REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.1° Constanța Lun., 19 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6826
21.1° Constanța Luni, 19 August 2024 Anul XX Nr. 6826
 

Bombă! 25.000 de oameni ar putea rămâne fără un sfert din pensie, după recalculare!

Bombă! 25.000 de oameni ar putea rămâne fără un sfert din pensie, după recalculare!

Virgil STOIAN 18 august 2024 | 17:21 2362

Noua lege a pensiilor nu îi avantajează pe toți românii, iar 25.000 de oameni ar putea rămâne rămâne fără un sfert din pensie! Este vorba despre cei care lucrează în silvicultură și sunt încadrați în condiții speciale. Dorina Barcari explică cum fostele grupe s-au redenumit și ce drepturi au acum pensionarii.

Bomba! 25.000 de oameni ar putea ramane fara un sfert din pensie, dupa recalculare!

„Fostele grupe de muncă de la 1 aprilie 2001 au fost redenumite. Deși nu au fost modificate inițial, ulterior au fost modificate în mod abuziv, nelegal și imoral, ceea ce este o altă problemă. A existat și grupa zero, care a dispărut prin redenumire. În grupa I, la 1 an de muncă se adaugă încă 6 luni (condiții speciale); în grupa II, 1 an + 1/4 (sau +1/3 începând din 2017); grupa III a devenit condiții normale. Drepturile conferite de aceste grupe, conform legii 206, nu se schimbă", a spus Dorina Barcari.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
numai silvicultorii cu conditii speciale au fost multi altii, iar daca pierd ei pierd in mod sigur si cei cu conditii deosebite - mult mai multi - chiar daca mai putin fata de cei cu conditii speciale; in treacat fie spus noua lege a pensiilor nu are norme de aplicare; deja s-au primit multe decizii cu greseli grave evidente si inexplicabile care intotdeauna scad mai mult sau putin pensia, in tara, in aceste prime zile si termenul de contestare de 45 de zile este o mare bataie de joc tipica psd de 34 de ani de ce este atat de scurt ? si de fapt de ce trebuie sa existe un termen si sa nu se poata contesta si peste 1 sau 2 ani ?
1
0
PENTRU CEI CU GRUPE.. NOI CARE AM MUNCIT IN GRUPELE DE MUNCA, AM CONSTRUIT ACEASTA...ROMANIE...CARE ROMANIE ??? ROMANIA ACELORA CARE N-AU FACUT NIMIC PENTRU BINELE TUTRUROR..CE-A FACUT CIOLACUL PESEDEEEEEEEEEEEEEEE PENTRU ROMANIA ??? NOI CVARE AM MUNCIT IN CONDITII GRELE PENTRU TATA NOASTRA...SUNTEM LUATI LA MISTO DE DNA. MINISTRA A MUNCII..CARE ASTAZI 18 AUGUST CUNUNA..DAR A UITAT SA-SI PUNA PE PIEPT...TRANDAFIRUL CURULUI...DNA, BUCURA SAU CUM TE CHEAMA ?? CE-AI FACUT... TU PENTRU PENSIONARI??? LE-AI TAIAT DREPTURILE ... DE DE ???SA NU UITATI DLOR GUVERNANTI..VA ASTEAPTA VREMURI GRELE...TOTI PENSIONARII ACESTEI TARI..NU VOR SA MAI AUDA DE VOI...DUCETI-VA DRACULUI DE LEPRE..SUNTETI NISTE...JEGURI UMANI...POATE AUZI SI TU....CILOANUL...PESEDEEEEEEEE..
6
1
Gresit , se vor da indexari in fiecare luna ianuarie al fiecarui ann, dar daca nu depaseste valoare pensiei in plata , ramane pensia in plata si tot asa pina se depaseste pensia in plata , da paote dura 1,2,3,4 ani , dar indexare se va da conform legiii, nu au nicio treba grupele de munca . La Stagiul suplimentar pentru grupe nu se dau puncte de stabilitate.Exemplu , la 11 ani de grupa a II a avem un stagiu suplimentar de 2, 9 ani , la acstui ani nu se dau puncte de stabilitatte , ca nu e corect este alta discutie !
4
4
Cu pensiile noastre cum rămâne, tot nimic?
4
9
de munca: 1,2 milioane conform presedintelui casei de pensii vor avea la recalculare pensii mai mici pe decizie, nu vor pierde nimic acum ptr ca se va pastra pensia actuala dar vor pierde diferenta pana la valoarea recalculata in urmatorii 3 - 6 ani ptr ca nu vor mai primi indexarea anula cu inflatia din ianuarie al fiecarui an; deci in urmatorii cca 4 ani datorita inflatiei vor pierde rapid foarte mult din puterea reala de cumparare a pensiei de azi pana ajung la valoarea recalculata de pe decizia primita acum - hotie legalizata
9
5

REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212