REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mar., 23 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6799
22.4° Constanța Marți, 23 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6799
 

Box: Un grup de federaţii naţionale a creat World Boxing

Box: Un grup de federaţii naţionale a creat World Boxing

A.F. 15 aprilie 2023 | 00:00 1016

Un grup de federaţii naţionale de box a lansat, joi, World Boxing, o organizaţie concurentă Federaţiei Internaţionale de Box Amator (IBA), cu scopul de a asigura prezenţa acestui sport de tradiţie la Jocurile Olimpice, transmite AFP.

Box: Un grup de federatii nationale a creat World Boxing

''Un grup de conducători de federaţii naţionale de box din toată lumea a creat o nouă federaţie internaţională, cu scop non lucrativ, World Boxing, care vrea să garanteze locul boxului în inima mişcării olimpice'', a anunţat noua instanţă într-un comunicat.

Organizaţia va fi condusă de un Comitet Executiv interimat, compus din reprezentanţii federaţiilor germană, britanică, olandeză, filipineză, suedeză şi americană, în aşteptarea alegerii unui Consiliu de Administraţie, în noiembrie, citează Agerpres.

Noua federaţie, care va încerca ''să fie recunoscută de Comitetul Internaţional Olimpic'', îi face concurenţă directă IBA, organizaţie aflată de mai mulţi ani în conflict cu CIO.

Organizaţia olimpică a suspendat IBA (fostă AIBA), privând-o în mai 2019 de organizarea calificărilor pentru Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo, iar apoi, în iunie anul trecut, a luat o decizie similară şi în privinţa JO 2024 de la Paris.

Boxul, sport olimpic încă din antichitate, nu figurează în acest moment în programul JO de la Los Angeles din 2028.

''World Boxing a fost creat ca răspuns la problemele existente legate de instanţa internaţională a boxului, incapabilă să răspundă preocupărilor pe termen lung ale CIO în privinţa integrităţii sportive, a guvernanţei, a transparenţei şi a gestiunii financiare, care au pus sub semnul întrebării viitorul boxului ca sport olimpic'', au explicat conducătorii organismului disident.

În decembrie, CIO îşi reiterase ''preocupările'' sale faţă de guvernanţa IBA.

''Este vital ca boxul să rămână în inima mişcării olimpice şi pentru a reuşi acest lucru trebuie să restabilim relaţia de încredere dintre cei care conduc acest sport şi CIO'', a declarat Matthew Holt, directorul general al Federaţiei britanice de box.

Numeroase federaţii naţionale din întreaga lume şi-au manifestat deja interesul de a se alătura World Boxing, a afirmat noua instanţă.

Prezidată de rusul Umar Kremlev, IBA a permis participarea sportivilor din Rusia şi Belarus la competiţiile sale cu steag propriu şi imn, inclusiv la Mondialele feminine de la New Delhi, anticipând decizia CIO care a recomandat federaţiilor sportive internaţionale să-i reintegreze pe aceşti sportivi cu statutul de neutri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699