REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
19.4° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

Bomba sexi, pusă de Drulă director, a fost revocată!

Bomba sexi, pusă de Drulă director, a fost revocată!

Replica API 18 februarie 2022 | 23:54 7266

Haschka Luiza Mihaela, fiică de politician, a fost plasată de PSD, în 2017, în funcția de vicepreședinte al Consiliul de Administrație al Companiei Naționale Administrarea Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu (APDF), fără să aibă vreo tangență cu activitatea maritimă, fluvială ori de transport. Anul trecut, în august, Drulă a numit-o director general al companiei, înlocuindu-l pe ”simpatizantul” ALDE, Marian Dumitru Bălășcău. Nu s-a bucurat mult de funcție, fiind schimbată recent, cu Marius Olteanu. Totodată, Ministerul Transporturilor a mai numit câțiva membri în conducerea companiei, unii dintre ei având legături cu Constanța.

Haschka Luiza Mihaela

Haschka Luiza Mihaela, în vârstă de 45 de ani, a lucrat înainte ca economist pentru mai multe companii de asigurări. Este fiica lui Mihai Ungureanu, fost parlamentar PRM, decedat în 2009, și activează în cadrul CN APDF din 2017, în calitate de administrator provizoriu, deși nu avea nici o experiență în domeniul activității portuare. În august 2021, a fost propulsată în funcția de director general, în locul lui Marian Dumitru Bălășcău. Doar câteva luni s-a bucurat de poziție, pentru că succesorul lui Drulă la Ministerul Transporturilor, Grindeanu, a făcut curățenie și aici, impunându-și proprii oameni. Haschka a fost înlocuită cu Marius Olteanu, acesta deținând, în prezent, funcția de director general. Iar schimbările nu s-au oprit aici. Dar haideți să-i luăm pe rând!

S-a urmărit scoaterea definitiv din companiei a Mihaelei Luiza Haschka, Fondul Proprietatea nu a fost de acord

Potrivit informațiilor noastre, s-a dorit revocarea acesteia și din funcția de membru al CA, însă acționarul minoritar, S.C. Fondul Proprietatea S.A, a votat împotriva revocării lui Haschka. Astfel, începând cu 22 ianuarie a fost votată pentru funcția de administrator în CA, pentru o perioadă de patru luni, cu prelungirea mandatului până la șase luni.

Ca o pranteză, Haschka Luiza Mihaela deține trei firme: Holbina Trei Bibani SRL, cu cifra de afaceri de peste 95 623 lei și sediul în București, cu hoteluri în Deltă, aceasta fiind controlată de Iris Concept Marketing, înființată anul trecut și unde Haschka apare asociată alături de Silvia Savu, din Tulcea. Sediul societății este tot în Tulcea. Recent, cele două, împreună cu Iris Concept Marketing, au cumpărat acțiuni de la GCIT - Gestiune și Consultanță IT – SA. Tatăl ei, Mihai Ungheanu, a fost una dintre eminențele cenușii ale guvernărilor PSD, în perioada lui Ion Iliescu. A fost jurnalist, critic literar, scriitor dar și om politic, fiind senator român, ales în Senatul României în legislaturile 2000-2004 și 2004-2008 după ce a candidat pe listele PRM în județul Argeș. Mihai Ungheanu a fost, de asemenea, secretar de stat, fără apartenență politică, la Ministerul Culturii, în Guvernul Văcăroiu, fiind subordonatul direct al lui Viorel Hrebenciuc. Între 2003 și 2006 a fost secretar general al Camerei Deputaților, când instituția a fost condusă de Valer Dorneanu, Adrian Năstase și Bogdan Olteanu.

O secretară a fost numită directorul adjunct

Marius Olteanu a fost cu directorul Direcției Județene de Transport, Administrarea Drumurilor Județene și Control Trafic Giurgiu. este de profesie inginer constructor, este giurgiuvean, are 46 de ani. Până să fie director al Direcției Județene de Transport si Control Trafic Giurgiu. În 2015, a funcţionat în cadrul Regionalei de Drumuri şi Poduri Bucureşti, ocupându-se de mentenanţă (întreţinere, deszăpezire etc.)

Marius Olteanu

Director adjunct a fost numită Petronela Daniela Jantea, despre care nu știm prea multe, decât a fost responsabil secretariat, comunicare, publicitate în cadrul companiei

Un angajat ANR și ofițer de marină, președintele CA

Florin Manuel Oprea a fost numit președintele CA, pe 12 ianuarie a.c. A lucrat în cadrul ANR, pe postul de director al Căpităniei Zonale Giurgiu. A absolvit Institutul de Marină Mircea cel Bătrân din Constanța, Facultatea de Navigație, a fost ofițer de marină patru ani, în cadrul NAVROM Constanța, ulterior a absolvit și Facultatea de Drept, profesând ca jurist, dar a absolvit și Facultatea de Cinegetică , în 2019, devenind inginer ginegetică. Oprea are cinci terenuri în Giurgiu și Popești Leordeni, are două apartamente, unul în București și unul în Azuga, dar și două case în Giurgiu și Popești Leordeni, mai deține un autoturism Mercedes.

