REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 2 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6870
12.4° Constanța Miercuri, 2 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6870
 

Bombă! Austria îl investighează pe fostul premier Adrian Năstase în megadosarul șpăgilor Microsoft

Bombă! Austria îl investighează pe fostul premier Adrian Năstase în megadosarul șpăgilor Microsoft

Mirela PASCAL 9 iunie 2024 | 00:00 2289

Procesul șpăgilor date de România pentru licențele Microsoft începe în Austria, la 20 de ani de la producerea faptelor. Iar printre cei vizați este chiar fostul premier Adrian Năstase. Informația a apărut în presa austriacă.

Bomba! Austria il investigheaza pe fostul premier Adrian Nastase in megadosarul spagilor Microsoft

Un dosar Microsoft este pe rolul instanțelor din Viena, iar numele fostului premier Adrian Năstase figurează în filele sale. Proces exploziv viează deturnarea de fonduri și mită începe pe 11 iunie în districtul Landl din Viena. Parchetul din Viena aduce acuzații împotriva a cinci austrieci - patru bărbați și o femeie cu vârste cuprinse între 54 și 63 de ani - pentru o presupusă infracțiune care ar fi avut loc în urmă cu douăzeci de ani și în care ar fi fost implicate cele mai înalte cercuri politice, a scris publicația Krone.

Potrivit parchetului din Viena, cinci austrieci au fraudat statul român cu 14 milioane de euro, conform presei vieneze. ”Procesul acuzațiilor care datează de zeci de ani în urmă va începe în câteva zile. Un proces exploziv care implică corupție și mită începe pe 11 iunie în Wiener Landl. Parchetul din Viena aduce acuzații împotriva a cinci austrieci - patru bărbați și o femeie cu vârste cuprinse între 54 și 63 de ani - pentru o presupusă infracțiune petrecută în urmă cu douăzeci de ani și în care se spune că ar fi fost implicate cele mai înalte cercuri politice”, mai scriu austriecii.

Jurnaliștii vienezi spun că ”până la începutul anilor 2000, administrația publică română își folosea software-ul de calculator fără licențe corespunzătoare. Pentru a schimba această situație, trebuie încheiat un contract cu un partener al companiei de software. România a găsit ceea ce căuta la o firmă din Viena, unde acuzații de acum erau implicați în diverse roluri în mega-afacere”.

Unul dintre avocați, Harald Schuster, punctează că ”Faptele ilegale au avut loc acum douăzeci de ani. Aceasta este o povară uriașă pentru toți cei implicați.”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bombonel este in spatele lui horika nedormitul. Fara bombonel, horika tragea de sezlonguri pe plaja si acum.
1
0
Nebuni acesti austrieci ,la ei nu se prescriu aceste furaciuni ?
3
0
Austria, ca orice quRva venerabila, o su Ge. big Time. Si-o ia sin qur.
3
3
Austria, ca orice quRva venerabila, o su Ge. big Time. Si-o ia sin qur.
2
3
Toate faptele sunt prescrise de mult timp. E doar praf în ochi pentru prostime...
11
2
in goana dupa rating numele lui doar apare in dosar pana la inculpare e cale luga si putin probabila sa vedem oricum trebuie probe solide ca sa-l cheme acolo si nu se stie daca le au
7
2
Hai Doamne ajuta! Poate ii dau astia pedeapsa binemeritata. Macar ei! Ca ai nostri, pentru toata industria vanduta pe nimic, l-au premiat.
16
3
Năstase a vândut Carol Onesti pe nimic la OMV și au dat afară 500 de persoane
15
0
Sau el este smenarul sef din servicii?
9
2
Cineva din Constanța știe ca bombonel a fost și patronul uzinei Turnătoria Centrală Orion,fosta IPT?pe care a cumpărat-o pe nimica toată și pe care în 10 ani a falimentat-o?
7
1
cand va fi anchetat asta si pentru faptul ca a dat Combinatul de la Galati , unui tzigan indiano-englez , pentru nimica ,Mittal , pe care apoi l-a distrus ?!Sau ca a vandut pe 2 lei , Santierul Naval de la Galati , unor nenorociti de olandezi , care si-au batut joc de oameni , si de santier ?
22
1
50 de ani vor trebui alese cateva poze din anii 90 ptr o carte de istorie una emblematica ar fi cea cu nastase coborand treptele tribunalului la brat cu protejatul lui un mare i*******r celebru atunci care cu siguranta ii daduse o spaga g***a ca sa-l apere nastase fiind atunci nr 2 in psd
13
0
Toti talharii spanzurati in piata, mai ales astia cu miliarde ciordite
19
0
Iar ii numărați ouăle?
7
4
Bombonel, pe cand te ancheteaza ai nostrii ca ai vandut cu 150.000 dolari in 2003 ARO? Poate scapam de voi te cheama Musetescu pe langa el!!
18
1
Asta de Năstase a nenorocit r*mânia pe 20 de ani, sper să-i joace Dracul pe căpățână cat mai c*rând, amin !
16
1
Poate se mai sinucide o data! Ar fi culmea ca de data asta sa si reuseasca :)))
18
1
a fost semnat cand era el prim ministru dar justitia noastra nu l-a acuzat si inculpat niciodata de nimic legat de acest scandal au fost date 4 pedepse: 2 de 2 ani si 4 luni una de 3 ani si una de 6 ani s-a dispus confiscarea a vreo 22 milioane de dolari dar nu stiu daca s-a si facut ca la noi doar 3% din toate prejudiciile postdecembriste s-au recuperat mai nou prejudiciul se anuleaza in instanta cum a fost cazul recent la voiculescu
12
2
Cam târziu…s a bucurat de foloase atâta timp
22
2

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515