REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.6° Constanța Sâm., 17 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6824
22.6° Constanța Sâmbătă, 17 August 2024 Anul XX Nr. 6824
 

BOMBĂ! TUCAN PIERDE contractul cu primăria Constanța privind ÎNCHIRIEREA LACULUI SIUTGHIOL

BOMBĂ! TUCAN PIERDE contractul cu primăria Constanța privind ÎNCHIRIEREA LACULUI SIUTGHIOL

Replica API 29 ianuarie 2021 | 16:36 6245

Jean Paul Tucan pierde contractul cu Primăria Constanța, privind închirierea cuvetei lacului Siutghiol. Consilierii locali municipali au aprobat, în ședința de vineri, 29 ianuarie, încetarea efectelor HCLM 175/2019, privind închirierea prin licitație publică a cuvetei lacului Siutghiol și a luciului de apă aferent pentru desfășurarea de activități de agrement.

În aprilie 2019 a fost aprobată, în ședință de Consiliu Local, hotărâre privind închirierea prin licitație publică a cuvetei lacului Siutghiol și a luciului de apă aferent pentru desfășurarea de activități de agrement, divertisment, culturale și sportive . În baza acestei hotărâri, luciul de apă a fost închiriat unor afaceriști, cum ar fi Jean Paul Tucan, care și-a amenajat un parc acvatic.

Hotărârea din aprilie 2019 s-a votat în baza Legii din 2010 care prevede, printre altele, darea în administrarea Consiliului Local al Municipiului Constanța, dar şi a consiliilor locale din Năvodari şi Ovidiu a unei suprafețe de 1.077,22 ha din cuveta lacului Siutghiol, inclusiv luciul de apă aferent, aflate în domeniul public al statului și în administrarea Administrației Naționale "Apele Române".

Consilierii au luat act de încetarea hotărârii, după decizia Curții Constituționale

Numai că, pe 6 octombrie 2020, Plenul Curții Constituționale, în cadrul controlului posterior promulgării, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că Legea nr.42/2010 privind darea în administrarea autorităților administrației publice locale a unor bunuri aflate în domeniul public al statului este neconstituțională, în ansamblul său. Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului şi instanței de judecată care a sesizat Curtea Constituțională, respectiv Tribunalului Constanța. Adică, lacul Siutghiol și cuveta ar trebui să revină în administrarea ABADL.

Așa că, aleșii locali municipali au luat act de hotărârea Curții Constituționale și au constatat încetarea efectelor HCLM 175/2019, privind închirierea prin licitație publică a cuvetei lacului Siutghiol și a luciului de apă aferent pentru desfășurarea de activități de agrement.

Tucan va trebuie să încheie contractul cu ABADL, dacă nu vrea să rămână fără parcul nautic.

Lacul, ajuns în proprietatea Consiilor Locale Constanța, Năvodari, Ovidiu în 2010

