REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.5° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
21.5° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Biserica din Tomis Plus, mistuită de flăcări, nu avea autorizație de securitate la incendiu

Biserica din Tomis Plus, mistuită de flăcări, nu avea autorizație de securitate la incendiu

Replica API 29 august 2022 | 12:22 3536

În cursul zilei de 28 august, militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină în municipiul Constanța, acolo unde a avut loc un incendiu. Flăcările se manifestau la Biserica Sfânta Ecaterina, din cartierul constănțean Tomis Plus. În urma acestuia, au fost afectate și mai multe apartamente, cât și fațada unui imobil aflat în apropiere. Iată că ISU Dobrogea a anunțat luni, 29 august, că biserica nu avea autorizație de securitate la incendiu întrucât lucrăile la lăcașuld e cult nue rau finalizate.

Reprezentanții ISU Dobrogea au transmis faptul că, în data de 02.09.2012, Parohia Sf. Mare Muceniță Ecaterina a solicitat aviz de securitate la incendiu necesar demarării lucrărilor de construcție la un lăcaș de cult – nivel parter, construcție din beton – situat pe strada Brest, cartierul Tomis Plus, Constanța. Inspecția de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța a acordat avizul de securitate la incendiu, în baza documentației trimise.

Ulterior, în data de 23.11.2021, a mai fost solicitat un aviz de securitate la incendiu de modificare în curs de execuție pentru același lăcaș de cult, dar cu regimul de înălțime s+p+2e, contruit tot din zidărie. Aceeași solicitare a Parohiei Sf. Mare Muceniță Ecaterina conținea și un lăcaș social cu același regim de înălțime (s+p+2e), construcție din beton.

”Pentru lăcașul de cult nu a fost solicitată autorizația de securitate la incendiu deoarece construcția nu a fost finalizată, acest document solicitându-se după terminarea lucrărilor de construire. Având în vedere că, în evidențele instituției noastre lăcașul de cult era în construcție, menționăm că nu a fost planificat nici un control de specialitate la acest obiectiv.

Potrivit celor constatate de primele echipaje sosite la locul evenimentului din data de 28.08.2022, deși a fost emis un aviz pentru un lăcaș social s+p+2e, în teren existau, de fapt, niște anexe cu regim de înălțime parter. Tototdată, în aviz figurează o construcție din zidărie, iar în teren era o construcție din lemn.

În perioada următoare, inspectorii de prevenire vor derula un control pentru verificarea legalității funcționării pe linia securității la incendiu”, transmit reprezentnații ISU Dobrogea.

Citește și:

Biserica Sf. Ecaterina, din Tomis Plus, în flăcări. Video

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si biserica sau doar cosmelia aia de langa ea, lumanarar sau ce dracu'e?
0
0
Poate ai uitat dar actualul primar a vrut sa demoleze o biserica facuta pe trotuar cu decizie judecatoreasca si au sarit o gramada de PSDisti si credinciosi pe el"dastia cum erau cei de la nunta lui G.Simion"credinciosi si patriotzi adica.Toate favorurile asta pentru Theodosie le-a facut Mazare si Fagadau lucru stiut de totzi Constatzeni.
0
0
Derbedeul ala care e primar ar trebui tavalit prin smoala si pene de gaina si plimbat prin oras intr-o caruta trasa de travestitul Feliciu. Cum sa lasi sa functioneze o sandrama din lemn fara autorizatie, printe blocuri. Asa a fost si la Colectiv, de ce nu e umflat chitcanul ?
0
0
aproape toate constructiile facute de m******n prin judet nu au autorizati
0
0
bine k scrieti si voi despre cazul asta dupa 2 zile, k aia de la bukale au scris primii, stirile vin mai tarziu la cta ,daca stam pi plaja..la bere
0
0
sa le dea banu chitz, la vecini, propunere
1
0
Cum adica dece nu sunt controlati popi,pai nu a spus Spagoveanu atunci cand avea dosarul ala cu deturnare de fonduri europene:"Eu nu raspund decat in fata lui Dumnezeu",deci pentru astia legea din Romania nu este valabila pentru ca ei sunt stat in stat cand vine vorba de controale,altfel BOR primeste destui bani de la bugetul de stat.
1
0
Si daca ai autorizatie de securitate la incendiu nu mai ia foc sandramaua?...Rusine ISU. Asta este o golaneala a sefilor care au iesit la pensii cu mii de lei si mai vor sa s**a de la firme.muie isu romania
0
0
Vreo nu vre-o....aolei gramatica
1
0
Cum se face ca nu sunt niciodata controlate lacasele de cult? Oricine altcineva de ar construi ceva fara autorizatie este rupt de amenzi si dosare penale. Chiar nu avem justitie in tara asta? Trebuie chemata in instanta primaria ca a permis functionarea atatia ani, mai ales ca locatarii au facut mereu reclamatii fara succes.
1
0
din cotetul ala si faceti cateva locuri de parcare acolo!
3
0
Ce surpriza .**.
1
0
Ceva, gen...biserica de pe trotuar, din Constanta...!!!
1
0
e vre-o biserica sa aiba autorizatie de constructie sau la incendiu ?
1
0
Cine da autorizatii de constructii lipite una de alta sa fie trasi la razspundere.
3
0
Oras condus de un incapabil, secondat de un travestit cu mintea ratacita...
0
0

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365