REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.9° Constanța Mie., 21 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6828
31.9° Constanța Miercuri, 21 August 2024 Anul XX Nr. 6828
 

Bombă! Liderul de sindicat care a organizat protestul la ANR și-a dat demisia!

Bombă! Liderul de sindicat care a organizat protestul la ANR și-a dat demisia!

Mirela PASCAL 21 august 2024 | 00:00 4419

Angajații ANR au protestat pe 14 august, în fața Prefecturii Constanța, acțiunea fiind generată de nemulțumirea membrilor Sindicatului Liber Cardinal  față de nivelul scăzut de salarizare prin raportare la complexitatea și specificul activităților desfășurate. Principalele revendicări sunt: majorarea salariilor din ANR cu un procent de 30 %, exceptarea ANR de la aplicarea legii cadru de salarizare a personalului plătit din fonduri publice, similar altor instituții publice finanțate integral din venituri proprii. Iată că, la doar câteva zile de la marele protest, liderul de sindicat, Alin Iorga, care a și organizat protestul, și-a anunțat demisia, ”din motive personale”. Membrii de sindicat nu au înghițit gogoașa și spun că, de fapt, la mijloc este altceva.

Bomba!  Liderul de sindicat care a organizat protestul la ANR si-a dat demisia! angajații ANR, la protest, pe 14 august

Se îngroașă gluma la ANR! Salariații, membrii de sindicat, au fost lăsați cu buza umflată de liderul Alin Iorga. Acesta din urmă și-a dat demisia, chipurile din motive personale.

Bună ziua, dragi colegi. Din cauza unor motive personale care nu suferă amânare am cerut suspendarea mea din ANR pe o perioada de  3 luni. Din păcate această cerere nu mi s-a aprobat de către conducerea ANR și, în consecință, a trebuit să îmi dau demisia din instituție. Vă mulțumesc tuturor pentru încrederea acordată din clipa în care am întemeiat acest sindicat și până acum. În aceste câteva luni de când ne-am înființat că și sindicat am realizat lucruri care poate nu s-au făcut în ANR în zeci de ani de zile. Poate cel mai important dintre ele este că am reușit să creăm punți între oameni și să ne unim. Suntem într-adevăr o uniune diversificată și mai este nevoie de puțină strădanie din partea unora, dar suntem pe drumul cel bun. Un grup odată unit este foarte greu să mai fie dezbinat. Îmi doresc că toată muncă depusă până acum și toată energia să meargă mai departe și simt că suntem FOARTE aproape de prima mare realizare. Cu scopul de a nu afecta structura și activitatea sindicatului m-am suspendat din funcția de președinte pentru o perioada de 3 luni. Alexandru Oprișan, Prim Vicepreședintele Sindicatului, va asigura conducerea interimară pentru că acest Sindicat să fie în legalitate și să poată desfășura orice tip de acțiuni până la alegerile parlamentare fără a-i fi afectată legitimitatea de entitate sindicală. M-am simțit onorat să îndeplinesc această funcție și le doresc celor care vor urma, în primul rând, să fie  răbdători  și buni cu oamenii. Toate cele bune și numai bine!”, este mesajul transmis de fostul lider de sindicat, Alin Iorga care, potrivit informațiilor noastre, ar fi finul directorului Cosmin Dumitrache.

Bomba!  Liderul de sindicat care a organizat protestul la ANR si-a dat demisia!

Membrii de sindicat nu cred în motivele invocate de fostul lider

Răspunsul membrilor de sindicat nu a întârziat să apară. Aceștia nu au digerat foarte bine decizia liderului lor și cred că, la mijloc, este altceva. ”Din cauza unor motive personale ați solicitat suspendarea contractului de munca pentru 3 luni....exact acum când următorul pas ar fi fost greva..... Ați părăsit corabia într-un moment în care ar fi trebuit ca lider să coagulați mișcarea sindicală. Ciudat ! Controversat. Nu cred in povestea cu niște motive personale care nu suferă amânare. E altceva. Probabil se vor lega evenimentele cu ceea ce va urma. Circula zvonuri ca se va schimba și conducerea ANR. Vom vedea zilele următoare dacă se vor adeveri”.

Reamintim că, recent, angajații Autorității Navale Române au protestat în fața Prefecturii Constanța, solicitând, printre altele, salarii mai mari cu 30 %. Poziția ANR referitoare la solicitările angajaților, este următoarea:  „Autoritatea Navală Română respectă dreptul angajaților săi de a-și exprima nemulțumirile prin proteste. În conformitate cu prevederile Codului Muncii, la articolul 40, ANR are responsabilitatea de a acorda salariaților toate drepturile prevăzute de lege prin contractul colectiv de muncă și din contractele colective de muncă, obligații pe care ANR le-a îndeplinit“, a declarat Irina Pușcașu, purtătorul de cuvânt al ANR.