În 2010, lacul Siutghiol, aflat în proprietatea statului, a ajuns în administrarea consiliilor locale din Constanța, Năvodari și Ovidiu. ”Se aprobă darea în administrarea Consiliului Local al Municipiului Constanța a unei suprafețe de 1.077,22 ha din cuveta lacului Siutghiol, inclusiv luciul de apă aferent, aflate în domeniul public al statului și în administrarea Administrației Naționale "Apele Române" se arată în Legea 42/2010. La Constanța, lacul și terenurile de stat limitrofe au fost atât de bine administrate, încât zona s-a umplut, de-a lungul anilor, de construcții private, iar accesul publicului a devenit, în unele locuri, interzis. La sfârșitul anului 2018, Decebal Făgădău a lansat în consultare regulamentul pentru închirierea bunurilor imobile din domeniul public și privat al localității, dar, atenție, si al celor din proprietatea publică a statului, aflate în administrarea Municipiului Constanța, iar în 2019 s-a aprobat hotărârea. La acea dată, a fost legală. Astăzi, nu mai este.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Termina blocurile iluminati acuma sa nu fie galagie in fata nu vati prins ti-ai cumpara deacolo apartament
1
1
Suficient! Nu mai ridicati in slavi omul asta ca nu este chiar asa! Sa nu creada ca lacul e proprietate fizica ca el cam asa se comporta! Ideea nu este rea si pt asta castiga o gramada de bani! Sa plateasca cat face nu cat vrea el inchiriatul si poate o sa fie taxat si pentru portiunea imensa de lac care a inchis-o in fata casei lui
8
1
In mintea celor care se balacesc in apa aia mizerabila. Bai oameni buni voi ati vazut cum arata acel lac?este un focar de infectie de acolo poti lua toate bacteriile din lume.nu spun ca ce a facut nenea asta e rau. Este o oportunitate de petrecerea timpului.dar apa aia este infecta.mizerabila. ani de zile a fost haznaua Ovidiului si a blocurilor construite pe malul lacului, are cine curaj sa ia o mostra pentru analize sa vedeti cam cat e de periculoasa...... dar, unde nu e cap e vai de picioare.
5
1
Este un loc minunat , o experienta unica care merita explorata de cat mai multa lume . Acest proiect trebuie sustinut si dezvoltat in continuare . Este locul perfect pentru copii, tineri , chiar si adulti . Vazand ce inseamna sporturile nautice , este pacat sa nu le mai putem practica.
1
8
Acest om trebuie sustinut si ajutat sa aduca o schimbarea in favoarea noastra a constantenilor sa avem si noi coltul nostru de rai cu care sa ne mandrim ,va fi un loc unic in Romania,nu cred ca sa gandit nimeni la cat costa aceasta investitie. Va doresc mult succes,nu ii lasati sa va distruga visul.Doamne ajuta.
3
10
Acest om trebuie sustinut si ajutat sa aduca o schimbarea in favoarea noastra a constantenilor sa avem si noi coltul nostru de rai cu care sa ne mandrim, va fi un loc unic in romania, nu cred ca sa gandit nimeni la cat costa aceasta investie. Va doresc mult succes, nu ii lasati sa va distruga visul de a face ceva pentru acest oras. Doamne ajuta!
4
10
Cata rautate in unele comentarii... un proiect nemaintalnit in Romania care promoveaza distractia prin sport, proiect care trebuie apreciat si incurajat...
5
8
Este un proiect minunat si fara egal in Romania. Voi va imaginati cat s-a investit acolo? Vara este un punct de atractie foarte mare pentru orasul nostru. Asa se sustine o afacere in Romania? Cand incepe sa infloreasca atunci "ii dai in cap? " Copiii mei erau foarte fericiti cand mergeau acolo si faceau sport, o adevarata provocare. Trista veste, sper sa nu se concretizeze.
11
8
Singurul om de afaceri care s a gandit sa dezvolte sporturile nautice . In orice tara civilizata investitiile in lumea sportului sunt spijinite , nu inchise.
11
6
Este singurul parc de distractii pe apa din Romania, este ceva nou pentru Mamaia, un paradis pe apa pentru copiii nostri. Este un proiect indraznet si minunat si sunt mandra ca este la mine in oras!!!
10
7
Tucan asta este un mare smecher. pe toti ii pacaleste la bani
14
4
E o investitie minunata . Un potential mare pentru turism . Trebuie sa invatam sa apreciem si sa dezvoltam acest domeniu.
