REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Sâm., 17 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6824
21.4° Constanța Sâmbătă, 17 August 2024 Anul XX Nr. 6824
 

BOMBĂ! FĂGĂDĂU și MAZĂRE, trimiși în JUDECATĂ de DNA Constanța, în ALTE DOSARE, legate de TERENURI!

BOMBĂ! FĂGĂDĂU și MAZĂRE, trimiși în JUDECATĂ de DNA Constanța, în ALTE DOSARE, legate de TERENURI!

Replica API 30 decembrie 2020 | 11:54 5941

Foștii primari ai Constanței, Radu Ștefan Mazăre și Decebal Făgădău, au fost trimiși în judecată în alte dosare, pentru infracțiuni de corupție. Acestea au fost înregistrate la Tribunalul Constanța pe 29.12.2020, urmând a se stabili primele termene în procese. Este vorba despre terenuri în Mamaia, municipiul Constanța, dar și cel din Portul Tomis, acolo unde a fost construit mastodontul aflat la stadiul de ”schelet”.

Mai exact, dosarul 8333/118/2020 a fost înregistrat la Tribunalul Constanța pe 29 decembrie, inculpați fiind Radu Ștefan Mazăre și Marcela Enache, fostul secretar general al municipiului, parte civilă fiind Consiliul Local Constanța. Potrivit informațiilor noastre, la mijloc ar fi vorba despre niște terenuri din Mamaia și municipiul Constanța.

De asemenea, tot pe 29 decembrie, a fost înregistrat, tot la Tribunalul Constanța, dosarul cu numărul 8332/118/2020, inculpați fiind Decebal Făgădău și Marcela Enache. Și aici urmează să se stabilească primul termen.

Potrivit informațiilor noastre, ancheta a fost instrumentată cu privire la terenul din Portul Tomis, acolo unde zace grozăvia de construcție ”schelet”.

Precizăm că procurorii anticorupție din Constanța s-au ocupat de dosare.

DETALII despre DOSARE

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în două dosare distincte, a următoarelor persoane:

1. în stare de detenție, a inculpatului Mazăre Radu Ștefan, la data faptei primar al municipiului Constanța, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, și în stare de libertate, a inculpatei Enache Marcela, la data faptei secretar al municipiului Constanța, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,

2. în stare de libertate, a inculpaților: Făgădău Decebal, la data faptei viceprimar cu atribuții de primar al municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, Enache Marcela la data faptei secretar al municipiului Constanța, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

În rechizitoriile întocmite, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

1. În perioada 2007 - 2012, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, în calitatea menționată mai sus, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispozițiile legale, în sensul că ar fi dispus vânzarea a 10 terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța în alte condiții decât prin licitație publică (negociere directă) și fără ca rapoartele de evaluare să fi fost aprobate de Consiliul Local.

De asemenea, terenurile respective, situate în stațiunea Mamaia, în imediata vecinătate a plajei ori în zone cu un potențial turistic și comercial deosebit (malul Lacului Siutghiol, Parcul Tăbăcăriei etc.), ar fi fost vândute la prețuri mult diminuate, împrejurare prin care s-ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 1.732.687 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători. În demersurile sale, edilul ar fi beneficiat de ajutorul inculpatei Enache Marcela, care, în calitate secretar al municipiului Constanța, ar fi contrasemnat o parte dintre documentele care au stat la baza tranzacțiilor respective.

2. În cursul anului 2015, în aceeași manieră ar fi acționat și inculpații Făgădău Decebal și Enache Marcela, care, în calitățile menționate mai sus, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispozițiile legale în legătură cu vânzarea a 3 terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța. Prin aceste demersuri inculpații ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 133.688 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători.

Primăria municipiului Constanța a transmis că se constituie parte civilă în procesul penal cu sumele menționate mai sus.

