REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
20° Constanța Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

BILANŢ! Ce PERSONALITĂȚI din CONSTANȚA au DECEDAT anul acesta!

BILANŢ! Ce PERSONALITĂȚI din CONSTANȚA au DECEDAT anul acesta!

Replica API 24 decembrie 2020 | 13:38 7286

Pandemia de coronavirus a luat foarte mult vieți în anul 2020, printre acestea aflându-se și oameni deosebiți, care și-au dedicat întreaga existență și carieră pentru a-și ajuta semenii. În următoarele rânduri vom evoca câțiva dintre acești oameni speciali, plecați dintre noi prea devreme. Printre personalitățile constănțene se află și persoane care au decedat din cauza altor afecțiuni, cum este și cazul profesorului Anghel Panait.

Medicul Taner Chemal, unul dintre cei mai apreciaţi specialişti în chirurgie orală din România, a murit în seara zilei de joi, 23 iulie, la spitalul Colentina. Dr. Taner Chemal s-a născut la data de 29 mai 1971, la Constanța. A absolvit Facultatea de Stomatologie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie dr. Carol Davila din București, promoția 1991 – 1997. Din anul 1998 și-a desfășurat activitatea în mediul privat, punând bazele unei afaceri de succes în domeniu, Implantodent Medical, care funcționează la București și Constanța.

Taner Chemal

Mioara Neagu, șefa Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Anghel Saligny din Fetești şimedic la Spitalul Judeţean Constanţa, a pierdut lupta cu temutul virus la vârsta de 48 de ani.

Medicul, care locuia în Fetești, a fost internat într-un spital din București încă de la sfârșitul lunii septembrie iar pe data de 15 octombrie s-a stins din viață.

Medicul Octavian Dumitru Unc, a decedat în noaptea de 23 spre 24 octombrie, tot din cauza virusului Covid, la numai 63 de ani. Octavian Dumitru Unc a fost cadru didactic la Facultatea de Medicină din cadrul Universității „Ovidius” încă de la înființare, din 1990.

Octavian Dumitru Unc

A avut în formarea didactică până acum peste 4.000 de studenți și rezidenți, care au ajuns medici în țară și pe toate meridianele și paralele lumii. A fost din cei mai cunoscuți chirurgi din Constanța, și nu numai.

Gheorghe Daniel Popa, șeful ISU Dobrogea, a încetat din viață, la 57 de ani, în data de 4 noiembrie 2020. Acesta a fost confirmat cu coronavirus, fiind transportat cu elicopterul la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București, în stare gravă.

Daniel Popa

Popa era șeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa din data de 15.07.2016, el venind de pe funcția de șef II al Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi.

Corneliu Idu, patronul arenelor de tenis IDU din stațiunea Mamaia unde s-a pregătit și Simona Halep, a decedat în noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie, după ce a fost infectat cu coronavirus. Acesta ar fi făcut atac de cord. Avea 70 de ani. Corneliu Idu deținea mai multe afaceri, printre care și SC Idu Shipping and Services SRL.

Claudiu Pătrașcu, un polițist de la Transporturi, a decedat în 6 decembrie, după ce a fost infectat cu coronavirus. Claudiu Pătraşcu a fost şi sportiv, a fost component al echipei naționale Farul Constanța şi Dinamo Bucureşti, la Lupte. Avea 46 de ani.

Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă din Constanța, s-a stins din viață în dimineața de miercuri, 23 decembrie. Se pare că aceasta era infectată cu SARS-COV 2 și internată la Spitalul de Boli Infecțioase. Doctor în Istoria Artei, renumit istoric și critic de artă, director al Muzeului de Artă Constanța din 1990, dr. Doina Păuleanu împlinise 72 de ani pe 29 martie 2020.

Doina Păuleanu

Era absolventă a Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu, Secţia Istoria şi Teoria Artei, promoţia 1971. Dumnezeu să-i odihnească în pace!

Printre personalitățile constănțene de mai sus se află însă și persoane care au decedat din cauza altor afecțiuni, cum este și cazul profesorului Anghel Panait.

Profesorul Anghel Panait s-a stins din viață în dimineața de miercuri, 26 august, în urma unui stop cardio-respirator, la numai 57 de ani.

Anghel Panait

Anghel Panait a ocupat de-a lungul timpului diferite funcții foarte importante, printre care director al FPS Constanța, viceprimar al municipiului Constanța, director la Edil Urban, director în cadrul Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 2 Sud – Est Constanța, și, de asemenea profesor universitar în cadrul Universității Ovidius din anul 1990.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Amedeo!!!! Xoxoxoxo
4
2
Personalitati foarte mari ale orasului Constanta dar chiar si ale Romaniei,jos palaria pentru ei si pentru realizarile acestora.Condoleante famililor! Legends never die
9
0
La articolul despre deputata cristina dumitrache nu e voie sa comentezi, asa ca scriu aici ca e o penibila care se lauda cu preocuparea ei despre deseurile nucleare, ca sa arate ce mai muncesc alesii psd
2
1
e aici un dobitoc -05:39 ! astia erau oameni cunoscuti si apreciati inainte de covid Daca crezi in ceea ce ai spus atunci ma infior cit de josnic esti Nici macar prostia nu te justifica Esti un jeg care nu se poate numi om Sa dea covidul in tine !
2
0
Poate aveau si alte boli, nimic de zis, dar poate ar mai fi trait multi ani daca nu ar fi luat Covid. Virusul asta te ataca tot in punctele slabe.
12
0
Dna Pauleanu - se pare- ca a avut covid?
2
0
in celebritati multi oameni obisnuiti.Avc,diabet,hipertensiune,exces de alcool si tigari,stres postshpaga,obezitate,erori medicale,neglijenta medicala,etc ...toate tb sa aiba un nume-Covid
0
19
Dumnezeu sa i odihneasca in pace!!!
24
0
Respect pentru personalitatile care au decedat in aceasta perioada dar nu trebuie sa atribuim virusului toate aceste morti. Dumnezeu sa-i odihneasca!
13
5

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620