REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Bogdan Moșescu, fostul city manager de la Medgidia, amenajează pistele pentru bicicliști, la Tortoman

Bogdan Moșescu, fostul city manager de la Medgidia, amenajează pistele pentru bicicliști, la Tortoman

Ana Maria LIPAN 14 aprilie 2023 | 00:00 2545

Primăria Tortoman a primit finanțare prin PNRR pentru amenajarea pistelor pentru biciclete. Recent societatea Project Consult Partener SRL a încheiat un contract în valoare de 15.000 de lei cu unitatea administrativ teritorială, pentru prestarea serviciilor de consultanță implementare a acestui proiect. Toate acestea au loc în contextul în care, în satul Dropia, străzile arată ca după bombardament. Firma este deținută de fostul city manager al municipiului Medgidia, Marian Bogdan Moșescu, în prezent consilier local USR.

Bogdan Mosescu, fostul city manager de la Medgidia, amenajeaza pistele pentru biciclisti, la Tortoman

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a semnat la sfârșitul anului 2022, 180 de noi contracte de finanțare, depuse în cadrul primului apel de proiecte pentru componenta C10 – Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență. Valoarea acestor contracte se ridică la suma de 493.742.668,76 lei și vizează asigurarea infrastructurii pentru transportul verde prin construirea de piste pentru biciclete (și alte vehicule electrice ușoare) la nivel local/metropolitan și achiziționarea de puncte de încărcare pentru vehicule electrice.

Bogdan Mosescu, fostul city manager de la Medgidia, amenajeaza pistele pentru biciclisti, la Tortoman
Printre unitățile administrativ teritoriale din Constanța, care vor beneficia de acest contract, se numără și comuna Tortoman, care a primit 466.825,05 de lei, pentru proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de transport verde – Piste pentru biciclete în comuna Tortoman, județul Constanța”. Valoare totală: 466.825,05 lei. Acesta a fost deja demarat, Primăria încheind deja din luna martie a.c. un contract în valoarea de 36.000 de lei cu firma Mega Proiect Construct SRL, care se va ocupa de efectuarea serviciilor de proiectare a pistelor de biciclete, ce vor piste avea o lungime de cel mult 1,5 kilometri și nu mai mult de două tronsoane. Mai mult decât atât, recent a fost finalizată achiziția serviciilor de consultanță implementare a acestui proiect, pentru care societatea Project Consult Partener SRL va încasa 15.000.

Bogdan Mosescu, fostul city manager de la Medgidia, amenajeaza pistele pentru biciclisti, la Tortoman
Inițiativa autorităților de a aduce localitățile din România la standardele europene este de lăudat, dar nu în condițiile actuale, cetățenii din satul Dropia, comuna Tortoman, reproșându-i primarului lipsa de implicare. Străzile din Dropia arată ca după bombardament, neasfaltate și pline de gropi. Mai mult, un locuitor susține că acestea nu au mai fost pietruite de ani de zile. În asemenea situații, este necesară prioritizarea nevoilor actuale ale cetățenilor și rezolvarea problemelor actuale, în detrimentul încercării de a urma un trend, fără a-l adapta la caracteristicile reale ale comunității. Locuitorii din comuna Tortoman vor avea piste de biciclete, dar nu și drumuri asfaltate.

Cine deține societatea?!

După ce a plecat, în 2019, nu tocmai în termeni cordiali de la Primăria Medgidia unde deținea funcția de city manager, Marian Bogdan Moșescu, în prezent consilier local USR, s-a gândit să-și facă propria afacere. Așa că a înființat o firmă de consultanță pentru afaceri și management, Project Consult Partener SRL. Colaborarea între primarul Valentin Vrabie şi city-managerul orașului Medgidia Moşescu a fost pe roze preţ de 3 ani şi jumătate, acesta din urmă ocupând funcția din 2016. A urmat degradarea relaţiilor cordiale, eliminarea lui Moşescu din Consiliul de Administraţie a Spitalului Municipal Medgidia, retragerea atribuţiilor acestuia şi, în final, eliberarea din funcţia de city-manager. Nu a vrut să mai fie un simplu bugetar și membru în CA, așa că și-a deschis propria firmă, unde lucrează… tot cu statul.

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
abee, e k la amsterdam, la satu asta..? mii de ..bikle..
5
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016