REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Bombardiere americane trimise în România, interceptate de Rusia

Bombardiere americane trimise în România, interceptate de Rusia

A.F. 22 iulie 2024 | 22:12 1411

Două aeronave strategice americane au fost interceptate de aeronave rusești, totul deasupra Mării Barenț. Ele au  aterizat cu bine la Baza Kogălniceanu. Avioanele urmează să desfășoare misiunea Bomber Task Force Europe 24-4.

Bombardiere americane trimise in Romania, interceptate de Rusia

„În timp ce zburau în spațiul aerian internațional și în conformitate cu dreptul internațional, aeronavele americane B-52 au fost interceptate de două aeronave rusești deasupra Mării Barenț, în jurul orei 8 a.m., ora Europei Centrale. Aeronavele americane nu și-au schimbat cursul din cauza interceptării și și-au continuat planul de zbor fără incidente, permițând aeronavelor B-52 să își îndeplinească misiunea planificată în prealabil, care includea integrarea alături de avioane de luptă NATO înainte de aterizarea la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu”, trasmit Forțele Aeriene ale SUA în Europa.

O premieră pentru România

„Flancul estic al NATO este mai puternic în această zi! Pentru prima dată, bombardierele B-52 Stratofortress de la Barksdale Air Force Base au aterizat în România în sprijinul Bomber Task Force Europe.

Aliații și națiunile partenere profită de orice ocazie pentru a se antrena împreună, pentru a îmbunătăți pregătirea și pentru a promova pacea și securitatea în regiunea europeană”, transmite Ministerul Apărării Naționale din România.

Precizările NATO

„În timpul desfășurării lor, avioanele B-52 vor opera de la Baza Aeriană din România de lângă coasta Mării Negre și se vor integra cu Aliații NATO și alți parteneri internaționali pentru sincronizarea capacităților și asigurarea angajamentelor de securitate în zona de responsabilitate a Comandamentului European al SUA.

Aceasta marchează prima dată când avioanele de bombardament strategic ale SUA operează din România”; susține NATO, pe site-ul oficial.

„În mediul global de astăzi, este vital să fim pregătiți să livrăm o gamă de capabilități durabile de la distanțe mari. Această iterație a Bomber Task Force oferă o oportunitate excelentă de a rafina tacticile, tehnicile și procedurile noastre de angajare în luptă agile”, a declarat generalul James Hecker, comandantul USAFE-AFAFRICA. „Prin eforturile de colaborare cu aliații noștri, SUA permit forțelor noastre să combată amenințările actuale și viitoare”, a adăugat el.

SUA își demonstrează în mod obișnuit angajamentul față de aliații NATO prin astfel de misiuni. Prin aceste misiuni multilaterale, USAFE-AFAFRICA permite utilizarea dinamică a forțelor în teatrul european, oferind predictibilitate strategică și asigurare pentru aliați, contribuind în același timp la descurajare prin introducerea unei mai mari impredictibilități operaționale pentru potențialii adversari, au explicat reprezentanții NATO.

„SUA sunt hotărâte să lucreze alături de aliații noștri din NATO de-a lungul flancului estic pentru a se asigura că dispunem de competențele combinate și capacitățile de coordonare necesare pentru a menține siguranța, securitatea și stabilitatea regională”, a declarat generalul Hecker.

Desfășurările regulate și de rutină ale bombardierelor strategice americane demonstrează modul în care SUA și NATO sunt pregătite și bine pregătite să se integreze cu aliații și partenerii din țările gazdă pentru a descuraja amenințările și a apăra Alianța. Desfășurarea acestei capacități strategice subliniază legătura transatlantică din cadrul NATO și coeziunea dintre forțele aeriene aliate, mai arată alianța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Care femei, bre?
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436