REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Sâm., 24 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6831
22.4° Constanța Sâmbătă, 24 August 2024 Anul XX Nr. 6831
 

Bileca, de la restaurantul Delfinul, a scăpat de amenda primită de la ANPC

Bileca, de la restaurantul Delfinul, a scăpat de amenda primită de la ANPC

Andreea VLAICU 24 august 2024 | 00:00 432

Restaurantul Delfinul din municipiul Constanța a ajuns în atenția Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor în 2022, în urma unor sesizări. Un control realizat de către inspectori a scos la iveală numeroase probleme, iar situația găsită putea fi catalogată drept un adevărat pericol pentru public. Pentru toate acestea s-a aplicat o amendă în valoare de 8.000 lei și s-a dispus, în final, măsura de oprire temporară a prestării serviciului de alimentație publică, până la remedierea deficientelor constatate. Totuși, George Bileca, patronul restaurantului a chemat în instanță Autoritatea Națională Pentru Protecția Consumatorilor și... a obținut anularea amenzii. ANPC a făcut recurs.

Bileca, de la restaurantul Delfinul, a scapat de amenda primita de la ANPC

Inspectorii au descins în luna noiembrie a anului 2022, la restaurantul Delfinul din municipiul Constanța, în urma unor sesizări. Au controlat fiecare centimetru din încăpere, fiecare aliment în parte, iar ceea ce au găsit ar fi pus pe fugă orice client. 

Bileca, de la restaurantul Delfinul, a scapat de amenda primita de la ANPCneregulile găsite de inspectori

A chemat în instanță Protecția Consumatorului

În urma controlului, George Bileca, patronul restaurantului, s-a ales cu o amendă usturătoare, în valoare de 8.000 de lei. În loc să se axeze pe îmbunătățirea condițiilor de păstrare a mâncării și de a se supune regulilor, Bileca a decis să „așeze” o plângere la adresa Protecției Consumatorului, prin firma MB Delfinul SRL, și a cerut în instanță anularea amenzii.

Tribunalul Constanța i-a dat câștig de cauză lui Bileca

Aparent, atunci când problemele apar, cea mai bună soluție nu este întotdeauna ajustarea directă a activităților, ci găsirea unui mod eficient de a contesta sancțiunea. Lucru pe care l-a și reușit. Tribunalul Constanța a dispus anularea amenzii. Cum este posibil ca un restaurant care deținea alimente expirate, iar gândacii se plimbau prin bucătărie ca la ei acasă, existau infiltrații în tavan și rugina era prezentă pretutindeni să scape, într-un final, fără sancțiuni?! 

Bileca, de la restaurantul Delfinul, a scapat de amenda primita de la ANPCminuta

A ignorat legea și a redeschis imediat după finalizarea controlului

Deși OPC a dispus închiderea restaurantului Delfinul din cauza mizeriei și a altor probleme care puneau în pericol sănătatea consumatorului, patronul George Bileca a ignorat măsura impusă de OPC și și-a deschis restaurantul o zi mai târziu, pe19 noiembrie, pentru a da curs rezervărilor pe care le făcuse pentru pomeni.

Bileca, de la restaurantul Delfinul, a scapat de amenda primita de la ANPCpomană organizată la Delfinul, după ce inspectorii au închis restaurantul

Această abatere a fost însă sesizată la scurt timp, acțiunile acestora aducând cu sine consecințe din cele mai grave. „În baza unui apel telefonic, prin care am fost anunțați că unitatea de alimentație publică oprită temporar de la prestarea de servicii până la remedierea deficiențelor constatate funcționează, o echipă de comisari din cadrul CJPC Constanța, s-a deplasat în vederea verificării remedierii deficiențelor menționate în procesul verbal de constatare a contravenției. S-a constatat că nu se remediaseră deficiențele, operatorul economic sfidând măsura dispusă. Deși nu remediase abaterile care pun în pericol sănătatea consumatorilor, operatorul economic continua să servească preparate culinare consumatorilor. S-a întocmit un nou document de control, aplicându-se sancțiunea de 6.000 lei și s-a propus măsura complementară de închidere definitivă a unității”, se arată în comunicatul CJPC Constanța.

În concluzie, patronul restaurantului a demonstrat că, în afaceri, abilitățile juridice pot fi la fel de esențiale ca și cele de conducere. 
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aici se vede cat de corupta este justitia din Constanta.Au fost cumparati au cunostinte neamuri si in justitie se ajuta intre ei intervi pentru m********i lor .Criminali.Astia vand si un c***t sa faca bani.Branza cu aracet,carne veche stricata,mizeriie si jeg cat casa in restaurante.Ei cu bani cumpara orice.ANPC-ul luati de p****i ca si alte institutii.In ce alte tari vedeti institutiile statului de control umilite de justitia corupta ca in Romania? Cum sa iti faci treaba in tara asta ca nu poti sa te iei de ala ca este m******n si are relatii bani.ca nu poti sa-l arestezi pe ala ca e medic are bani si a a mituit si a cumparat justitiadaca erau afara toti aveau inchis tot.Cum sa calci peste autoritatile de control indiferent ca esti justitie cine a judecat trebuie cercetat penal.I-au gasit probleme care pun viata si sanatatea oamenilor in pericol au probe si tu justitie corupta aperi infractorii penali care va cumpara cu bani? Demsiia celui care a judecat stramb.Schimbate legeile.
1
0

REPLICA


LOTO

6/49
214037925
5/49
372636251514
joker
30261362913