REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 13 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6820
33.4° Constanța Marți, 13 August 2024 Anul XX Nr. 6820
 

BLOCAREA tronsonului MIGA-LUPOAICĂ, în WEEKEND, face VALURI

BLOCAREA tronsonului MIGA-LUPOAICĂ, în WEEKEND, face VALURI

Replica API 28 mai 2021 | 00:32 3613

În Constanța, orice modificare adusă trebuie judecată aspru de către „atotștiutorii” municipiului. Cetățenii insistă să pună bețe în roate de fiecare dată și să acuze grav administrația locală pentru orice schimbare ce se dorește a fi implementată în orașul de la malul mării. Mai nou, după propunerea de a transforma un tronson din bulevardul Tomis în arteră exclusiv pietonală, în weekend, unii cetățeni au „aruncat cu pietre” în administrația locală fără ca măcar să se informeze până la capăt, fiind vorba doar de sezonul estival.

În ultimul interviu acordat ziarului Replica, primarul Vergil Chițac spunea că ia în calcul posibilitatea ca municipiul Constanța să aibă o promenadă de weekend, să fie restricționat traficul din zona Miga până la Lupoaică, însă consilierii locali ai Partidului Național Liberal au venit cu un proiect de hotărâre ce va fi votat în ședința de vineri, 28 mai. Mai exact, acesta prevede închiderea tronsonului Capitol – Lupoaică, în weekend, doar în sezonul estival.

Chițac vrea închis doar tronsonul Miga-Lupoaică

Vergil Chițac ne-a declarat că și-ar dori proiectul sub altă formă: „Este propunerea liberalilor. Eu aș fi restricționat accesul mașinilor de la Miga, de dimineață pana la 23.00, nu 2.00. Pentru început, este suficient tronsonul Miga-Piața Ovidiu, vedem cum funcționează proiectul pilot și dacă e cazul, dacă are succes, extindem zona”, a spus Chițac.

Reacțiile nu au întârziat să apară

Pe premiza vrem o țară ca afară dar devenim comuniști când vine vorba de schimbări, constănțenii au început să arunce cu acuze către administrația locală. O parte dintre acestea au fost: „Dezamăgire totală. Naivi, am pus botul. Dezamăgiți, sperăm să fim sănătoși până la următoarele alegeri. Până atunci, fiecare cum poate”, „De ce nu închideți toată Constanța să o faceți pietonală pe toată și ați terminat cu tot, poate atunci veți avea timp să puneți niște putori, mult prea ocupate să stea, să taie bălăriile și să toaleteze copacii”, „Sper să iasă Mazăre din pușcărie să candideze din nou”, „Chiar mi se pare o prostie. Pentru ce să închizi doar o porțiune de șosea? Dacă vreau să intru cu mașina în Piața Ovidiu, ocolesc pe Traian și intru liniștit. Mare scofală. Citiți cu atenție oameni buni pentru că nu e chiar așa cum ziceți voi”. „Asta înseamnă că străzile Mihai Viteazu și Traian să preia puhoiul de trafic. Dacă mai punem și turiștii la socoteala blocați tot orașul!”.

„O idee foarte bună!”

Au existat însă și constănțeni care au văzut cu ochi buni acest proiect: „Ce bine! Fără snobi figuranți în zona în care s-ar plimba cu mașina până pe plajă. Să interziceți accesul auto și în parcul Tăbăcărie. Acolo este parc nu parcare!”, „O idee chiar bună!”, „Mi se pare o idee chiar foarte bună, mai ales că este vorba doar de sezonul estival. Atunci se formau cele mai mari ambuteiaje pe tronsonul Capitol – Lupoaică, așa că, atât timp cât e doar pe sezon, mi se pare destul de ok ideea. Să fim și noi în rând cu orașele europene!”.

În București, șapte zone exclusiv pietonale în weekend

Autoritățile din capitală au luat deja decizia de a transforma, pe timpul weekend-ului, mai multe artere. În acest sens, primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat că începând cu data de 29 mai, în centrul Bucureștiului, străzile vor fi deschise pentru pietoni și închise pentru mașini, pe durata weekend-urilor. Este o invitație pentru bucureșteni de a ieși în aer liber, a spus edilul, care a adăugat că este un model pe care orașele occidentale l-au experimentat deja.

Citește și:

La propunerea liberalilor, bdul. Tomis s-ar putea ÎNCHIDE. CHIȚAC: E suficient tronsonul Miga-Piața Ovidiu

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Jurnalista de doi bani
7
0
o se se plimbe in weekend pe bl.tomis doar chitcanii lui chitac
6
1
Foarte bine. Sa faca asa pe mai multe strazi. Draq de zdrente si secaturi tzigoina
2
9
Voi incercati sa ne explicati ca ceea ce face vc nu e scuipat in fata, e apa de ploaie. In 7 8 luni de mandat s-a aratat mai incapabil decat mazare sau fagadau. Constantenii i-au acordat o mare sansa acestui ins pe care a luat-o si s-a sters la dos cu ea. Multa lume acuza constantenii ca il votau pe mazare fara sa vada ca ceilalti candidati erau catastrofe mai mari.acum au votat dreapta si s-a dovedit ca vc este o catastrofa mai mare decat fagadau. 4 ani din viata pierduti cu chitac ovanesian hira horica merla etc. Aveti timp sa reflectati cat ststi la cozile interminabile din traficul din ct.
11
6
Nu mai blocati strazile berbecilor,ati creat un haos de nedescris!Nu va pricepeti,stati acasa!
27
10
Nu mai incercati sa aparati imaginea actualului primar...este o dezamagire totala..e chiar mai rau decat inaintasii in functie..nu stie NIMIC..nici macar gospodar nu e... Constanta arata jalnic
39
10
Pana una alta faceti un site al Confort urban! Sa vedem cu ce se ocupa, ce lucrari fac si ce termene de executie au.
26
1
Pentru votantii constanta altfel: aveti ce v-ati dorit! o adunatura de incompetenti care vor distruge orasul asta!
25
8
foarte bine, mai lasati masinile, ca sunteti in stare sa urcati in bloc cu ele!
24
27
Si acum 100 de ani era asa, adica nu existau masini.
25
7
este foarte buna ideea. Asa era si acum 50 de ani
17
31

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016