REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Bitcoin atinge maximul ultimilor doi ani

Bitcoin atinge maximul ultimilor doi ani

Andreea CONDURACHE 1 martie 2024 | 00:00 721

Se anunță o nouă aliniere a investitorilor în Bitcoin, după ce criptomoneda a atins marți un maxim pentru ultimii doi ani. Rivalul mai mic, Ether a depășit 3.200 de dolari pentru prima dată din 2022.

Bitcoin atinge maximul ultimilor doi ani

Bitcoin a crescut cu peste 10% în două sesiuni, ajutat de dezvăluirea firmei de software MicroStrategy, care a anunțat că a cumpărat recent aproximativ 3.000 de bitcoini pentru 155 de milioane de dolari, potrivi Reuters.

Criptomoneda a fost susținută recent de aprobarea fondurilor ETF care dețin bitcoin în Statele Unite. Luni, volumele de tranzacționare din mai multe fonduri au crescut, iar firmele legate de criptomonede au crescut și ele.

Bitcoin a crescut ultima dată, marți seară, cu 4,7%, la 57.232 USD, în timp ce eterul a atins până la 3.290 USD.

Un stimulent major în acest moment este evenimentul de înjumătățire a bitcoinului din aprilie. Acest proces este conceput pentru a încetini eliberarea de bitcoin, a cărui aprovizionare este limitată la 21 de milioane - dintre care 19 milioane au fost deja extrase - prin reducerea la jumătate a recompensei pentru producerea de jetoane.

Bitcoin a câștigat 32% în valoare până acum în februarie, îndreptându-se spre cel mai mare câștig de o lună din ianuarie 2023, iar impulsul se dezvoltă dincolo de comunitatea investițională.

Platforma de socializare Reddit a declarat că a investit o mică parte din rezervele sale de numerar în bitcoin.

Ether a crescut într-un ritm și mai rapid în această lună, îndreptându-se spre un câștig de 41%.

Anticiparea este în creștere în piață cu privire la posibila aprobare din partea autorităților de reglementare a ETF-urilor Ether spot.

„Perspectiva unui ETF Ethereum spot este o dezvoltare ulterioară atât pentru comercianți, cât și pentru investitori, după lansarea recentă a unei varietăți de ETF-uri bitcoin”, a declarat Nick Crawley, strateg senior al DailyFX, potrivit Reuters.

Măsura ar fi un pas către o maturizare a pieței criptomonedelor și o recunoaștere a rolului ethereum în viitorul criptomonedelor în cadrul sistemului financiar.

Cu toate acestea, experții în reglementare și surse din industrie se așteaptă ca, de această dată, Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA să acționeze cu precauție în ceea ce privește cererile de ETF-uri Ether.

De asemenea, acțiunile legate de cripto s-au bucurat de creșteri marți seară, cu acțiunile Coinbase care au crescut în deschidere cu 5,8%.

Cel mai mare ETF Bitcoin Grayscale Bitcoin Trust a crescut cu 4,4%, arată Reuters, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016