REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Mie., 4 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6842
23.4° Constanța Miercuri, 4 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6842
 

Bombă neexplodată găsită de niște muncitori lângă o pasarelă pietonală

Bombă neexplodată găsită de niște muncitori lângă o pasarelă pietonală

Georgiana BOGLEA 18 iulie 2024 | 10:22 504

O bombă a fost găsită, joi dimineata, în municipiul Satu Mare, în apropierea unei pasarele pietonale. O echipă de pirotehniști, aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgentă al judetului Satu Mare, au intervenit pentru asanarea ei.

Bomba neexplodata gasita de niste muncitori langa o pasarela pietonala

În această dimineață, în jurul orei 07.00, echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someș” al judeţului Satu Mare a intervenit, în municipiul Satu Mare, în zona podului pietonal, pe malul drept al râului Someș pentru asanarea unei bombe de aruncător, calibru 82 mm, descoperită de către un echipaj de muncitori care execută lucrări în zonă, scrie Presa Sm.

Pompierii pirotehnicieni au ridicat elementul de muniţie, l-au transportat şi depozitat în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii ulterioare.

Se pare că bomba ar fi rămasă din timpul conflictelor militare și a fost găsită de o echipă de muncitori care efectua lucrări în zonă.

Conform pirotehniștilor, aceste bombe pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii. Neutralizarea şi distrugerea lor se execută numai de către specialiştii pirotehnicieni din cadrul I.S.U., care au pregătirea şi dotarea necesară pentru această misiune periculoasă.

Specialiștii atrag atenția

Specialiştii ISU Satu Mare au atras atenția cetăţenilor, privind regulile ce trebuie respectate la găsirea elementelor de muniţie:

• Nu trebuie atinse, lovite sau mişcate;
• Nu trebuie ridicate, transportate şi introduse în diferite încăperi sau locuinţe;
• Nu trebuie comercializate prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase;
• Nu se introduc în foc;
• Nu se încearcă demontarea focoaselor sau a altor elemente componente.

Bomba a fost gasita in apropierea unui pasaj pietonal, recent inaugurat, din municipiul Satu Mare. Pasajul este amplasat peste raul Somes, și face legatura intre doua zone importante ale orasului, Centrul Nou al orașului și cel mai mare centru comercial din oraș, conform realitatea.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asanarea unei bombe?! Unde ati facut scoala, mai copii?
0
0

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516