REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.1° Constanța Lun., 29 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6805
22.1° Constanța Luni, 29 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6805
 

Biden ''nu caută un conflict'' cu China după scandalul balonului

Biden ''nu caută un conflict'' cu China după scandalul balonului

Victor ROTARU 10 februarie 2023 | 00:00 364

Joe Biden "nu caută un conflict" cu China, a declarat el, potrivit unor fragmente difuzate miercuri dintr-un interviu pentru canalul PBS, în contextul în care Statele Unite tocmai au distrus un balon chinez care a survolat teritoriul lor, notează AFP.

Biden ''nu cauta un conflict'' cu China dupa scandalul balonului

"Nu", i-a răspuns preşedintele american jurnalistei care l-a întrebat dacă relaţiile cu Beijingul au suferit "o lovitură puternică". "Vom rivaliza pe deplin cu China, dar nu căutăm un conflict", a spus el.

În general, Washingtonul a fost destul de atent să nu ridice tonul după ce a doborât sâmbătă un balon chinezesc, destinat, potrivit americanilor, să spioneze zone militare sensibile.

Cu toate acestea, în faţa Congresului marţi, Joe Biden a dat asigurări: "Dacă China ne ameninţă suveranitatea, vom acţiona pentru a ne proteja ţara".

Relaţiile dintre cele două superputeri s-a tensionat în urma acestui incident.

China a condamnat ferm distrugerea balonului, susţinând că era o "aeronava civilă folosită în scopuri de cercetare, în principal meteorologice", care a intrat "neintenţionat" în spaţiul aerian al Statelor Unite.

În acest context, şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, şi-a anulat în ultimul moment o vizită planificată în China.

Pe de altă parte, Pentagonul a dezvăluit marţi că Beijingul a refuzat sâmbătă propunerea americană pentru o convorbire telefonică între şeful Pentagonului, Lloyd Austin, şi omologul său, Wei Fenghe, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513