REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
20.9° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Boss-ul de la Tomis Mall a îngropat emblema Constanței în datorii!

Boss-ul de la Tomis Mall a îngropat emblema Constanței în datorii!

Mirela PASCAL 12 iunie 2023 | 00:00 8986

Cu o tradiţie de peste 50 de ani, magazinul Tomis a devenit o emblemă pentru oraşul Constanţa. Din păcate, a rămas doar o "legendă". De 16 ani, nu mai are profit, iar datoriile cresc de la un an la altul. 2022 l-a încheiat cu debite de aproape 133 de milioane de lei. Așadar, încotro se îndreaptă?

Boss-ul de la Tomis Mall a ingropat emblema Constantei in datorii!

În 1997, Eyal Ofer a preluat clădirea Tomis Mall, prin firma “Ptelia Company Limited”-Cyprus, de la Fondul Proprietății de Stat. Au urmat ani de glorie, în care conturile societății s-au umflat substanțial, în urma chiriilor pe care le încasa de la colaboratori. De vreo 16 ani, societatea Tomis SA este în cădere liberă. Pentru a nu ajunge la faliment, israelianul a contractat un nou credit, ipotecând conturile societății. A fost extinsă durata de rambursare a creditul contractat de la River Capital Limited până la data de 30 aprilie 2051, cu plata trimestrială și rambursare începând cu anul 2022. Chiar și așa, nu pare să-și fi revenit. Din cauza prețurile chiriei, operatorii au plecat, iar alții nu au mai reușit să iasă la liman, motiv pentru care Tomis Mall le-a cerut insolvența.  

Boss-ul de la Tomis Mall a ingropat emblema Constantei in datorii!
Anul trecut, Tomis SA a încheiat anul fiscal cu 132 044 220 lei datorii, nu a avut profit, în schimb a avut o cifra de afaceri de 9 milioane de lei. Numărul de angajați a scăzut, față de 2021, de la 41 la 39 de lucrători.     

Boss-ul de la Tomis Mall a ingropat emblema Constantei in datorii!
Societatea în baza căreia funcționează mall-ul este Tomis SA, controlată de offshore-ul din Cipru PTELIA Company LTD CIPRUS, a miliardarului israelian Eyal Ofer, care deține și Seashops - S.A, cu sediul tot pe Ștefan cel Mare.Surprinzător, firma a avut profit, în 2022, de 5,3 milioane de lei, după ce în anul 2021 a ieșit în pierderi. În schimb, cifra de afaceri a fost de doar 27.517 lei.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Numai evrei în Romania nu mai au loc le ei? Că nu au voie să facă atâtea ..la ei Cazino uri și chirii cat casa ..este interzis...
0
0
Tomis Mall este ocupat aproape la intreaga capacitate plus ca s-a extins
1
0
Asta este democratia pt unii, la magazinul Tomis gaseai tot ce aveai nevoie lucruri de calitate care nu le gaseai in alte magazine, toate orasele mari aveau magazine emblematice , acum nu mai gasesti nimic de calitate asa zise magazine din city mal numai carpe
6
0
Mirelo habar n ai pe ce lume traiesti.de ce nu inv3stighezi trecerea societatii de stat la privat?ai 9vare n tine sa te apuci de o astfel de investigatie?nu.ca esti o fripturista obosita a carei cariera de asazis jurnalist este mediocra.conduci o redactie resapata si abj3cta cu titluri construite n sedii de partide.habar n ai ce vb. Pt toti cei interesati la o simpla cautare veti v3dea defapt cine este si a fost in spatele magazinului Tomis cu adevarat.dar shaormista sefa de la far fie nu stie fie nu vrea sa scrie.cred ca prima varianta. Odata reabilitata strada magazinul tomis va gazdui branduri populare. Oare este intamplator faptul ca in 2022 a avut profit? Nu mirelo, nu este inramplator pt ca deja au inceput sa bata palma pt spatii.dar tu o mediocra abjecta habar n ai sa citesti un raport economic si sa inv3stighezi. Stefan Cel Mare o sa revina la viata si va fi impanzit de magazine ale brandurilor puternice. M3tachim pune la bataie spatii pe mii de euro lunar.mars la shaormaMirelo
7
2
Zona arata ca azovstal dupa bombardament. De vreo 20 de ani tiganeala si mizerie
10
0
si daca face chiria un leu pe luna, tot nu inchiriaza nimeni, pentru simplu motiv ca nu mai sunt clienti. Santierul continuu din ultimii cinci sase ani a gonit si ultimii musterii si a finalizat distrugerea celui mai mare vad comercial din Constanta. O parte din vina o poarta si primaria orasului care a administrat catastrofal reabilitarea strazii Stefan cel Mare.
8
0
Pai e unu acolo mare manager, Zamfir. El a pus firma pe butuci !
2
0
Asta cu tot neamul lui e PUTRED de bogat, au sute de vapoare, proprietăți imobiliare garla în r*mânia, Bulgaria, Singapore, Dubai, e mai ușor sa spui ca nu are în Botswana decât sa enumeri unde are. O sa plătească vre-un sclavete sa se ocupe de Tomis, fie sa facă bani cu e fie sa scape de el. Boșii ăștia nici nu știu ca au Tomis in proprietate. Sincer ați mai fost prin magazin? Arata învechit, întunecat, prin de firme de c***t ale mătușii Vasilica cu haine din Istambul sau 2nd hand fin Germanica. Nu ai ce sa faci acolo. Sugerez sa îl vândă la un m**e pe locație de gestiune cum au făcut cu Mamaia, di are grija sa-l facă praf ciobanul.
3
0
Servitorii de la RPL dau vina pe chirii, nu pe primarul care tine de cativa ani magazinul inconjurat de santiere. Toti din zona aia au tras obloanele fix din acelasi motiv.
16
1
Tomisul putea s afie un magazin de mari fite, insa tot centrul Constantei a fost neglijat de Mazare-Fagabou si acum de Chitac si a devenit un cartier cu pacanele, videochat, marfuri second hand, si nelipsitii ti.ganeti. Shity Mall a omorat parcul Tabacarie si a ingropat centrul Constantei. Mascariciul de Mazare ai sliga Faga ar trebui 5 vieti sa stea la parnaie pentru tot raul pe care l-au facut si care se va perpetua ani si ani de acum inainte.
42
3
Starea centrului orașului le va agrava situația celor de la Tomis Mall. Întrebarea care persista de ani buni este la ce preț sa vândut cel mai mare magazin din Constanța, la acea vreme?
21
1
Părinți: Sammy Ofer, Aviva Ofer Avere personală: 19,6 miliarde USD (2023) . Tomisul este doar un moft
19
0

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166