REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.9° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
19.9° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Bombă! Fostul șef al Curții de Apel, Marius Epure, a scăpat de cercetarea disciplinară

Bombă! Fostul șef al Curții de Apel, Marius Epure, a scăpat de cercetarea disciplinară

Replica API 4 iunie 2022 | 00:04 2712

În 2021, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară pentru a realiza cercetări față de aspectele semnalate în mass-media cu privire la judecătorul Marius Cristian Epure de la Curtea de Apel Constanţa, pentru a stabili dacă în cauză există indiciile săvârşirii abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit i din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor. Seszarea a fost formulată după achitarea lui Radu Mazăre, într-un dosar de abuz în serviciu, acuzat fiind că a vândut la un preţ subevaluat mai multe terenuri din Mamaia. La mai bine de un an de când Epure a ajuns îna tenția Inspecției Judiciare, reprezentanții IJau precizat, pentru Replica, că sesizarea a fost clasată.

Presedintele Consiliul Superior al Magistraturii, Bogdan Mateescu, în luna ianuarie, 2021, a sesizat Inspecția Judiciară pentru a realiza cercetări cu privire la judecătorul Cristian Epure, președintele Curții de Apel Constanta. Magistratul a făcut parte din completul de doi judecători, alături de judecătoarea Adriana Ispas, care l-a achitat definitiv pe Radu Mazăre, în dosarul în care acesta a fost condamnat, pe fond, la 6 ani și 6 luni de detenție, pentru că ar fi vândut la un preţ subevaluat mai multe terenuri din Mamaia.

IJ: Epure nu a săvârșit abateri disciplinare

Conform informațiile apărute în acea perioadă, Epure ar deține un imobil chiar pe unul dintre terenurile ce ar fi fost nelegal retrocedate în epoca fostului edil Mazăre. Motiv pentru care inspectorii judiciari au verificat, în urma sesizării lui Mateescu, dacă magistratul a avut legături ce pun sub semnul întrebării legalitatea deciziei luată de acesta.

Iată că aceștia au ajuns la o concluzie: nu există indicii cu privire la săvârșirea vreunei abateri disciplinare, motiv pentru care sesizarea a fost clasată. Informația ne-a fost furnizată chiar de către inspcetorul șef Lucian Netejoru.

La un moment dat, fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, vorbea despre o legătură a unui magistrat din cadrul CSM cu judecătorul constănțean.

Ana Birchall

”Secţia de Judecători din CSM... acolo e şi doamna Savonea (cu gaşca sa) şi mă îndoiesc că se deranjează să analizeze şi să vină cu măsuri, exact aşa cum ar trebui o secţie de judecători din CSM! Solicit ministrului justiţiei şi noii conduceri CSM să introducă urgent pe agenda CSM această speţă extrem de gravă, care afectează imaginea justiţiei şi încrederea românilor cinstiţi în instanţele de judecată. Tipul acesta de tangenţe dintre magistraţi şi puşcăriaşi cu siguranţă slăbesc încrederea cetăţenilor în justiţie. Nu este de mirare că respectivul “magistrat” este un apropiat al găştii Savonea, acest lucru fiind de notorietate publică”, a scris Ana Birchall, într-o postare pe Facebook, după pronunțarea soluției în dosarul lui Mazăre.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dl Iepure presedintele bej cand a iesit mazare primar a doua oara, atunci cand mazare si proku erau cu bagajele gata facute, in bloc start sa plece din tara daca nu ieseau din nou. Dar a vegheat dl Iepuras si acum are si teren provenit din lotul retrocedarilor. Iepure boss
4
0
cititi doua carti Mafia si Mafiotii si Mafia filiera tacerii.Subiectele acestor carti se regasesc in justia romana.Pentru unii muma iar pentru altii ciuma...
3
0
Corb la corb nu-si scoate ochii.
3
0
toate hotiile astora scapati de judecatori sa fie acoperite din salariile judecatorilor.sa.i vezi atunci cum mai lasa spagile si mai citesc si ei o carte!
3
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768