Temutul interlop Rivas, din Constanța, a fost ucis în Malta. Video
Temutul interlop Rivas, din Constanța, a fost ucis în Malta. Video
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestȘoc în lumea interlopă din Constanța! Temutul Joseph Rivas, cunoscut ca fiind unul dintre cei mai de temuți criminali, a fost ucis, zilele trecute, în Malta, după o răfuială în plină stradă, într-un cartier super luxos. Suspecții sunt trei români, care au fost reținuți și audiați de autoritățile din Malta. Rivas a fost unul dintre cei mai temuți interlopi, care a terorizat, în trecut, Constanța.
Liniștea cartierului Paceville, din St. Julian's, considerat centrul petrecerilor pentru turiștii care vin în Malta, a fost perturbată, zilele trecute, de un scandal sângeros în plină stradă, ale cărui personaje principale sunt români. Unul dintre aceștia este interlopul Joseph Rivas, din Constanța, care a fost ucis după ce a fost înjunghiat în piept cu un cuțit. După 18 ore de la crima din Paceville, Poliția a arestat trei bărbați, despre care se crede că ar fi implicați indirect în caz. Toți sunt cetățeni români și au vârste de 31, 32 și 35 de ani, fiind arestați marți dimineață, 6 decembrie, și audiați de polițiști. Crima a avut loc luni, 5 decembrie, în jurul orei 15.20, iar Rivas, în vârstă de 44 de ani, a murit la spital, la două ore. Cazul a fost preluat de autoritățile din Malta, care vor stabili circumstanțele în care s-a produs crima și dacă cei trei români arestați preventiv sunt vinovați.
Video:
Rivas, un cunoscut criminal periculos
Până atunci, haideți să ne reamintim despre Joseph Rivas, cine a fost și ce crime a comis. Rivas avea dublă cetățenie – britanică și română și și-a petrecut viața trăind fie în Londra, fie în România. S-a ”ciocnit” de mai multe ori cu justiția din România și Marea Britanie, fiind cunoscut ca un criminal periculos. Rivas a fost căutat în Regatul Unit în legătură cu două jafuri violente în care a fost implicat. În 2008, la Londra a fost implicat într-un caz de omor din culpă a unui bărbat căruia i s-au fracturat oasele feței. Rivas a scăpat din Anglia în același an.
Parcursul lui Rivas: de la criminal în Londra, la agent de pază în Constanța și jafuri la Năvodari
El a venit pentru prima oară în România în 2006, când a cunoscut o fată din Ciobanu și, în 2008, după ce a săvârșit faptele penale în Anglia, s-a stabilit în Constanța. Acesta locuia într-un apartament pe strada Soveja și s-a angajat ca agent la societatea de pază „Save & Self”, care asigura serviciile în Portul Constanța. A provocat un scandal, și-a bătut un coleg, pe care l-a lăsat infirm și care, după doi ani, a decedat. Rivas a fost săltat de mascaţi și arestat. A fost judecat pentru tentativă de omor și condamnat la 3 ani, în februarie 2013, dar eliberat după câțiva ani pentru bună purtare. Însă, pe 28 aprilie 2008 el fusese dat în urmărire generală pentru faptele comise în Londra, acolo unde a atacat o persoană pentru a-i fura geanta, care a decedat la scurt timp. În 2013, Rivas a fost prins și arestat la Constanța. Instanțele britanice nu au reușit să obțină extrădarea lui, fiind condamnat la închisoare pe viață după ce a fost găsit vinovat de crima de la Londra.
Doi ani mai târziu, în 2015, Rivas a fost unul dintre cei șase bărbați arestați de Poliția Română și acuzați de un jaf în casă de 100.000 de euro și de torturarea proprietarului și a prietenului său. Cazul s-a petrecut la Năvodari. Joseph Rivas, împreună cu alți complici, purtând mănuşi în mâini, au pătruns prin curtea imobilului vecin şi ulterior prin tăierea gardului în reşedinţa situată în oraş Năvodari, strada D15, județul Constanţa, ocazie cu care, prin violenţe fizice şi ameninţare cu obiecte ce păreau a fi arme de foc, le-au forţat pe persoanele vătămate să le remită suma de aproximativ 286.000 lei, depozitată în locuinţă, iar pentru a nu alerta organele de poliţie, autorii au distrus 2 telefoane mobile aparţinând persoanelor vătămate. În momentul pătrunderii pe proprietate, cei 4 autori au tăiat o porţiune a gardului de separare de curtea imobilului vecin, trântindu-l la sol şi deteriorându-l faţă de starea iniţială. La depistarea lui a contribuit şi faptul că acesta stabilise legături, de când venise în Constanţa, cu diverşi interlopi locali. El intenţiona să devină lider al unei astfel de grupări.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News