În cele două cauze au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarele au fost trimise spre judecare Tribunalului Constanța cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cele două cauze.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fatalau si Babu doi nenorociti care au distrus orasul nostru. Scavii makidonilor.
15
2
Saracu radu, ca nicusor sunt politic si ei nu au facut politica cu grup infeactional organizat
4
0
DACA A GRESIT LA PUSCARIE!
6
2
Rusine DNA pentru taraganare. Daca se prescriu sa plateasca DNA.
8
1
Trebuiau facute dosarele pe 25 dec. Pe 29 nu e intr-un ceas bun.
5
1
Poate face cativa ani de parnaie si gunoiul de fatalau, dar toate furaciunile, adica terenurile sa se intoarca in patrimoniul orasului. Ca doar n-au fost ale ma-sii zdrentoiului ca sa le praduiasca cum si cui vrea
12
2
Meriti 10 ani de puscarie si averea confiscata !
18
3
o sa-l cautati voi pe Fagadau ,chiar a fost si este un om decent ,corect si necorupt ....vb dupa anul 2021 un aunge Constanta cu toti analfabetii de genul ,Chitac ,Bola...etc.
8
21
M-am reabilitat si acuma vin sa va fut in cate 2 x numere. Ioane cu tine incep primul!
2
6
Consilierii care au aprobat vanzarea? Ca si secretarul primariei tot doar pentru conformitate semneaza. Consilier egal trai neneaca
13
0
Cat e primar toti ii spun Dle Primar, dupa ce nu mai castiga voturi i se spune bou sau magar sau etc!
11
2
Sa-i cante cucu in puscarie nenorocitului de Pastaie. Sa-i dea mult si bine! Si nu ar fi rau sa-l agate si pe sarsaila tomitanu.
8
4
Era de asteptat, dar de ce asa greu?...a Psd.. Sa se ia si terenurile respective inapoi, sa fie anulate vanzarile!
8
1
PUPATI IN CUR
6
0
Cand o sa completeze echipa si sarsaila Tomitanu,ca acolo ii este locul sau pentru el nu exista legi
12
3
La articolul cu Rila Ierpurila"Tzup, tzup" de ce nu se pot adauga comentarii, este articol de limbi in cur?? Cat despre cei doi din articolul de fata nu dorim sa-i bage la "Beciul Domnesc", as dori sa fie liberi, dar trebuie recuperate integral prejudiciile si aplicate sanctiuni penale. Simplu, nu ne incalzeste c u ceva ca stau la "Mititica",dar banii trebuiesc recuperati....
13
1
De ce justitia asteapta cu anii pana incepe sa ii stranga de oua?De ce nu li se confisca tot ,chiar daca e pe numele rudelor? Bai, ruda lui X ,cu ce bani ai cumparat ma palatele astea? Cumva la toti se aplica " mama mea sunt eu"? Si apoi cand vom vedea blocuri si case construite ilegal, demolate?
16
0
Ia-l si pe babuin cu tine la puerta blanca,sa-ti tina sapunul.ai cam belit-o si mai urmeaza si altele...
15
2
Toata Constanta stie ca astia din clanul Mazare au furat tot ce se putea incepand cu anul 2000 numai DNA afla de abia acum.
25
1
bomba era daca ne spuneati cine i-a protejat pe astia atitia ani altfel nu ar fi rezistat asa de mult sa sfideze legile
26
2
Mai bine tarziu decat deloc..inca 10 bulau bani comfiscati..si betoanele daramate de cine le a facut simplu...sa fie...
20
1
I se va alatura argatul paiatezei, in puscarie?
18
3
Unde-i bomba? M-as fi mirat sa nu fie.
11
3
S au perpelit faptele asteptand justa rezolvare.Terenurile e posibil sa fi fost revandute de vreo zece oriJustitia asta cu incetinitorul nu face bine nici infractorilor.Daca unul este stopat in tim util este posibil sa se indrepte ,ori asa , aduna un pomelnic de infractiuni care in mod normal ar trebui sa l scoata din circuitul social. pt totdeauna .Si societatea pierde..Totusi cineva castiga.Cine ?
19
1
tarziu, foarte tarziu, si ei raman tot cu banii chiar daca sunt prin inchisoare
23
2
CE SURPRIZA MASCARICIU SI FABABOU AU PRADUIT ORASUL...WOW BREAKIG NEWS
30
4
Nu este nicio bomba.era o chestiune de timp pana cand procurorii scoteau dosarele astea.nu stiu de ce am vaga senzatie ca este doar inceputul, vin vremuri grele pt camarila mazare.....
33
1
E timpul sa se umple puscariile cu machidonii hoti ordinari.
29
8
vai ce ma bucur, de maine voi trai mai bine, cresc salariile mai ales la privati, scade pretul carburantilor, al curentului si gazelor de cand asteptam asta, fructe legume gratis in piata ce mai m-am linistit
9
18
Judecatorii daca fagadau si mazare nu fac pudcarie cel putin 30ani inseamna ca sunteti corupti stiblust spaga. Pe ala cu gsina ai dati cate 15ani. Maz ,fagadau au distrus ct au ingropat mamaia ct in beton
23
4
Hai Fagabou ca te asteapta Raducu langa el sa ii servesti masa
31
5
DNA s-a ocupat excelent ,merita laudati ,inca putin si se prescriu faptele ...
33
0
Dupa 18 ani, ca si in celelalte dosare...
25
0
caca maca anticarapshion ! Procurorii si primarii labarii de ieri si de azi , securistan face si desface, prostii sparg seminte cu buzunarele goale. De furci si de topoare stiu de frica lichelele dracului
13
0
n-ai dat destul !!! Judecatorii super corupti te asteapta manca-mi-ai cacatul de infractor !!!
20
5
Nu uira de pixele
4
0
Cica... BOMBA! Nici nu voi citi stirea asta, sigur e o mizerie daca incepe asa...
8
13
Ghiozdanele si la scoala.
22
2

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620