Vom reveni!


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum să dai salarii mai mari cu 30% la unii care pleacă la cursuri pe banii ANR cu cățel, purcel, amant, familie și copii? Cum să dai salarii mai mari la unii care pleacă cu mașinile instituției acasă și-și fac piața pe motorina ANR? Cum sa dai salarii mai mari la unii care sunt de tură la nave și se plimba la cafele prin oraș. Mey Dumitrache, fă ceva! Verifică condica de prezență la sosire, cât și la plecare! Sau pune prezență cu sistem biometric (amprentă digitală). Numai așa poți ține situația sub control! La condică își falsifică semnăturile că se ajută unul pe celălalt. Un sistem biometric nu costă mai mult de 2000 lei Ce naiba, dați 200000 lei pe niște cursuri de rahat, și nu sunteți în stare să cumpărați un sistem de 2000 lei. Sistemul ăla are soft care prin IP poate trimite pe mai multe calculatoare prezența la muncă.
1
1
Nu mai invatati carte sa lucrati la ,in conditii de periculozitate si tixicitate ,aviatori,armata ,mecanici de locomotiva ,in ture de noapte cu ochii BELITI la SEMNALE ,tablouri de COMANDA daca la PENSII sunteti socotiti NIMENI de marii oameni de "stiinta '',CEI CE SFIDEAZA considera ca aceste categorii trebuie tratate maibprost ca vanzatoarea Florica ,etc .Sa conduca dna BUCURA avionul ,locomotiva ,sa lucreze in conditii speciale de munca si periculozitate ,in toxicitate la nuclearelectrcs ,in rafinarii in TURE DE NOAPTE daca a BATJOCORIT grupa I de munca .,etc daca i-a plăcut bataia de jos ..Sa mearga ea la casa de pensii nu PENSIONARI UMILITi sa rezolve cei ce s-au jJUCAT cu MUNCA oamenilor , masa de p****i pardon INTELIGENTI care au gresit calculul deciziilor .Cine e ea e să ia pâinea de la gura oamenilor ,cand toate preturile s-au TRIPLAT ,este Dumnezeu de si-a permis sa isi stearga mucii pe munca tuturor oamenilor din grupa I??
2
0
Retineti! tot Sindicatul Cardinal,daca il veti alege pe Daniel Ionas presedinte,va va creste salariile cu 700% ,veti avea 367 de zile libere pe an si masina la scara cu nr ANR sau RNA
0
2
Sa pierdem un asa membru de sindicat cum este Daniel Ionas,un om de nadejde,de care te poti lipsi,dar vara este necesar ca fug si coropisnitele cand il vad si la cum miroase ,fac copiii icter mecanic daca sta prea mult prin preajma
1
1
M-ati exclus voi din Grup Cardinal dar sa nu credeti ca mi a picat bine,m am dus la r.e.p.l.i.c.a. si v-am sifonat
1
1
Si eu i-am umblat in posheta
2
0
Mi au trecut mii de dosare prin mana cu neveste cu dintii fierastrau
2
0
Eu am lucrat la sotia lui Ionash cea cu dintii fierastrau
1
1
De necaz ca l-ati exclus din grupul Cardinal de whatsapp Daniel Ionas v-a dat conversatiile la r*****a :))))))))))))))))
1
1
Cum plm ma Iorga si tu sa aduci la protest astfel de specimene sa distrugi imaginea ANR cu astfel de aberatii genetice sa fin si noi asociati cu nespalatul asta ,distrus boschetar???
1
1
Cine mai pune botul la hienel3 astea de asa zisi lideri de sindicat. Aveti n exemple de fosti sindicalisti ajunsi prin guvern si plini de bani. Joaca la doua capete!
2
0
Sa ti o luam pe nevasta ta dinti de fierastrau s o facem joagar si tu sa stai sa te uiti sa vezi cum mai e da ti as la m.u.i.e. de urat si sa ma pis pe m.a.t.a si sa mi bag p.u.l.a- n toata rasa ta
1
1
Manaca pe la vapoare si are de fiecare data cand merge la inspectii caserola la el ca sa ia si acasa! Bine ca nu se poate reproduce acest specimen distrus plin de ura si nebagat in seama pt a nu a se perpetua aceasta specie!
3
1
Raspandeste mirosuri pestilentiale fetide nu se spala cate un sezon si miroase de zici ca a mancat scanduri de WC din fundul curtii
1
1
La noi lideru de sindicat e director.
2
2
vinzatorii se retrag. sindicacatele!
1
0
Oare nu vede nimeni care trebue cu ce se ocupa Dumitrache.este mare colectionar de shpagi,nu-i scapa nimic Din micile lui economii ia facut li Bode casa la mute la Sinaia,pentru stabilitate pe functie si a reusit.L-a mai spurcat si pe militianul Dorel la cashcaval,asta nici nu trece pe la munca,vine doar cand are de incasat Organele desteparea!
