REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Biden: Putin este responsabil de moartea lui Navalnîi

Biden: Putin este responsabil de moartea lui Navalnîi

A.F. 19 februarie 2024 | 00:00 909

Preşedintele rus Vladimir Putin este responsabil de moartea opozantului Aleksei Navalnîi în închisoare, a declarat vineri preşedintele american Joe Biden, potrivit Reuters.

Biden: Putin este responsabil de moartea lui NavalniiJoe Biden

Potrivit liderului de la Casa Albă, nu există motive să se creadă că relatările privind moartea lui Navalnîi nu sunt adevărate.

Biden a mai spus că nu este surprins de anunţul privind decesul opozantului rus, precizând însă că este "scandalizat".

"Nu vă înşelaţi, Putin este responsabil de moartea lui Navalnîi. Putin este responsabil", a declarat preşedintele american în cadrul unui discurs la Casa Albă. "Ceea ce s-a întâmplat cu Navalnîi este o nouă dovadă a brutalităţii sale", a subliniat el.

"Nu ştim exact ce s-a întâmplat", a adăugat Joe Biden. "Dar nu există nicio îndoială că aceasta este consecinţa a ceva ce au făcut Putin şi asasinii lui", a spus Biden.

Preşedintele SUA, care l-a descris pe opozantul rus drept o "voce puternică pentru adevăr, chiar şi în închisoare", a menţionat că "evaluează opţiunile" cu privire la un răspuns la acest deces, fără a da mai multe detalii.

În 2021, după ce s-a întâlnit cu preşedintele rus în Elveţia, Biden a fost întrebat despre consecinţe în cazul morţii lui Navalnîi şi a răspuns: "Am spus clar că consecinţele vor fi dezastruoase pentru Rusia".

"Dumnezeu să-l binecuvânteze pe Aleksei Navalnîi, curajul lui nu va fi uitat", a afirmat Joe Biden.

Activistul în vârstă de 47 de ani a decedat vineri într-o colonie penitenciară îndepărtată în zona arctică, unde ispăşea o pedeapsă pentru "extremism", în condiţii foarte dificile. Cauza morţii sale încă nu este cunoscută, fiind aşteptată expertiza medico-legală.

Occidentalii au învinuit Rusia pentru decesul lui Navalnîi, iar soţia acestuia Iulia Navalnaia a cerut comunităţii internaţionale să recunoască faptul că şeful statului rus este "personal responsabil" de moartea soţului ei, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nici unii nici altii nu sunt mai breji. Si americanii si rusii sunt criminali.
0
2
cat tineret sanatos a murit in razboiul sustinut si incurajat de americani ,e o picatura in oceanul lumii acest individ care daca si vedea de treburile lui, de nevasta si poate copii nu murea dar siel ca si altii au fost incurajati , aclamati ,sustinuti de cei ce vor sa stapaneasca lumea ! cei care ar trebuii sustinuti ,incurajati si aclamati ar trebuii sa fie cercetatorii, savantii, oamenii implicati in descoperirea bolilor grave ce macina omenirea , cei ce lupta pentru o viata adevarata , pentru pace si prosperitatea tarilor lor ,sa faca ceva sanatos si trainic omenirii, nu politica , anarhie si sclavagismul plebei care munceste din greu pentru bogatii lumii si mor prosteste in razboae fara sens !
1
5
Pai nu trebuia sa dea un exemplu acum înainte de alegeri? Sa se mai înscrie vreunul la alegeri? Nu este nici primul și nici ultimul . Ce dracu mai așteaptă rezultatul autopsiei este mort și pa.
1
2
Nomber trei
3
0
ssswgatori de kkkt de sub mine.
3
5
Su ge o labarule
3
7
mananci k***t hodorogule
4
6

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510