REPLICA ONLINE CONSTANTA

28° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
28° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

Bihor: Candidatul PSD la Primăria Oradea acuză actuala administraţie PNL de lipsă de consultare cu oamenii

Bihor: Candidatul PSD la Primăria Oradea acuză actuala administraţie PNL de lipsă de consultare cu oamenii

Victor ROTARU 22 mai 2024 | 00:00 85

Candidatul PSD Bihor pentru funcţia de primar al Municipiului Oradea, Adrian Madar, l-a criticat luni, într-o conferinţă de presă, pe actualul primar Florin Birta (PNL) pentru lipsa consultării oamenilor cu privire la proiecte importante ale oraşului, precum centura de nord a oraşului, el adresându-i acestuia şi invitaţia să participe împreună la o dezbatere publică.

Bihor: Candidatul PSD la Primaria Oradea acuza actuala administratie PNL de lipsa de consultare cu oameniiAdrian Madar

"Problema mea cu domnul Birta este că şi-a abandonat alegătorii. La fel cum a făcut-o când a fost vorba despre tarifele de salubritate, pe care am dovedit în instanţă că au fost mari şi nu l-a interesat să repare această injustiţie făcută de către Primăria Oradea în raport cu propriii cetăţeni. La fel cum nu l-a interesat faptul că Compania de Apă îşi face sediu de 11 milioane de euro în condiţiile în care avem un proiect european de opt ani de zile, cu finanţare aprobată şi în continuare nu s-a întâmplat nimic în cartierul Episcopia, de exemplu. (...) Eu îl acuz că nu se consultă cu cetăţenii", a subliniat, luni, în conferinţă de presă, Adrian Madar.

La începutul lunii mai, un grup de peste 50 de localnici din cartierul orădean Podgoria au protestat împotriva traseului viitoarei centuri de nord a oraşului, prin intravilanul cartierului, pe considerentul că le distruge liniştea. Cetăţenii au solicitat şi propus o variantă alternativă, care să ocolească zonele locuite şi care ar putea fi chiar mai ieftină, a precizat Madar.

Anterior acestui protest, Madar s-a întâlnit cu localnicii care i-au adus la cunoştinţă un studiu de fezabilitate, finalizat, întocmit de o firmă angajată contractual de Consiliul Judeţean, şi care cuprindea o singură variantă de traseu, neagreată de localnicii din cele două cartiere - Podgoria şi Gheorghe Doja - afectate.

"În şedinţa de Consiliu Local din 10 mai, eu l-am întrebat pe domnul Birta dacă ştie de existenţa acestui studiu finalizat, a zis că nu există niciun studiu de fezabilitate, dacă a fost informat de preşedintele CJ Bihor că există un astfel de document şi dacă da, de ce nu a discutat cu cetăţenii. Pe mine problema de transparenţă şi de consultare a oamenilor mă frapează la domnul Birta, contracandidatul meu, căruia îi reproşez această lipsă de comunicare cu oamenii", a declarat Adrian Madar.

Acesta a menţionat că studiul de fezabilitate a fost întocmit la solicitarea preşedintelui CJ, Ilie Bolojan, şi a fost trimis mai departe ca să urgenteze lucrurile, însă, momentan, proiectul este în stand-by.

"Evident că Bolojan ştie care este varianta respectivă. Şi ei aşa au lucrat dintotdeauna. Dar nu putem aproba pe cineva care vine cu rigla şi trasează nişte trasee prin municipiu, iar primarul nu are bunul simţ să discute cu oamenii", a spus Madar.

Candidatul PSD la primărie a menţionat că, în opinia sa, proiectele de infrastructură sunt necesare, însă un drum de mare viteză nu are ce căuta în cartierele de case. Propunerea PSD pentru şoseaua de centură din nordul municipiului vizează în primul rând consultarea populaţiei şi crearea unui drum de legătură care să unească DN1 şi viitoarea autostradă A3.

"Trebuie să facem un drum de legătură între Paleu - Săldăbagiu - Fughiu - Ineu care să descarce traficul din partea de nord a oraşului, dar trebuie continuate şi introducerea reţelelor de utilităţi şi a asfaltului pe străzile din zonele de dealuri", a afirmat Adrian Madar.

El a mai susţinut că singura speranţă a localnicilor din cele două cartiere pentru o nouă variantă a centurii de nord este viitorul Consiliu Local, în mandatul ce urmează după alegerile din 9 iunie, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620