REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mie., 24 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6800
22.4° Constanța Miercuri, 24 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6800
 

Box: Federaţia internaţională a deschis proceduri disciplinare împotriva ţărilor care boicotează Campionatele Mondiale

Box: Federaţia internaţională a deschis proceduri disciplinare împotriva ţărilor care boicotează Campionatele Mondiale

A.F. 4 martie 2023 | 00:00 356

Federaţia internaţională de box (IBA) a deschis proceduri disciplinare împotriva mai multor ţări care intenţionează să boicoteze Campionatele Mondiale de amatori, din cauza includerii pugiliştilor ruşi şi belaruşi, informează Reuters.

Box: Federatia internationala a deschis proceduri disciplinare impotriva tarilor care boicoteaza Campionatele Mondiale

IBA a ridicat interdicţia pentru boxerii din Rusia şi Belarus de concura sub drapel naţional, împotriva recomandărilor Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), după invazia armatei ruse în Ucraina, în februarie 2022. Belarus a permis ca teritoriul său să fie folosit pentru invazie.

Acţiunea Federaţiei internaţionale de box, condusă de un rus, Umar Kremlev, îi vizează pe CEO-ul USA Boxing, Mike McAtee, pe preşedintele Boxing Canada, Ryan O'Shea, pe conducătorul Asociaţiei de box din Cehia, Marek Simak, pe preşedintele Asociaţiei suedeze de box, Per-Axel Sjoholm, şi pe preşedintele Federaţiei din Noua Zeelandă, Steve Hartley, citează Agerpres.

"În box, nu există loc pentru nicio formă de discriminare, iar IBA consideră că este misiunea sa de a-şi proteja valorile", a precizat IBA într-un comunicat, adăugând că ţările respective au încălcat articole din codul său etic.

Codul prevede că orice oficial care "incită la boicotarea unei concurs sau la retragerea dintr-o competiţie fără un motiv viabil" face obiectul unei suspendări de până la patru ani din toate activităţile legate de box.

"În plus, IBA îşi va apăra integritatea şi reputaţia şi nu va lăsa nicio persoană să le afecteze printr-un comportament lipsit de etică", se mai arată în comunicat.

Un total de unsprezece ţări boicotează Campionatele Mondiale, printre acestea aflându-se şi Irlanda, Marea Britanie, Polonia, Elveţia, Olanda şi Norvegia.

Naţiunile care boicotează au precizat că nu vor lua parte la Campionatele Mondiale feminine de la New Delhi, care vor debuta pe 15 martie, şi nici la Mondialele masculine de la Taşkent, al căror start se va da pe 1 mai.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)

 

* Sursa foto: IBA / Facebook.com

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699