Valentin Purcărețea a rămas vicepreședintele CA, ocupând funcția din 2018. A fost director în cadrul Ministerului Trasporturilor, Direcția Management și Guvernanță Cooperativă. A fost… membru în CA al CFR Călători, Potrivit declarației de avere din 2020, are două terenuri în Ilfov și două case.

Un primar ales, numit în CA, după ce și-a pierdut funcția

Surpriza vine de la Adrian Torma, care a câștigat alegerile în 2020 pentru funcția de primar în Moldova Nouă. Torma a fost numit în CA pe 9 februarie a.c.

Adrin Torma

Despre el se știe că a pierdut funcția de primar după ce Biroul Electoral de Circumscripţie Moldova-Nouă a invalidat listele de candidaţi depuse de Alianţa PSD-PRO România şi candidatura lui la funcţia de primar, după o sesizare a unui simplu cetăţean, Iuliu Cristian Damian. Motivul era că Adrian Torma a uitat să semneze documentele din dosarul de candidatură. Torma a contestat decizia şi Biroul Electoral Judeţean i-a dat dreptate şi l-a repus în cursa electorală. Numai că această hotărâre a fost contestată de către PNL la Biroul Electoral Central, care a admis plângerea PNL şi a decis anularea alegerilor şi interzicerea candidaturi lui Adrian Torma, la funcţia de primar.

Ofițeru, de la Canalele Navigabile a ajuns în CA al ADP

O altă surpriză în CA este Dănuț Gabriel Ofițeru, numit pe 12 ianuarie a.c. Este și în Consiliul de Administrație al Canalelor Navigale, din 2019. Dănuț Gabriel Ofițeru a fost director general adjunct al Companiei Naționale Administrația Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu (CN APDF) circa 12 ani, până anul trecut. Ofițeru a venit în la Constanța într-o funcție de conducere la o companie de stat cu o avere de invidiat.

Dănuț Gabriel Ofițeru

Potrivit ultimei sale declarații de avere, din iunie 2019, Ofițeru este proprietarul a patru terenuri cu o suprafață totală de aproape 7.000 de metri pătrați, în Seaca (Teleorman) și Frățești (Giurgiu). Ofițeru este proprietarul a patru terenuri cu o suprafață totală de aproape 7.000 de metri pătrați, în Seaca (Teleorman) și Frățești (Giurgiu). Mai are un apartament în București și două case, în Seaca și Frățești, în 2020 a donat un apartament fiicei sale. Are peste 500.000 de lei în bănci și fonduri de pensii private. Ofițeru și-a împrumutat propria firmă, Danoti SRL, cu 56.401 lei. Aflăm că încasează și pensie de la Casa de Pensii Giurgiu în valoare de 18.884/an. Tot la CN APDF Giurgiu lucrează și soția sa, Florica Otilia

De precizat faptul că administratorii primesc o indemnizație de 5.100 de lei lunar. Dacă aruncăm o privire pe situația financiară a companiei, din 2020, concluzionăm că lucrurile nu stau tocmai roz. Cifra de afaceri a companiei a fost de 14 725 576 lei, cu un milion, aproape, mai mică față de 2019, profitul de doar 437. 514 lei, față de 1 613 017 lei, cât a fost anul anterior, și datorii de 3 553 344 lei.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Are el babele lui fidele. O mai scoate si pe Catalina din cand in cand din parcul rece cu permis provizoriu.
0
0
Femeie cu coaie. Ce credeai Florine ca pui mana pe ia ? Unde a profesat ca jurist domnul presedinte CA, aici pe ponton la prietenul lui ?
0
0
Acela daca nu ne vinde ca pe permise, sigur ne mananca.
19
0
Asta ne mai trebuia ! Urmeaza Moroca ? II trage dupe el ?
21
0
Aveam nevoie de Oprea ca de paduchi. Asta ori ne vinde ca pe permise de barca ori ne baga in faliment. Frate parca are mai muuulte masini nu doar un mertan. Om vedea.
25
0
Poi daca a fost revoca, cel mai bun pentru post ar fi Catana junior. Oprea mai liosea din peisaj !Nici o sansa nu mai avem sa ne revenim !
5
0

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303