REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
20.4° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Bono şi Bob Geldof, printre cei prezenţi pentru a-i aduce un ultim omagiu cântăreţei Sinéad O'Connor

Bono şi Bob Geldof, printre cei prezenţi pentru a-i aduce un ultim omagiu cântăreţei Sinéad O'Connor

A.F. 9 august 2023 | 00:00 538

Sinéad O'Connor, o "fiică iubită a Irlandei", cu "inimă de poetă", a cărei "voce a emoţionat o generaţie de tineri", a fost omagiată marţi, înainte de înmormântare, de numeroşi fani sosiţi în oraşul în care a locuit artista, printre participanţi numărându-se solistul trupei U2 Bono şi cantautorul irlandez Bob Geldof, relatează DPA/PA Media.

Bono si Bob Geldof, printre cei prezenti pentru a-i aduce un ultim omagiu cantaretei Sinead O'Connor

Viaţa cântăreţei irlandeze a fost celebrată în cadrul unei ceremonii private, înainte de trecerea cortegiului funerar prin dreptul fostei sale locuinţe din oraşul Bray, în comitatul Wicklow.

Fanii au putut astfel să-i aducă un ultim omagiu lui Sinéad O'Connor, înaintea ceremoniei de înmormântare, un eveniment privat.

Preşedintele irlandez Michael Higgins şi premierul Leo Varadkar s-au numărat printre cei prezenţi.

Circulaţia a fost oprită pentru ca fanii aliniaţi de-a lungul străzii să asiste la trecerea cortegiului funerar. Când acesta a oprit în faţa proprietăţii Montebello, unde cântăreaţa a locuit timp de 15 ani, cei prezenţi au aplaudat şi au aruncat cu flori. Sicriul a fost acoperit cu flori albastre şi roz.

La ceremonia care a precedat procesiunea, imamul Umar Al-Qadri, liderul Consiliului Musulman Irlandez, a rostit o rugăciune în memoria lui Sinead, care s-a convertit la islam în 2018, schimbându-şi numele în Shuhada 'Sadaqat, potrivit AFP. "Este o onoare să mă aflu aici cu această ocazie şi mulţumesc sincer familiei pentru că a recunoscut şi îmbrăţişat identitatea musulmană a cântăreţei", a scris el pe platforma X.

O furgonetă decorată cu steagul Pride şi steagul rastafarian s-a aflat în faţa cortegiului, din difuzoarele montate pe plafonul acesteia răsunând cântece ale artistei.

Fanii, care au început să se adune la primele ore ale zilei în faţa fostei case a cântăreţei, au depus flori şi mesaje scrise de mână, mulţumindu-i acesteia pentru vocea şi muzica sa. "Eşti pentru totdeauna în inima mea", scria în unul dintre aceste mesaje, potrivit DPA/PA Media.

De la decesul lui Sinéad O' Connor, la 26 iulie, numeroase persoane au depus flori şi i-au adus omagii artistei la locuinţa pe care cântăreaţa a vândut-o în 2021 iar în prezent este neocupată.

Cântăreaţa de origine irlandeză Sinead O'Connor, cunoscută pentru hitul "Nothing Compares 2 U", a decedat la vârsta de 56 de ani.

În ultimii ani, ea şi-a făcut cunoscute pe reţelele sociale problemele de sănătate fizică şi mintală, vorbind inclusiv despre gândurile sale de sinucidere şi despre relaţiile complicate cu familia şi copiii.

Fiul în vârstă de 17 ani al cântăreţei, Shane, a fost găsit mort în ianuarie anul trecut, după ce dispăruse dintr-un centru unde se afla sub supraveghere pentru risc de sinucidere, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pacat ca a devenit musulmana.
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768