REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 6 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6874
16.4° Constanța Duminică, 6 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6874
 

Biroul Electoral Central a respins a doua candidatură depusă de Diana Șoșoacă la prezidențiale

Biroul Electoral Central a respins a doua candidatură depusă de Diana Șoșoacă la prezidențiale

A.F. 6 octombrie 2024 | 20:03 818

Biroul Electoral Central a respins ca inadmisibilă, duminică seara, înregistrarea candidaturii Dianei Iovanovici-Şoşoacă la funcţia de preşedinte al României, decizia fiind publicată pe site-ul BEC.

Biroul Electoral Central a respins a doua candidatura depusa de Diana sosoaca la prezidentialeDiana Șoșoacă

„Biroul Electoral Central decide:

Art. 1 - Respinge ca inadmisibilă înregistrarea dosarului de candidatură al doamnei Diana Iovanovici-Şoşoacă, propusă de Partidul S.O.S. România la alegerile pentru preşedintele României din anul 2024, având nr. 24CAN/BEC/P.R.2024/05.10.2024

Art. 2 - Prezenta decizie se aduce la cunoştinţă publică prin afişare pe pagina de internet a Biroului Electoral Central. Cu drept de contestaţie la Curtea Constituţională în termen de 24 de ore de la momentul afişării prezentei decizii", se arată în documentul BEC.

Biroul Electoral Central a luat în discuţie, duminică seara, noua solicitare a Dianei Iovanovici-Şoşoacă de înregistrare a candidaturii la funcţia de preşedinte al României.

„Constatând că, la data de 05.10.2024, ora 23,50, doamna Diana Iovanovici-Şoşoacă a depus la BEC o propunere de candidatură pentru funcţia de preşedinte al României, înregistrată sub nr. 24CAN/BEC/P.R.2024/05.10.2024, fără a fi însoţită de listă de susţinători şi nici de un semn electoral, observând că propunerea de candidatură şi actele prevăzute la art. 27 alin. (2) lit. c) din Legea nr. 370/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, depuse la data de 05.10.2024 sunt aceleaşi cu cele depuse iniţial, la data de 03.10.2024, şi înregistrate sub nr. 7CAN/BEC/P.R.2024/03.10.2024, fără a avea elemente de noutate“, BEC precizează că a respins ca inadmisibilă solicitarea Dianei Iovanovici-Şoşoacă.

Reprezentanții USR, PNL și PSD ar fi votat pentru admisibilitatea candidaturii, potrivit surselor citate. Totodată BEC a admis candidaturile lui Marcel Ciolacu, Ludovic Orban, Cristian Diaconescu, Cristian Terheş, Alexandra Păcuraru.

Membrii BEC au discutat aproape o oră subiectul candidaturii Dianei Șoșoacă. Părerile au fost împărțite între reprezentanții partidelor în BEC. Reprezentantul USR a susținut candidatura Dianei Șoșoacă, scrie digi24.ro.

Diana Șoșoacă, președinta SOS România, a depus un nou dosar de candidatură pentru alegerile prezidențiale la Biroul Electoral Central sâmbătă seara, după ce Curtea Constituțială i-a invalidat candidatura.

Fostul judecător al Curţii Constituţionale Tudorel Toader a declarat, duminică, 6 octombrie, despre noul dosar de candidatură depus de Diana Şoşoacă la BEC că sunt două soluţii pe care Biroul Electoral le are, să respingă sau să admită, arătând că el personal crede că ar trebui să respingă acest dosar, pentru că decizia CCR nu e publicată, dar e pronunţată şi BEC ştie că instanţa constituţională a invalidat candidatura Dianei Şoşoacă.

„Problema este ce se va întâmpla cu această a doua candidatură. Sigur să sunt două soluţii, la BEC, să respingă sau să admită. Eu, personal, cred că ar trebui să respingă, pentru că decizia CCR nu e publicată, dar e pronunţată, dar avem comunicatul şi BEC ştie că instanţa constituţională a invalidat candidatura Dianei Şoşoacă”, a declarat Tudorel Toader.

În fața Biroului Electoral Central (BEC) au fost instalate garduri de protecție, în contextul anunțului făcut de Diana Șoșoacă, care intenționează să se prezinte la sediu împreună cu câteva zeci de susținători. Pe pagina sa de Facebook, Diana Șoșoacă a făcut numeroase apeluri pentru a-și încuraja susținătorii să i se alăture în fața Biroului Electoral Central.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gata cu terminată de Sosoaca. Ciucă va fi noul președinte.
4
4
Obeza dezgustatoare
7
4
Pesedeul cu covrigarul de ce nu este exclus ca doar a fost creat de bolsevicul cu studii la kgb moscova adica tovarasul ilici iliescu
6
1
Ați văzut voi sa candideze balene alaturi de oameni?
9
7

REPLICA


LOTO

6/49
473464012
5/49
191411341337
joker
152522311710