12
0
Nimeni, dar nimeni nu va fi ca Sergiu Diaconu. ANR a pierdut o mare valoare. Era singurul marinar care putea primi premiul Nobel pentru descoperirea statului pe scaun la muncă timp de 7 ore. Restul de oră până la timpul normat de 8 ore/zi era dedicată deplasării până la grupul sanitar din birou și înapoi. Păcat, a fost unul dintre pionierii frecării mentei la muncă. O celebritate acest marinar. A continuat munca lui Marco Polo peste mări și țări. Păcat, mare păcat ca ANR nu a ținut un astfel de angajat în cadrul instituției. Când era în câmpul muncii eram cu toții bucuroși ca în permanență aveam hârtie igienică la wc. Multă hârtie igienică.
13
3
Bv bv bv ,i ai caracterizat perfect!
3
1
S-a pishat Piticul Dumitrache si Catana Dan pe Cardinalul vostru. V-au dat numai vrajeala și acum se mangaie pe burdihane prin birouri si se lauda la Bucuresti lui Bogdan Mandrescu si Grindeanu care dintre ei are meritul cel mai mare ca v-au pus botul pe labe, ca sa fie mai departe sef de trib la ANR. De fapt v-ati infrant singuri prin lashitate si ca nu v-au tinut balamalele sa blocati activitatea. Ati cautat mereu vara asta motive sa nu faceti ceva sa deranjati cumva sefii. Acum marsh inapoi la salariile voastre de 3700-4500 lei, micile ciuguleli si pupat in fund sefii sa nu va caroteze. Rablamente de oameni asta sunteti iar Alin a plecat ca l-au presat cu altceva, intrebati-l pe Popa Dorel , nu va mai agitati sa ghiciti cu ce.. Lashilor, de acum va fi mai rău si meritati sa va f.u.t.a. in gura Catana si Dumitrache, ca pe prostituat.e, ca asta ati fost toata viata in Anr
12
1
Mare scula in bascula Alin asta.. intr-o luna de cand a fost pres de sindicat era deja mutat la PSC, mai rau ca Litza de la ARCA.. toate obositele erau pishate dupa ,,saracul” Alin, cate a facut el in aceste luni, nu au facut altii in 20 ani. Concret, nu a facut nimic, doar adrese cu care s-au sters la c*r cei de la Bucuresti. Cand lumea ii spunea fa direct greva si blocheaza activitatea ANR, el si Petrisor al lui, bateau campii, cu calea legala ( alte categorii de salariati s-au c.a.c.a.t. pe ea de lege, au santajat conducerea inainte de alegeri - politistii care deja aveau salarii mari, au facut greve, au blocat pentru o zi sau mai multe zile activitatea ce o desfasurau, precum profesorii, medicii & asistentele, postasii si nu au patit absolut nimic ). Va dati mirese pe grupurile de whatsup dar sunteti de fapt niste c.u.r.v.e., lashi si va sapatzi unii pe altii si pentru a continua spagutza si ciuguleala nu vreti sa deranjati sefii. Asta ati facut 20 ani si va meritati soarta.
11
4
Mai sindicaliștilor,pana cand nu o sa il puneti pe Daniel Virginu Ionas lider de sindicat,nu verti reusi nimic si nu veti obtine nimic
2
6
Numai stiu nimic despre tinerii însurăței,de porumbeii,de gugustiucii ANRului veșnic îndrăgostiți?? Ore ce or mai face ei? Imi pare rau ca numai sunt la butoane va sa si mai faca luna de miere prin delegatii!
8
2
Problema este pe cine au avut in Ministerul Transporturilor si cum de s-au uitat in gura lor? Nu cumva pe Doamna Gabriela Murgeanu,sotia lui Razvan Murgeanu,consilierul personal al lui Basescu! Baba oricum are Parkinson ca din cap ca indienii
5
3
Cu mortii de la Midia sunt responsabili Cosmin Dumitrache si slugile lui din ANR care au cerut si culmea le a fost aprobata schimbarea legislatiei !
13
3
A vrut sa își ia 3 luni libere, fără plata, dar nu i-a aprobat conducerea. Și atunci țop cu demisia. Și motivele nu sint cu sănăt**e l!!!!
7
1
Cu mortii de la Navodari care sunt din vina Anr cum ramane?
13
4
Dupa alegeri nu se stie ce va fi dar nasul s-a certat cu finul de la bani influenta la PSC o miuță pe zi
10
1
Este Nasul lui Alin Iorga! Au dorit sa faca un sindicat,un nucleu mai puternic in asa fel incat sa isi pastreze functiile dar s-au certat de la bani ai de la influența!
13
5

REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212