REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
21.4° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

Blestemul centrului de îngrijire a persoanelor cu Alzheimer din Agigea. Construcția a început în urmă cu 10 ani și nu s-a terminat până astăzi. Vezi de ce!

Blestemul centrului de îngrijire a persoanelor cu Alzheimer din Agigea. Construcția a început în urmă cu 10 ani și nu s-a terminat până astăzi. Vezi de ce!

Andreea VLAICU 16 august 2024 | 00:00 292

Parcă este blestemat! Licitația pentru atribuirea contractului privind restul de executat al lucrărilor pentru obiectivul de investiții „Extindere UAMS Agigea prin înființarea unui centru de îngrijire a persoanelor cu afecțiuni Alzheimer" a fost anulat. Încă din anul 2014 se încearcă construcția centrului care, din păcate, nici până la această dată nu a fost finalizată, în ciuda eforturilor autorităților de a-l pune „pe picioare”. În anul 2016 șantierul de lucru a fost întrerupt de către constructor, care a părăsit lucrările. Iată că nici după 10 ani centrul nu reușește să vadă lumina de la capătul tunelului. A fost lansată o nouă licitație în vederea contractării unei firme care să se ocupe de restul lucrărilor, însă, și de data aceasta procedura a fost anulată.

Blestemul centrului de ingrijire a persoanelor cu Alzheimer din Agigea. Constructia a inceput in urma cu 10 ani si nu s-a terminat pana astazi. Vezi de ce!UAMS Agigea

În luna iunie a acestui an, Consiliul Județean Constanța a făcut o nouă încercare în vederea finalizării lucrărilor de extindere a Unității de Asistenţă Medico-Socială Agigea prin înființarea unui centru de îngrijire a persoanelor cu afecțiuni Alzheimer. A lansat o procedură de licitație în vederea contractării unei firme care să continue lucrările, însă a fost anulată din nou, pentru că ofertele depuse nu au fost conforme sau au fost inexistente.

Blestemul centrului de ingrijire a persoanelor cu Alzheimer din Agigea. Constructia a inceput in urma cu 10 ani si nu s-a terminat pana astazi. Vezi de ce!

Așadar, nici de data aceasta n-au mers lucrurile în favoarea Consiliului Județean care, cel mai probabil, va organiza o nouă licitație. Și-încă una...și tot așa, până când, în final, s-o găsi vreo firmă aptă să execute restul de lucrări.

Încă din 2012 s-au început demersurile, în 2004 a început construcția celui de-al doilea corp

Reamintim că, în anul 2012, consilierii judeţeni de la acea vreme au votat aprobarea modificărilor legate de bugetul şi cheltuielile aferente implementării Proiectului „Extindere UAMS Agigea” care se referea la înfiinţarea unui centru de îngrijire a persoanelor cu afecţiuni Alzheimer. Acesta se dorea construit în incinta Sanatoriului Agigea de unde se va lua în folosinţă un corp aflat în paragină şi se va reabilita. Concret, este vorba despre construirea celui de-al doilea corp al centrului.

Blestemul centrului de ingrijire a persoanelor cu Alzheimer din Agigea. Constructia a inceput in urma cu 10 ani si nu s-a terminat pana astazi. Vezi de ce!licitație anulată

Constructorul a părăsit lucrările

Grand Art Construct a fost firma care a început lucrările. Șantierul de lucru pentru construcția clădirii a început în anul 2014 și a fost întrerupt la doi ani distanță, în anul 2016. Motivul? Constructorul a părăsit lucrările chiar dacă acestea nu erau finalizate. Construcția neterminată a adăpostit o bună perioadă de timp o centrală termică care a alimentat locuințele din cartier. Totuși, pentru că sistemul de încălzire s-a defectat, clădirea a fost abandonată.

Blestemul centrului de ingrijire a persoanelor cu Alzheimer din Agigea. Constructia a inceput in urma cu 10 ani si nu s-a terminat pana astazi. Vezi de ce!

Cum ar fi trebuit să arate centrul

Noul corp al centrului, când va fi gata, desigur, va dispune de 150 de locuri, împărțite astfel: demisol: 2 module cazare – îngrijire (2 camere pacienți a câte 3 paturi, 1 cameră infirmieră, 1 baie comună pentru doua camere ), cameră personal medical, grupuri sanitare, grup sanitar personal medical, spații tehnice, laborator medical, depozitări, bucătărie, depozit alimente, sală de mese, casa scării, ascensor.

Blestemul centrului de ingrijire a persoanelor cu Alzheimer din Agigea. Constructia a inceput in urma cu 10 ani si nu s-a terminat pana astazi. Vezi de ce!fișa de date a contractului

La parter ar fi fost 4 module cazare-îngrijire (2 camere pacienți – a câte 3 paturi, 1 cameră infirmieră, 1 baie comună celor 2 camere), terasă acces și legătură cu imobil existent, hol acces, hol distribuție, camera paza, camera personal medical, grup sanitar personal medical, grupuri sanitare pe sexe, spatii tehnice (centrala termica), depozit materiale curățenie, casa scării, ascensor; La etajul 1: 5 module cazare-îngrijire (2 camere pacienți – a câte 3 paturi, 1 cameră infirmieră, 1 baie comună celor 2 camere pacienți), hol distribuției, cameră personal medical, grup sanitare personal medical, grupuri sanitare pe sexe, depozit materiale curățenie, casa scării, ascensor; iar la mansardă: zona loisir, activități comune, socializare, grupuri sanitare pe sexe, casa scării, ascensor.

Așadar, având în vedere că se încearcă, fără reușită însă, terminarea centrului de 12 ani încoace, locul deja pare blestemat și se pare că nu va fi prea curând finalizat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016