibil 7 zile din 7, în intervalul orar 07:00-24:00 (robot telefonic 24:00-07:00), unde pot semnala orice problemă. Reamintim că 390 de biciclete au fost puse gratuit la dispoziția constănțenilor și a turiștilor începând cu data de 27.05.2019. Orice turist sau localnic poate solicita, în mod gratuit, pe baza cărții de identitate, de la ghișeele de informații din cadrul agențiilor SPIT, un card de utilizator. Cu acest card, utilizatorul poate să ridice, de la cele 22 de stații amplasate în oraș, o bicicletă. Pentru a putea folosi echipamentul, utilizatorii trebuie să respecte mai multe condiții: trebuie să fie înregistrați în sistem, să se încadreze în intervalul orar 07:00-24:00, de luni până duminică, ultima închiriere se poate face cu maximum două ore înainte de închiderea centrului, la ora 22:00, echipamentul va putea fi ridicat şi returnat de la orice staţie de biciclete în regim self-service; utilizatorul poate închiria simultan doar o bicicletă. Bicicletele pot fi utilizate doar de persoanele de peste 14 ani, două ore, indiferent de numărul de închirieri zilnice. Intervalul minim între utilizări este de 10 minute. Nu pot fi subînchiriate, folosite la curse de biciclete, pentru transportul de pasageri sau în situații de vânt puternic sau furtuni. Sistemul de bike-sharing va fi întrerupt în lunile de iarnă, cel puţin în perioada 1 decembrie - 1 martie, sau atunci când condiţiile meteo nu sunt favorabile.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este regretabil si faptul ca deja bicicletele sunt vandalizate, nu mai au sonerie, aripioare de protectie de la lant, au saua rupta, aripile sunt desprinse din suruburi, etc. Cand s-a demarat acest proiect ar fi fost normal sa se gandeasca si la inevitabilele mici "defectiuni" datorate unor concetateni ai nostrii certati cu normele de bun simt si convietuire, in sensul ca firma ce administreaza acest serviciu sa completeze si sa repare aceste deficiente urgent as spune chiar zilnic. deja multe biciclete dau semne de rugina, altfel un lucru bun se va termina foarte repede.
1
0
Camere video,prinsi si taiata o mana.
2
0
Mai terminati cu camerele voastre video ! Cum dracu sa mai fur,sau sa distrug bancile prin parcuri,sa distrug cosurile de gunoi ,sa trec pe rosu s-au sa arunc saci de gunoaie pe strazi ......
11
0
in piata ovidiu sunt doua cabine cu paznici ai primariei astia nu va vad nu aud iau bani degeaba cum este posibil ca niste derbedei sa rupa stinghile la bancile din piata sa mazgaleasca pereti cladirilor cu inscrisuri aiurea va rugam sa luati masuri primaria
6
1
statiile astea de biciclete ar trebui sa fie inchise intr-un tarc cu poarta de access cu cod unic prin sms plus camera video. Alta solutie ar fi ingradirea cartierului Henri Coanda si accessul catre oras al locatarilor sa se faca cu permis de iesire plus camere video pe perimetrul tarcului
11
1
Erau aia din henri coada super cartierul facut de mazare si continuat de asta care e acum ... sa le dea ajutoare mai mari
6
0
nu erau tigani ci cetateni romani de etnie romanes
8
2
Chiar nu vede nimeni acest contract mizerabil de 2 milioane de euro?
9
0
INSLALEAZA DRACULUI CAMERE DE LUAT VEDERI. M-AM SATURAT SA-MI FIE LOVITA MASINA SI TOATA LUMEA SA RIDICE DIN UMERI SPUNAND: NU CUNOASTEM FAPTASUL.IAR TU PE BANII MEI SA PUI BORDURI SI PAVELE.
13
0
drept in gura tiganilor. Nu cred sa aibe cineva vreun dubiu referitor la gradul de coloratie a pielii autorilor.
14
0
Aloo in satul asta chiar nu se pot instala camere de supraveghere
13
1
aici este vorba despre educatie.
15
0
Dar polutia locala plina de imbecili platiti cu bani grei ce plm face?
13
2
Iar este suparat pe noi.Suntem vinovati ca nu am dat telefon la 112.
9
4
Daca sunt gratuite nu sunt furate, daca tot noi cetatenii sunam la ce mai sunt ei angajati? Sa dea amenzi batranilor sau amenzi copiilor prin RATC pardon CT bus?
8
3
Politia stie doar sa stea cu ratc u sa de amenzi
13
4
Politia locala? La peco la cafea si shaorma! Bani aruncati pe fereastra! Sistemul un fiasco!
16
2
Fara ele, primaria si politia nu va putea prinde huliganii.
14
2

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016