REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Bogdan Olteanu, CONDAMNAT la 7 ani cu EXECUTARE în dosarul numirii guvernatorului Deltei Dunării

Bogdan Olteanu, CONDAMNAT la 7 ani cu EXECUTARE în dosarul numirii guvernatorului Deltei Dunării

Replica API 25 decembrie 2019 | 00:25 568

Tribunalul București l-a condamnat marți pe fostul viceguvernator BNR Bogdan Olteanu la 7 ani de închisoare în dosarul în care e acuzat că a primit un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenţii în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.

Decizia nu e definitivă, conform Mediafax, citat de știripesurse.ro.

Bogdan Olteanu a fost trimis în judecată de DNA în octombrie 2016, fiind acuzat că, în perioada iulie - noiembrie 2008, pe când era preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro şi sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

La ultimul termen al procesului, desfăşurat pe data de 3 octombrie, reprezentantul DNA a declarat că la dosar există numeroase probe care dovedesc vinovăţia lui Bogdan Olteanu, printre care declaraţiile date de Sorin Ovidiu Vîntu, ale unor oameni de afaceri şi ale fostului guvernator al Deltei Dunării Liviu Mihaiu, dar şi înscrisuri bancare şi interceptări telefonice şi ambientale.

"Inculpatul Bogdan Olteanu a cerut şi primit un milion de euro şi sprijin electoral de la Sorin Ovidiu Vîntu. Martorul Sorin Ovidiu Vîntu a recunoscut săvârşirea faptelor, el fiind trimis în judecată pentru săvârşirea faptelor de cumpărare de influenţă (...) Bogdan Olteanu a refuzat proba cu testarea la aparatul poligraf. Mai există un raport economic ce arată că Bogdan Olteanu a avut cheltuieli mai mari decât suma veniturilor legale", a spus procurorul, potrivit realitatea.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta ,daca nu ,l puneau la banca ,ajungea presedinte pnl, ca vorba aia partidul meu ,guvernul meu.Normaaal!!!.
0
0
nu mladite bnr belite ci intrebarea adevarata este cand pica jidanescu de 30 de ani carmaci pe leustenii nostri,cea mai mare smecherie ar fi fost sa intram in zona euro chiar si fara sa aderam la schenghen,dar atunci ce mai manarea spurcaciunea de jidan,francii elvetieni,bancruta bce,bcr,tezaurul national
4
1
Bogdan Olteanu este nepotu Giselei Vass -fosta sefa cu relatiile externe a PCR in ilegalitate , var cu Andrea Paul fosta Vass de la PDL si fin al lui Tariceanu, asa ca nu o sa pateasca nimic.
9
0
Nu o sa faca nici o zi de puscarie este nepotul lui Gissela Voss stim noi cine este matusa! Ptr cunoscatori
9
2
DL OLTEANU este nasul lui SOGDAN HERTEA
1
2
Pai si figurantul ala de Mihaiu care le stie pe toate si ne da lectii pe la tv, nimic?
13
1
si? a ramas cu milionu?
8
1
Vantu ce interese a avut in delta daca i-a trebuit sa-si puna om? O sa afle justita... la pensie speciala
8
1
Sa prescris fapta tutu papa
7
1
Pe corectu nepotelul Ghiselei Vass se pare ca ce se naste din pisica soricei maninca.Dupa revolutie esalonul 3 a fost la putere .
9
1
Asta da mita. Omul nu s-a incurcat cu jumatati de masura.
15
1
Cred ca undeva la 30 erau acceptabil , astfel incat sa nu mai aiba nimeni curaj vreodata sa.l copieze . Ce fata de javra ordinara are !!
16
2
Va riscati libertatea pentru masini straine. Foarte bine va meritati soarta gainarilor, cine fura azi un ou maine v-a fura un bou. Oameni fara character, oameni saliva , spagagii.
17
2
ia 1 an cu suspendare praf in ochi
13
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016