REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mar., 15 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6883
13° Constanța Marți, 15 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6883
 

Bombă. Viorel Teliceanu, prim procurorul parchetului Tribunalului Constanța, cercetat de Inspecția Judiciară?! Vezi de ce!

Bombă. Viorel Teliceanu, prim procurorul parchetului Tribunalului Constanța, cercetat de Inspecția Judiciară?! Vezi de ce!

Virgil STOIAN 15 octombrie 2024 | 00:00 685

Potrivit surselor Replica, Viorel Teliceanu, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, este cercetat de Inspecția Judiciară, pentru formularea unui recurs în casație la Înalta Curte de Casație și Justiție, împotriva unei hotărâri pronunțată de Curtea de Apel Constanța pe data de 13 iunie 2024. Calea extraordinară de atac a fost formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța deși parchetul ierarhic superior, respectiv Parchetul Curții de Apel Constanța, a considerat că nu e oportun inițierea recursului pentru că nu sunt îndeplinite condițiile legale. Un fost polițist, în speță Laurențiu Florian Popescu, a fost condamnat în luna iunie 2024 la 1 an și 6 luni cu suspendare definitiv, pentru divulgarea unor informaţii secrete de serviciu sau nepublice, în formă continuată (șase acte materiale). Așadar, procesul a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție, însă nu Parchetul Tribunalului ar fi trebuit să formuleze recursul în casație, ci Parchetul Curții de Apel Constanța.

Bomba. Viorel Teliceanu, prim procurorul parchetului Tribunalului Constanta, cercetat de Inspectia Judiciara?! Vezi de ce!Viorel Teliceanu

Probleme pentru Viorel Teliceanu...

Potrivit informațiilor noastre, Viorel Teliceanu a intrat în atenția Inspecției Judiciare după ce a formulat recurs în casație împotriva unei decizii pronunțată de Curtea de Apel Constanța, pe 13 iunie a.c.. Concret, prin decizia pronunțată pe 13 iunie, polițistul Popescu Florian Laurențiu, cercetat pentru divulgarea de informații secrete de serviciu sau nepublice, a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare.

Bomba. Viorel Teliceanu, prim procurorul parchetului Tribunalului Constanta, cercetat de Inspectia Judiciara?! Vezi de ce!decizia Curții de Apel Constanța, din 13 iunie, rămasă definitivă

Polițistul a fost acuzat că, în calitate de agent-şef de poliţie în cadrul Brigăzii Autostrăzi, Biroul de Poliţie Autostrada A2 (BPA2), aflându-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, a transmis unei persoane informaţii nepublice, despre care a luat la cunoştinţă datorită atribuţiilor de serviciu, informaţii referitoare la amplasamentul sistemelor radar şi al echipajelor de poliţie de pe Autostrada A2. Informațiile au fost folosite pentru ca persoana în cauză să nu fie sancţionată pentru depăşirea limitelor de viteză ori pentru încălcarea altor norme care reglementează circulaţia rutieră. Inițial, fusese condamnat de Tribunalul Constanța pe 4 septembrie 2023 la 6 luni de închisoare cu suspendare, însă la apel judecătorii i-au mărit pedeapsa la 1 an și 6 luni, așa cum am precizat și mai sus.

Bomba. Viorel Teliceanu, prim procurorul parchetului Tribunalului Constanta, cercetat de Inspectia Judiciara?! Vezi de ce!decizia Tribunalului Constanța, din 4 septembrie 2023

Recursul în casație a fost formulat de către Parchetul Tribunalului Constanța. De menționat faptul că Parchetul Curții de Apel Constanța a considerat că nu este oportun din cauza faptului că nu sunt întrunite condițiile legale pentru declararea recursului. Cu toate acestea, Parchetul Tribunalului a trecut peste punctul de vedere al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța și a formulat calea extraordinară de atac, care a fost judecată pe data de 1.10.2024 la Înalta Curte de Casație și Justiție și respins, ca inadmisibil.

 

Bomba. Viorel Teliceanu, prim procurorul parchetului Tribunalului Constanta, cercetat de Inspectia Judiciara?! Vezi de ce!recursul în casație formulat de Parchetul Tribunalului Constanța

Pe cale de consecință, Viorel Teliceanu, șeful Parchetului Tribunalului Constanța, a fost reclamat la Inspecția Judiciară, fiind acuzat de abuz în serviciu și favorizarea polițistului (infractorului) prin declararea recursului în casație. Dacă va fi găsit vinovat, ar putea duce chiar la schimbarea sa din funcția de prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalului Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA


LOTO

6/49
13182230110
5/49
3919223336
joker
6271712445