REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.4° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
31.4° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Bomba calorică din farfurie! Leguma care îngrașă mai mult decât o prăjitură

Bomba calorică din farfurie! Leguma care îngrașă mai mult decât o prăjitură

A.F. 5 septembrie 2023 | 00:00 703

Beneficiile pentru sănătate ale consumului de legume este incontestabil, fiind dovedite ştiinţific de numeroase studii realizate de-a lungul timpului. Acestea sunt extrem de sănătoase şi trebuie incluse în dieta noastră zilnică.

Bomba calorica din farfurie! Leguma care ingrasa mai mult decat o prajitura

Cu toate acestea, cei care îşi doresc să piardă din kilogramele în plus li se recomandă să evite consumul unei legume care conţine mai multe calorii decât o amandină.

Însă pentru persoanele care vor să slăbească, nutriţioniştii recomandă prudenţă în ce priveşte o legumă care stă la baza multor preparate gătite de către români. Este vorba de fasole, care se pare că are un conţinut la fel de mare de calorii cât o prăjitură.
Dar dacă este consumată cu moderaţie, această legumă aduce certe beneficii. Un studiu realizat de oamenii de știință canadieni a arătat că o porție zilnică de leguminoase consumată timp de șase săptămâni ar putea reduce nivelul colesterolului cu cinci procente.

Fasolea excelează în cantitatea de vitamine din grupul B. Totodată, aceasta mai conține molibden, un mineral ce se găsește în corpul uman în cantități extrem de mici, vitaminele C, E şi K.

Bomba calorica din farfurie! Leguma care ingrasa mai mult decat o prajitura

Îngrașă mai mult decât o prăjitură

De exemplu, o amandină conţine 243.6 calorii la 100 de grame. Consumul a 100 de grame din această prăjitură reprezintă 12% aport caloric din cantitatea zilnică estimată pentru un adult.

Totodată, numărul de calorii dintr-o amandină poate varia şi în funcție de ingredientele folosite: cât zahăr conține crema de ciocolată, cât de gras este untul folosit la preparare. Dacă se folosește unt cu conținut redus de grăsime sau îndulcitor în loc de zahăr tos, este evident că numărul de calorii va scădea semnificativ.

În ce priveşte fasolea, aceasta conţine 303 calorii la 100 de grame, reprezentand astfel 15.15% din totalul de 2000 de calorii recomandat zilnic, potrivit klorii.ro.

Fasolea este leguma care îngrașă mai mult decât o amandină şi este o adevărată bombă calorică. Dacă o porţie de 100 de grame are 300 de calorii, un castron de ciorbă de fasole dublează numărul caloriilor, având în vedere că se mai folosesc şi alte legume sau carne, citează doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513