REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.4° ConstanÈ›a Mar., 23 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6799
29.4° ConstanÈ›a MarÈ›i, 23 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6799
 

blocul vest-african ECOWAS: 'Mergem în Niger' dacă toate eforturile diplomatice eşuează

blocul vest-african ECOWAS: 'Mergem în Niger' dacă toate eforturile diplomatice eşuează

A.F. 18 august 2023 | 00:00 238

Blocul vest-african ECOWAS este gata să intervină militar în Niger dacă eforturile diplomatice de a inversa acolo o lovitură de stat eÅŸuează, le-a declarat un înalt oficial ÅŸefilor armatelor care s-au întâlnit joi în Ghana pentru a discuta despre detaliile unei "forÅ£e de aÅŸteptare", în eventualitatea unei acÅ£iuni, relatează Reuters.

blocul vest-african ECOWAS: 'Mergem in Niger' daca toate eforturile diplomatice esueazaAbdel-Fatau Musah

Comisarul ECOWAS pentru afaceri politice, pace ÅŸi securitate Abdel-Fatau Musah a acuzat junta care l-a înlăturat pe preÅŸedintele Mohamed Bazoum la 26 iulie că "se joacă de-a ÅŸoarecele ÅŸi pisica" cu blocul refuzând să se întâlnească cu trimiÅŸii acestuia ÅŸi căutând justificări ale puciului.

"Forţele militare şi civile din Africa de Vest sunt gata să răspundă la chemarea datoriei", le-a spus el şefilor apărării din statele membre.

El a enumerat desfăşurările anterioare ale ECOWAS în Gambia, Liberia ÅŸi în altă parte, ca exemple de pregătire.

"Dacă se va ajunge la asta, vom merge în Niger cu contingentele ÅŸi echipamentele noastre ÅŸi resursele proprii pentru a ne asigura că restabilim ordinea constituÅ£ională. Dacă alÅ£i parteneri democratici vor să ne sprijine, sunt bineveniÅ£i", a spus el.

Musah a criticat puternic anunÅ£ul juntei că deÅ£ine elemente pentru a-l judeca pe Bazoum, care este reÅ£inut, pentru trădare. NaÅ£iunile Unite, Uniunea Europeană ÅŸi ECOWAS ÅŸi-au exprimat toate îngrijorarea cu privire la condiÅ£iile de detenÅ£ie, aminteÅŸte Reuters.

"Ironia este că cineva care se află el însuÅŸi într-o situaÅ£ie de ostatic (...) este acuzat de trădare. Când a comis înalta trădare, nimeni nu ÅŸtie", a mai spus Musah, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699