7
10
Tucan sa o lase mai usor cu sfidarea legii, cu furturile, cu tepele date oamenilor cinstiti, dupa care sa mai mearga si pe la biserica sa se roage pentru iertarea pacatelor. Un jeg de om patologic afectat de ego.
18
4
Tot ce s-a facut decent si interesant in anii trecuti, cu potential turistic, e bun de daramat. N-am auzit in schimb nimic de adevaratele probleme ale orasului. Actualii isi consuma luni bune de mandat cu stricatul a tot ce a fost cat de cat ok in mandatele trecute. Dar na, 4 ani sunt serifi in oras si judet, nu-i deranjeaza nimeni
7
9
La sabroso tot blocu lui este crapat si astupat cu polistriren dar alte crapaturi se vad ala cade la cutremur . E un prost de IL care nu stie sa se comporte da lumea afara de la firma lui aiurea
13
0
Mai bine taceai ,ca era bine! Daca tot le stii pe toate,spune-ne si noua de cand are autorizatie de construire in Aria Prorejata Natura 2000 si de cand a inceput sa construiasca? Dupa ce te informezi ,mai vorbim!Crezi ca toti suntem dusi cu "placa".Rusinica!
8
1
Nici in 2019 nu era legala hotararea dar cine sa citeasca cei care au facut raporul de specialinate
12
2
Tucane da parandaratu si o rezolvi cacamas in palma ta de gunoi
12
4
manglitori au venit la ciolan sa distruga tot ce era frumos. mama voastra de cocosi galbejiti
4
9
Probabil contractul se va semna sau nova catre ABADL, omul are autorizatie de construire pentru structura metalica fixa, pentru asta sigur are si un acord de la ABADL. Va bucurati de raul omului... daca se face ceva, de ce se face, daca nu, de ce nu.
10
5
si satul de vacanta unde frati au tot
6
1
Mamaia are nevoie de ceva nou , noi mergeam des acolo , lumea se distra , curat , linistit ... sper totusi sa deschida la vara
13
10
Sa se scoata la licitatie cu strigare care ofera mai mult sa castige . Asa este corect . Sunt multi care au bani munciti cinstit in acest oras dar nu pot investi sau sa isi dezvolte ideiile sau afacerile din cauza unor smenari ca asta pe care multi il aplaudati . Licitatie deschisa pt toata lumea asa este corect .
17
4
Nu i problena cocalarii nostrii merg la mall nu au nevoie ei de ski nautic e cea mai mare incestitie privata in agrement turistic si nu e ok ca nu i convine lu ovanesian
10
11
na Tucane na-na-na, c-a venit si vremea ta. Mai ai urme de tocuri pe plafonul masinii?
16
7
Cine are curaj sa faca baie in acel lac care a devint goapa de gunoi a dezvoltatorilor din zona .Daca se ia o monstra din apa lacului cred ca descoperiti boli care au disparut acum 100 de ani, nebun sa fi sa faci baie in acel lac sau sa ai piele de crocodil ca altfel te lipest de o super boala dupa o baie acolo
26
3
Cum a scapat excrocul de Tucan pana acum de puscarie la cat a furat cu Orban si cu Tariceanu de la Drumurile Nationale ?
18
6
Deci pe scurt sa inchidem tot sa nu mai se investeasca Bun mesaj a dat primaria ,Daca nici in singura baza Nautica a lacului nu este bine sa ia atunci parcul din fata parcului sa se faca blocuri .,Oricum numai de acolo se mai poate vedea lacul civilizat in rest blocurile au blocat peste tot accesul Pacat se distruge tot Roata Parcuri sportive sa vedem ce urmeaza O prostie de decizie
11
15
La Constanta nu merge sa faci investitii mari pe termen lung. Aici investesti pentru o vara ca vara viitoare se schimba legea si afacerea dispare. Aici merge cu inghetata, gogosi, porumb fiert, etc.
29
7
Pacat...sper ca Jean sa intoarca aceasta proasta decizie. Jean a facut ceva frumos si atractiv acolo. Dupa ce nu avem destule atractii...le distrugem pe cele existente.
18
16
Orice ati comenta nu o sa ajungeti la valoarea lui! A facut ceva frumos elegant cu o investitie pe care nu stiu daca o poate recupera.A facut o din pasiune ptr sport.
21
21
Sper ca machidonii de la Apele Romane sa nu ii dea cuveta. E o tiganie de prost gust ce e facut acolo.
24
21
ideea omului nu e rea deloc. ba chiar aduce bani la buget prin taxe si impozite, profitul cu siguranta este frumusel. nu stiu cat de neconstitutional este, dar roata boului sigur este!
24
16

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620