REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Biden laudă România și alte patru țări pentru donația de sisteme Patriot către Ucraina

Biden laudă România și alte patru țări pentru donația de sisteme Patriot către Ucraina

Andreea VLAICU 12 iulie 2024 | 00:00 142

Președintele Klaus Iohannis a semnat declarația comună privind consolidarea apărării aeriene a Ucrainei România va dona Ucrainei sistemul Patriot, decizie luată încă de trei state NATO. Este o donație istorică, spune președintele american Joe Biden, care a menționat de două ori România în discursul în care a susținut că Ucraina va învinge Rusia.

Biden lauda Romania si alte patru tari pentru donatia de sisteme Patriot catre Ucraina

"Anunț donația istorică de echipamente de apărare aeriană pentru Ucraina. SUA, Ţările de Jos, Români şi Italia vor furniza Ucrainei echipamente pentru cinci sisteme strategice suplimentare de apărare aeriană", a spus Joe Biden. 

Președintele Klaus Iohannis a semnat declarația prin care se asigură apărare a Ucrainei.

"Suntem angajați să furnizăm Ucrainei capabilități suplimentare de apărare aeriană, în contextul în care se apără împotriva agresiunii continuate a Rusiei, inclusiv a atacurilor deliberate ale Rusiei asupra orașelor ucrainene și a infrastructurii civile și infrastructurii critice. Astăzi anunțăm că furnizăm Ucrainei, colectiv, sisteme de apărare aeriană strategice, inclusiv baterii Patriot donate de SUA, Germania și România, componente Patriot donate de Olanda și alți parteneri pentru a permite operarea unei baterii Patriot suplimentare și un sistem suplimentar SAMP-T donat de Italia", a spus Klaus Iohannis. 

Volodimir Zelenski cere țărilor aliate să împiedice avansul rușilor pe frontul din Ucraina

La rândul său, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a atras atenția că lumea nu trebuie să aștepte alegerile din noiembrie pentru Casa Albă ca să ia măsuri care să împiedice avansul rușilor pe frontul din Ucraina.

"Cât mai poate rezista Putin. Răspunsul se află chiar aici la Washington. Conducerea voastră, acțiunile voastre, alegerea voastră. Alegerea voastră de acționa acum", a spus Volodimir Zelenski.

În aceeași primă zi de summit, secretarul general al NATO a fost decorat de președintele Joe Biden. Jens Stoltenberg a primit Medalia Libertății, cea mai înaltă distincție civilă pe care președintele american o poate acorda și a fost lăudat pentru modul în care a condus Alianța, scrie antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sefull asta al nostru da din gura. In regula,insa donatia este din banii populatiei Romaniei,care nu primeste nimic in schimb,decat preturi mari inclusiv din cauza importurilor din Ucraina. ca drumurile asa cum sunt au de suferit in plus din cauza traficului greu din Ucraina,iar e pe banii romanilor. Pana si drumurile sefului cu avionul scump,sunt tot pe banii amarastenilor. Pe cand incepem reconstructia Romaniei ,ca apoi sa putem ajuta la cea a Ucrainei?
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016