REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.2° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
28.2° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

Boala gravă care poate afecta potența. Cum se manifestă?

Boala gravă care poate afecta potența. Cum se manifestă?

A.F. 7 ianuarie 2023 | 00:00 418

Tulburările de erecție și urinarea frecventă, inclusiv noaptea, sunt simptome întâlnite frecvent la bărbații trecuți de 50 de ani. Din păcate, mulți tind să neglijeze aceste manifestări clinice, deși ele pot fi semnele unei boli grave – cancerul de prostată, una dintre cele mai frecvente afecțiuni oncologice la bărbați. Boala provoacă disfuncții erectile, care pot fi însoțite de dificultăți la urinare sau la ejaculare sau chiar de apariția sângelui în urină sau în lichidul seminal.

În stadiile incipiente, cancerul de prostată este asimptomatic, iar atunci când apar primele semnale de alarmă, mulți pacienți se simt rușinați și ezită să se prezinte la medic, iar boala se agravează. Diagnosticul de cancer poate fi pus foarte ușor și rapid, printr-o ecografie de prostată, urmată de examenul RMN multiparametric de prostată și de o analiză de sânge – free PSA (antigenul specific prostatic).

Din fericire, boala poate fi tratată cu succes dacă este descoperită din timp, iar în unele situații, după operația de îndepărtare a prostatei, pacienții își pot recupera potența. În prezent, intervenția chirurgicală se poate realiza prin chirurgie robotică urologică, o alternativă avansată, de ultimă generație, a laparoscopiei, care permite eliminarea completă a tumorii, cu excizia perfectă a structurilor anatomice afectate de cancer, dar și păstrarea funcției urinare și a elementelor neurovasculare din jurul prostatei. În acest fel, calitatea vieții pacientului nu are de suferit, iar el se poate bucura în continuare de o viață sexuală normală.

Tratamentul chirurgical asistat robotic este indicat în cazuri atent selectate de cancer de prostată localizat sau local avansat, fiind cu viză curativă, adică permite vindecarea pacientului, prin eliminarea completă a țesuturilor bolnave. Sistemul robotic asigură o excizie foarte precisă a tumorii, oferind chirurgului o manevrare ușoară a instrumentelor, chiar și într-o zonă anatomică greu accesibilă în condiții normale cum este pelvisul. În plus, operația robotică este minim invazivă, cu multiple beneficii pentru pacienți: recuperare foarte rapidă, risc redus de complicații, dureri postoperatorii ușor de suportat, conservarea țesuturilor sănătoase și cicatrici de mici dimensiuni, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303