REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
21.2° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Bombă! Complexul Perla din Mamaia va fi demolat pentru o mega investiție imobiliară! VIDEO

Bombă! Complexul Perla din Mamaia va fi demolat pentru o mega investiție imobiliară! VIDEO

Replica API 18 martie 2022 | 13:24 10630

La câțiva metri de Satul de Vacanță, zac rămășițele Complexului Perla, care se adaugă pe lista clădirilor lăsate în paragină din cea mai luxoasă stațiune de pe litoralul românesc... Galeriile de Artă și Teatrul de Vară, instituții ale statului lăsate și ele la voia sorții. Dacă cineva mai spera la o resuscitare a Complexului Perla, iată că acest lucru nu se va întâmpla, din contră. Va fi ras de pe harta stațiunii pentru a face loc unor turnuri cu 12 și 15 etaje. Investitorul este nimeni altul decât proprietarul hotelului Hilton din Iași, Gheorghe Ionescu, care a demarat, deja, procedurile pentru schimbarea la față a complexului. Va pune la bătaie 100 de milioane de euro.

Ani la rândul, Complexul Perla a fost ”casă” pentru oamenii străzii, ajungând, încet dar sigur, să se degradeze, deși avea un proprietar privat, pe Mohammad Murad, care deținea, totodată, și hotelul Perla. În 2019, afaceristul a vândut cu 4 milioane de euro afacerea, cu tot cu complexul cu același nume, unei firme din Iași, Inproiect SRL, deținută de Gheorghe Ionescu, patronul hotelului Hilton din "capitala" Moldovei, și hotelurilor Select și Lotus din Mamaia.

Mohammad Murad

Gheorghe Ionescu a jucat discret, dar tare, pe piaţa de profil din Mamaia. Pe lângă hotelurile Lotus și Select pe care le deținea în stațiune, afaceristul a mai achiziționat, de la Mohammad Murad, și hotelul Perla, împreună cu complexul cu același nume.

VIDEO 1:

.

într-unul din magazinele complexului

Două turnuri de 12 etaje, și unul cu 15

Replica a aflat că Ionescu a demarat procedurile în vederea demolării Complexului Perla, pentru a face loc la trei turnuri, două cu 12 etaje și unul cu 15.

așa vor arăta turnurile

Pe de o parte, un lucru bun, având în vedere imaginea dezolantă pe care ne-o prezintă complexul, însă... cu riscul de a mai înghesui puțin stațiunea, și-așa sufocată de prea multe construcții care s-au ridicat fără respectarea reglementărilor urbanistice.

așa vor arăta turnurile

Afaceristul a confirmat informația pentru Replica

Afaceristul a confirmat informația, precizând că va investi peste 100 de milioane de euro în acest proiect. Asta, după ce va realiza înainte un PUZ, care trebuie să fie aprobat în Consiliul Local. Acestea fiind spuse, investitorul se află la mâna aleșilor locali.

Este adevărat. Voi demola complexul Perla, voi ridica un alt complex, cu trei imobile, conform cerințelor actuale, să corespundă cu ceea ce se cere astăzi. L-am cumpărat în 2019 de la Perla Majestic. Nu putem face nimic din imobilele existente, e vai de capul lor, au 60 de ani, au fost bune pentru vremurile de atunci, azi pretențiile sunt forte mari”, a declarat, pentru Replica, Ionescu.

Gheorghe Ionescu, sursa foto: bârfadeiași

Trebuie să fac un PUZ, vrem două subsoluri pentru parcări, să redăm spațiul verde... totul în baza cerințelor actuale. Noi suntem avansați cu proiectarea, depinde de cât de repede obținem autorizațiile. Vrem să facem PUZ. Dacă obținem avizul, dăm drumul la PUZ. Peste 100 de milione de lei voi investi. Vreau să demolăm și celelalte două hoteluri și să construim ceva nou și modern. Noi credem în stațiunea Mamaia, și atunci vrem să facem ceva frumos”, a mai spus afaceristul, pentru Replica.

Gheorghe Ionescu realizează investiția prin Inproiect SRL, firmă cu sediul în Iași, și cu o cifră de afaceri, în 2020, de 5 442 605 lei și cu datorii de 18 932 465 lei.

VIDEO 2:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ti se pare ca murad stie ce e ala bun gust, cu-atat mai putin lucs. Fac niste cotete orientale din bca chinezesc si beton cipanesc. Le cumpara aia de au de sterilizat bani din evaziune.
1
0
Statiune lasata in paragina ca sa vina investitorii ..salvatori. De fapt statiunea devine doar un cartier de lux. Ne meritam soarta.
0
0
Numai bombe aveti in capetele alea seci
1
0
Felicitari si succes in demolare si reconstructie, un proiect de zile mari !
1
0
Regula va s in cutia limbii. Tot bazinul ala de la perla acoperit cu pamant facut ciote salon de nunti branzaresti. Acu vreti sa mutati favela in mamaia cinspe mii de etaje de fecale legale. Mai bine dadea putin o katiusa si le punea pe toate la pamant. Puscaria ar fi fost prea simplu pentru voi
0
0
faceti trecere de pietoni pe iorga in drept cu DSP
1
0
asa. si unde e bomba.
0
0
betonat si cimentat tot,atita stiu cipanii si arhitectii spagari acrele aproba tot.
2
0
articol nedocumentat...spatiile acelea au proprietari, nu tot complexul apartine lui Murad.
0
0
Toata zona dintre hotelul Perla si plaja arata mizerabil! Primaria continua sa nu se preocupe de elaborarea unui PUG si se fac investii pe banda rulanta prin PUZ-uri, care nu aduc nimic bun pentru oras si statiunea Mamaia! Teatrul de vara arata jalnic si cineva vad ca are interesul sa-l lase sa decada, ca poate acolo se vor mai face alte hoteluri! Cum dracu de a ajuns complexul Perla la Mohammad Murad nu ancheteaza nimeni?
1
0
mamaia va deveni incet dar sigur oras si mai putin statiune
1
0
Dar ce va face Secarica, avea si el o alimentara in complex ?!?
0
0
Au distrus tot, ce cauta iasu aici teatrul de vara trebuia rennovat, era emblematic pt Mamaia
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768