REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
30.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Boloş: Nouă scanere de mărfuri vor fi funcţionale în vămile din România până la sfârşitul anului

Boloş: Nouă scanere de mărfuri vor fi funcţionale în vămile din România până la sfârşitul anului

A.F. 11 iulie 2024 | 00:00 85

Nouă scanere de mărfuri vor fi funcţionale până la sfârşitul anului în vămile din România, a anunţat, marţi seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Bolos: Noua scanere de marfuri vor fi functionale in vamile din Romania pana la sfarsitul anuluisursa foto: Marcel Boloș/Facebook

"Am avut astăzi o şedinţă de lucru cu echipa Autoritatea Vamală Română (AVR), în care am discutat despre stadiul celor mai importante proiecte la care lucrăm pentru combaterea contrabandei şi evaziunii fiscale. În ceea ce priveşte operaţionalizarea scanerelor, suntem în grafic cu calendarul asumat: pe lângă cele din Albiţa şi Giurgiuleşti, vom avea un scaner funcţional la Siret până la finalul verii, urmând ca la sfârşitul anului în vămile din România să funcţioneze deja simultan nouă astfel de dispozitive", a scris Boloş pe Facebook.

Acesta a menţionat că discuţiile cu echipa AVR au vizat şi documentaţia aferentă e-Sigiliu.

"Am discutat pe documentaţia aferentă e-Sigiliu, pentru a ne asigura că ne încadrăm în termen: avem de achiziţionat 2.000 de sigilii pe care trebuie să le punem în funcţiune de la 1 ianuarie 2025. Prin sistemul naţional RO e-Sigiliu implementăm o metodă automatizată şi rapidă, bazată pe utilizarea unor dispozitive inteligente care să determine potenţialele puncte de deturnare a transporturilor rutiere de bunuri", a punctat el.

Nu în ultimul rând, Boloş a subliniat că planul de investiţii al AVR, pentru perioada 2025-2030, va fi pus în consultare publică.

"De asemenea, avem creionat planul de investiţii care va schimba faţa Autorităţii Vamale, ce urmează să fie pus în consultare. După cum ştiţi, Guvernul a aprobat recent bugetul de investiţii pentru perioada 2025-2030, care se va ridica la aproximativ 1 miliard lei. Avansăm şi cu realizarea Centrului Naţional de Analiză Imagistică Vamală, finanţat prin #PNRR, prin care se vor analiza datele obţinute cu ajutorul aparatelor de scanat", a mai scris Boloş pe pagina de socializare, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510