REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Bradul de Crăciun devine un lux: și cei artificiali au ajuns să coste o avere!

Bradul de Crăciun devine un lux: și cei artificiali au ajuns să coste o avere!

Ana Maria LIPAN 18 noiembrie 2023 | 00:00 1935

Scumpirile în lanț care au avut loc în ultimul an nu au iertat nici brazii de Crăciun. Cum sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, mulți români au pornit deja în căutarea decorațiunilor perfecte. Prețurile din magazine le-au lăsat însă multora un gust amar. Dacă despre brazii naturali se știa deja că au un cost piperat, anul acesta nici cei artificiali nu sunt mai accesibili. Un exemplar cu o înălțime de doar jumătate de metru a ajuns să coste chiar și 150 de lei.  

Bradul de Craciun devine un lux: si cei artificiali au ajuns sa coste o avere!au apărut brazii artificiali în magazinele constănțene

Mulți români au început deja pregătirile pentru sărbătorile de iarnă, pornind în căutarea decorațiunilor, care urmează să le împodobească locuințele în această perioadă festivă. Anul acesta a fost marcat de scumpiri în lanț, care au afectat chiar și bradul de Crăciun. Încă din 2022 se vorbea despre prețuri record, care au scăzut puterea de cumpărare a cetățenilor. 

Bradul de Craciun devine un lux: si cei artificiali au ajuns sa coste o avere!au apărut brazii artificiali în magazinele constănțene

Se știe deja că brazii naturali sunt mai costisitori decât cei artificiali, fiind considerați de unii un adevărat lux. Recent însă, chiar și cei confecționați din plastic au ajuns să atingă prețuri greu de suportat pentru buzunarele unora. 

Bradul de Craciun devine un lux: si cei artificiali au ajuns sa coste o avere!au apărut brazii artificiali în magazinele constănțene

Recent în magazine și-au făcut apariția brazii artificiali, ai căror valoare a crescut de la un an la altul. De exemplu, un exemplar cu o înălțime de doar 0,5 m este comercializat cu 150 de lei, în timp ce pentru altul, de înălțime medie, un constănțean trebuie să scoată din buzunar nu mai puțin de 799 de lei. 
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Padurile si plantatiile forestiere se exploateaza. Exceptie - padurile virgine parc natural, rezervatie etc. In rest, se exploateaza. Plantezi aici, tai acolo si plantezi iar etc. E un ciclu controlat. Mai puneti naibii mana pe o carte si mai deschideti okii si mintea la cum fac altii mai destepti, prizonierilor.
1
0
Pentru asta de sub mine. Amice, tu nu iti permiti 35 lei pe un brad de Craciun? Dar iti permiti 700 lei pe unul de plastic?!? Ai probleme cu logica.
5
1
alex, nu iti pasa de natura. plus ca te dau banii afara din casa, de iti permiti brad natural in fiecare an, caruia nu-i cunosti pretul real
2
5
De ce ai cumpara plastic in loc de brad real? In fiecare Decembrie gasim brazi naturali in parcare Vivo si Dedeman, preturi intre 35-150 lei, mirosul de brad in casa de sarbatori nu poate fi inlocuit de catre plastic.
10
2
Da'ce plm,cumperi plastic in fiecare an?!se vede cultura si basinismu' ,needucatia generatiilor pro si care or mai fi fost.....bine ca au bani de spart pe tigari,alcool ,mers in baruri si boit muianu'.....ca sa film mai figuranti.....hai sictir!
6
0
marca cwrvelor replica!!! asta i nivelu vostru,handicapatelor!!!! ps: de unde are bani de mancare vaca aia...?!?!?
4
2
Când 90 la suta din populație arde 800 lei lunar pe tigari, inclusiv aia cu salariul minim pe economie, înseamnă că nu suntem săraci. Ci doar needucați financiar. Dai 1000 lei de pe un brad artificial de calitate și îl ai zece ani, cel putin. Dar de ce sa faci asta când poți fwute 9600 lei anual pe un viciu cretin, dar consider de lux un kkt de brad până în 700 lei., cumpărat odată la nu știu câți ani. Toți sunt săraci și amărâți până vine vorba de țigări și alcool. Sa spargi 1000 lei lunar pe tigari alcool și cola nu e lux, e "necesitate". Nu sunteți săraci ba ! Sunteți doar p****i.
19
4

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016